Cosia,Czitka,Balbi,Mić-idzie jesień!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 06, 2012 0:12 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

andorka pisze:Spragnieni wiosny???
Proszę bardzo :D :D :D

Obrazek

Data na zdjęciu - 31.12.2011 jak najbardziej zgodna z rzeczywistością :D Miejsce - Pojezierze Drawskie, tuż nad samym jeziorem Pile
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pon sty 09, 2012 18:25 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

chmury kłaniały się słońcu
deszcze uciekły daleko
kot przebiegł cicho swą drogą
schował się w krzakach nad rzeką

anioła śpiewem zwabione
zbiegły się jeże i myszy
ptak wśród gałęzi trzepotał
jego też anioł usłyszy

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie sty 15, 2012 20:42 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

Ola, ja nie wiem, jak Ty te sprawy załatwiasz, ale u mnie wczoraj śnieg spadł... To nie tak miało być :crying: :rudolf:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie sty 15, 2012 21:24 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

Nas już dawno zasypało i nie przestaje.
A mój TZ na 7.00 rano musi być w Oloumuncu. :strach:
Chyba wyjedzie o 3.00.
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Nie sty 15, 2012 21:38 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

Spoko, u nas zima byla w piątek przez pól godziny. Na razie ciągu dalszego nie widać :roll: Tylko się trochę chlodniej zrobilo.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon sty 16, 2012 10:41 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

Gdzie jest wiosna?

MaryLux

Post » Pon sty 16, 2012 10:44 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

MaryLux pisze:Gdzie jest wiosna?

Wiosno!!! Wiosno!!!

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon sty 16, 2012 17:32 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

gwiazda wieczorna na niebie
światło swe rzece posłała
za chmurą śnieżną swą jasność
jak pod kołderką schowała

zbiegły się jeże wiewiórki
blasku swej gwiazdy spragnione
anioł już chmurę odganiał
znad rzecznej wody spienionej

MaryLux

Post » Pon lut 06, 2012 10:51 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

koty do piwnic się zbiegły
koce im anioł donosił
pełne stołówki zgłodniałych
myszy król także zaprosił

wicher ulicą przebiegał
anielskie skrzydła skulone
rozgrzane serca już kocie
w anielskie oczy wpatrzone

MaryLux

Post » Sob mar 17, 2012 21:55 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

I co?
Jest, jest od wczoraj :P
Drugi, fantastyczny, ciepły i słoneczny dzień. A wczoraj widziałam motyle! Dwa! Żółte!
Koty zgłupiały. Do ogrodu! Natychmiast, otwierać, otwierać!
Jeżeli Królowa Tut calutki dzień dzisiaj spędziła zwiedzając ogród, to znaczy, że jest wiosna. Bo ona nie durna, zimę przesypiamy na kaloryferze i opuszczamy włości dopiero, gdy lata motyl. Żółty.
Mić pędził już kilka dni temu wcześnie rano prosto na swój leżak, bo słońce. A Mić lubi się opalać. I tak leżał tam durnowaty, chociaż było na przykład minus dwa. Ale słońce, takie już wiosenne.
Ale dzisiaj...., no dzisiaj to już co innego!
Obrazek
O, Cosia się podłączyła i bęc koło Micia :P
Obrazek
Oni się kochają, bardzo :1luvu:
A jakie toalety na słoneczku!
Obrazek
Wszystko pachnie. Trawy, mech, gałązki drzew. Wszystko trzeba powąchać, o wszystko się otrzeć. I kopać dużo dołków i kłaść się we wszystkich możliwych miejscach, byle na trawie, nawet tej zeszłorocznej.
W komórce jakiś obcy kot zostawił list. Jak śmiał? W naszej komórce? Wąchamy. Wszyscy po kolei, Czitka też. Hmmm...
Więc Mić postanowił się zasadzić na tego amanta. Szukał go i szukał z mordem w oczach i zemstą wypisaną na pysiu.
Już go drugi dzień szuka. I nic. Może jutro.
Nie wracamy wieczorem do domu. Bo nie. I nie śpimy w dzień. Wprawdzie się wywracamy ze zmęczenia, ale nie będziemy spać w dzień w ogóle. Tego nie można przespać, wiosna przyszła!
Koty mi ogłuchły. Cztery koty straciły całkowicie słuch jednego dnia, czyli wczoraj. Mogę wołać do upadłego, nawet ucho nie drgnie. Zero, nic, nikt, jestem powietrzem.
Wyłapuję w końcu za ogony i zamykam te zwłoki w domu. Ze zmęczenia padają spać natychmiast. Bęc i nie ma.
Bez jedzenia, tylko trochę, bo tyle wrażeń, jutro pojemy. Albo w nocy, ale teraz bęc.
Śpią.
Jutro też będzie ciepło i słonecznie. I może wrócą moje kopciuszki niedługo?
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Sob mar 17, 2012 22:04 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

czitka pisze:(...)Wyłapuję w końcu za ogony i zamykam te zwłoki w domu. Ze zmęczenia padają spać natychmiast. Bęc i nie ma.
Bez jedzenia, tylko trochę, bo tyle wrażeń, jutro pojemy. Albo w nocy, ale teraz bęc.
Śpią. (...)

Jaka oszczędność ;)
A kotki piękne :D

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob mar 17, 2012 22:48 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

No nareszcie !!!!!!!
Tak czekałam, aż się odezwiesz w sprawie wiosny. Już się bałam, że nie zauważyłaś, że przyszła.
A Szczepan i jego kalosze zauważyły ????
Koty absolutnie cudne.
A to foto z jęzorkiem :1luvu:
Ja przechodzę wiosenną permanentna tęsknotę za futerkiem i głaskami
Wczoraj w przypływie desperacji poszłam głaskać kozy w kompleksie zamkowym w Starych Tarnowicach. O te właśnie :

http://janoflogpl.flog.pl/wpis/2355678/ ... -tarnowice

Capię do dzisiaj ... :?
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Nie mar 18, 2012 7:23 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

No, wreszcie! I wiosna i wątek ożył :mrgreen: .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie mar 18, 2012 8:38 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Wiosna!!!!!Wiosna!!!!!!!

No nareszcie!!
Bo ileż można czekać na wieści od Was :D
U nas też wczoraj cały dzień latał żółty motyl :D
I pięknie zakwitły krokusy, do których przyleciało bardzo dużo pszczół.
Koty cały dzień w ogródku. Bardzo z tego powodu szczęśliwe. :D

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

[poprzednia][następna]