Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 13, 2011 22:12 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

martaslupsk pisze:8O 8O 8O Ja kota nie poznaję:) U nas całe dnie przesypiała;p a tutaj wspinaczki wysokosegmentowe uskutecznia;)

Tylko się cieszyć :kotek: :ok: :piwa:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pt paź 14, 2011 8:58 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

na telewizorku ma ciepełko - u kolegi kot zawsze leżał na monitorze i jak wymienił na płaski LCD to sie obraził na pana

Koty chyba nie lubia nowej technologi i płaskich ekranów
Plazmnie i LCD koty mowią NIE :twisted:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt paź 14, 2011 9:04 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

Karolek(ona) pisze:na telewizorku ma ciepełko - u kolegi kot zawsze leżał na monitorze i jak wymienił na płaski LCD to sie obraził na pana

Koty chyba nie lubia nowej technologi i płaskich ekranów
Plazmnie i LCD koty mowią NIE :twisted:

Karolek(ona) moja też na starym telewizorze lubi się grzać,ale najbardziej na laptopie :twisted: który ciągle uszkadza.
Obrazek ,

vailet

Post » Pt paź 14, 2011 20:51 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

Dziś byliśmy z Luniakiem na weterynarza na drugim odrobaczeniu. Czyszczenie uszu zniosła, ale tabletki na robale zjeść nijak nie chciała, drapała, wiła się i gryzła więc dostała zastrzyla.
Zastanawiam się czy warto szczepić kicię na kk i panleukopenię?

RatMaga

Od: Wto maja 03, 2011 18:48

Post » Pt paź 14, 2011 21:49 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

Wirusówki koniecznie...ja odpuszczam wściekliznę :oops: ale wg mnie szczepienie na wirusówki rzecz święta:)

edit:
Wirusa możesz przynieść z dworu nawet na butach:/

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Sob paź 15, 2011 5:38 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

RatMaga pisze:Zastanawiam się czy warto szczepić kicię na kk i panleukopenię?

To podstawa dalszej egzystencji. Mogła mieć styczność z wirusami, które u nieszczepionego kota mogą się uaktywnić.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob paź 15, 2011 8:39 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

kk i pp to na to szczepi sie kota małego 2 krotnie? ja Garfielda szczepiłam juz 2 razy na cos w 9 tygodniu i ok miesiac poźniej druga dawka, a w poniedziałek idziemy z Toffikiem na pierwsze szczepienie. Tydzien temu mial pierwsze dorobaczane. Ale szczerze to nawet chyba nie zapytaam na co szczepie, wiedziałam, że trzeba to poszłam :oops:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Sob paź 15, 2011 8:56 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

Karolek(ona) pisze:kk i pp to na to szczepi sie kota małego 2 krotnie? ja Garfielda szczepiłam juz 2 razy na cos w 9 tygodniu i ok miesiac poźniej druga dawka, a w poniedziałek idziemy z Toffikiem na pierwsze szczepienie. Tydzien temu mial pierwsze dorobaczane. Ale szczerze to nawet chyba nie zapytaam na co szczepie, wiedziałam, że trzeba to poszłam :oops:

Karolek(ona)jak masz książeczkę zdrowia kotka to powinno być zaznaczone na co szczepili i czym,jaką szczepionką.Nazwa powinna być napisana lub wklejona.U mojej kotki taką naklejkę wkleili czym była i kiedy zaszczepiona.Najgorsze świństwo to panleukopenia i powinno się szczepić bo to można przywlec jak wyżej ktoś napisał na butach.
Obrazek ,

vailet

Post » Sob paź 15, 2011 9:01 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

Właśnie wróciłam z gabinetu z moją kotką i zaprzyjaźniona lekarka opowiedziała, że klientce spod Wrocławia niedawno umarło 29 kotów - jeden po drugim, wszystkie na panleukopenię. Nie były szczepione.
Wszystkie były dorosłe, miały od roku do 1,5 roku - a to znaczy, że lekceważenie panleukopenii u dorosłych kotów może się skończyć tragicznie. Lekarka mówi, że roczny kot przechodzi lżej, da się wyleczyć. Jak widać, nie zawsze.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob paź 15, 2011 9:05 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

vailet pisze:
Karolek(ona) pisze:kk i pp to na to szczepi sie kota małego 2 krotnie? ja Garfielda szczepiłam juz 2 razy na cos w 9 tygodniu i ok miesiac poźniej druga dawka, a w poniedziałek idziemy z Toffikiem na pierwsze szczepienie. Tydzien temu mial pierwsze dorobaczane. Ale szczerze to nawet chyba nie zapytaam na co szczepie, wiedziałam, że trzeba to poszłam :oops:

Karolek(ona)jak masz książeczkę zdrowia kotka to powinno być zaznaczone na co szczepili i czym,jaką szczepionką.Nazwa powinna być napisana lub wklejona.U mojej kotki taką naklejkę wkleili czym była i kiedy zaszczepiona.Najgorsze świństwo to panleukopenia i powinno się szczepić bo to można przywlec jak wyżej ktoś napisał na butach.

Nobivac TRICAT TRIO i niżej jakies cyferki

Karolek(ona)

Post » Sob paź 15, 2011 9:10 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

Karolek(ona) pisze:
vailet pisze:

Nobivac TRICAT TRIO i niżej jakies cyferki

No to to samo co moja poprzednia kotka miała,zazwyczaj tym szczepią.Moja miała 40 stopni ponad gorączki po tym,ale wetka uprzedziła że może mieć.
Obrazek ,

vailet

Post » Sob paź 15, 2011 9:11 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

ale to szczepienie jest na pp i kk ??
powinnam go na cos jeszcze doszczepić - nie mam na mysli wscieklizny

Karolek(ona)

Post » Sob paź 15, 2011 9:40 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

Karolek(ona) pisze:ale to szczepienie jest na pp i kk ??
powinnam go na cos jeszcze doszczepić - nie mam na mysli wscieklizny

Pewnie na chlamydoidozę,pp i qrde zapomniałam :oops: Ja uważam że to wystarczy,bez przesady.U mnie krzyżykami w książeczce jest zaznaczone,ale bym musiała szukać.Wystarczy w google wpisać szczepionka i jej nazwę i wszystko się dowiesz na co jest.
Obrazek ,

vailet

Post » Sob paź 15, 2011 9:48 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

Małego kota szczepi się raz, po 3-4 tygodniach jest szczepionka przypominająca.
Dorosłego, jeśli szczepi się pierwszy raz w życiu, tak samo.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon paź 17, 2011 21:39 Re: Królewna Luna w swoim pałacu!!JUŻ NA ZAWSZE!!!:)

No to w takim razie Luniak dostanie szczepionkę przy okazji kolejnej wizyty u lekarza. Dziś młoda dostała filecik z flądry - i smakował bardzo! Ale wątróbki surowej nie lubi wcale - zeschła się w misce.

RatMaga

Od: Wto maja 03, 2011 18:48

[poprzednia][następna]