Broszka & Company cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 19, 2011 19:08 Re: Broszka & Company - Jesień, jesień, jesień - jak to tak? ...

welina pisze:
Broszka pisze:
welina pisze:
Broszka pisze:
Beasia pisze:Patrząc na aktualne zdjęcie Broszeńki nigdy bym nie pomyślała, że jest to ten biedny karzełek z I części wątku :roll: i bardzo się cieszę, że już wogóle nie przypomina tamtego biednego koteczka :D

Często mam wrażenie że ktoś podmienił maleńką Brosieńkę :wink:

Wiem m/w jak w przyszłości będzie wyglądać Lajla :mrgreen: :lol:

Oj, nie - mam nadzieję że Lajla nie będzie wyglądać jak Broszka :(
Broszka mimo że urosła to nadal jest bardzo nieprawidłowo zbudowana...

No niestety Lajla też będzie niepełnosprawna :( Ale obie są piękne. :ok: :1luvu:

oj, tak :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto wrz 20, 2011 8:02 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

Wraz ze zmianą pogody dopadła mnie coroczna chandra... :cry:
Jesienne miesiące są dla mnie trudne do zniesienia, jakoś tak się dziwnie układa w moim życiu że wszystkie bliskie osoby i zwierzęta które musiałam pożegnać odchodziły właśnie jesienią i jest to dla mnie czas żałoby i bolesnych wspomnień ... :cry:
Z coraz większym niepokojem w sercu patrzę na nasze najbardziej schorowane zwierzaki i mam coraz mniej nadziei że w tym roku "tradycji nie stanie się zadość" ... :cry:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto wrz 20, 2011 8:21 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

nie lubię jesieni i ciemności, już wczoraj się zwinęłam na łóżku z kotami i nie chciało mi się wstawać...
jakieś lęki przypełzają..

rozumiem Cię dobrze i uściski przesyłam...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto wrz 20, 2011 10:00 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

Broszka pisze:Wraz ze zmianą pogody dopadła mnie coroczna chandra... :cry:
Jesienne miesiące są dla mnie trudne do zniesienia, jakoś tak się dziwnie układa w moim życiu że wszystkie bliskie osoby i zwierzęta które musiałam pożegnać odchodziły właśnie jesienią i jest to dla mnie czas żałoby i bolesnych wspomnień ... :cry:
Z coraz większym niepokojem w sercu patrzę na nasze najbardziej schorowane zwierzaki i mam coraz mniej nadziei że w tym roku "tradycji nie stanie się zadość" ... :cry:

Ja tak miałam przez wiele lat na Wielkanoc... aż się zaczęłam bać świąt... co tam jesień!
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Śro wrz 21, 2011 8:58 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

Przygotowujemy się do przenosin na czas remontu.
Koty nigdy w tym pokoju nie bywały - to pokój gościnny i zależało mi żeby nie był zakocony bo niektórzy znajomi są uczuleni.
Potrzebuję rady jak zminimalizować stres związany z przeprowadzką? Szczególnie seniorkom u których stres pogłębia chorobę - np kotka z padaczką na skutek rozgardiasza przeprowadzkowego już miała dwa ataki a nerkowa odmawia jedzenia...
A jeszcze kotów nie przenieśliśmy tylko na razie powoli zabieramy graty :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro wrz 21, 2011 9:01 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

stare zapach, jakies legowiska i ręczniki przesiąknięte zapachem, może nawet Wasza pościel - prześcieradło - by czuły bezpieczny zapach?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro wrz 21, 2011 9:07 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

Będziemy tam przenosić wszystko oprócz największych mebli czyli wszystkie legowiska, drapaki, narzuty itd
Nie przypuszczałam że dla seniorek może to być taki duży problem, tym bardziej że całe życie były wychodzące ... :(
Jedynie Broszka jest zachwycona że coś się dzieje :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro wrz 21, 2011 11:35 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

Może Feliway do kontaktu?

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Śro wrz 21, 2011 12:45 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

Willow_ pisze:Może Feliway do kontaktu?

myślałam o tym ale czytałam w wielu wypadkach że nie skutkuje a tani to on nie jest :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw wrz 22, 2011 9:08 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

Dzisiaj rano znalazłam wymiociny z robalami 8O
Nie wiem czyje...
Koty niewychodzące - odrobaczane milbemaxem dwa miesiące temu.
Czy ta jedna wycieczka Broszki i kontakt z kotami wolnożyjącymi mogła już zaowocować dorosłymi robalami?
Koty zewnętrzne też odrobaczałam dwa miesiące temu aniprazolem, ale wiadomo że to syzyfowa robota bo one mają ciągły kontakt z innymi, nie odrobaczanymi kotami...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw wrz 22, 2011 14:01 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

nikt już do nas nie zagląda :(
a ja chciałam się pochwalić że dziś kucharzę w nowej kuchni :piwa:
ogień trzaska pod kuchnią kaflową, na kuchni pichci się bigosik, w piekarniku kruche ciasto z jabłkami i czeka w kolejce chlebek...
jutro planuję zrobić trochę przetworów z jabłek :wink:

chciałam serdecznie podziękować lanua za przysłanie szeleczek :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw wrz 22, 2011 14:05 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

zagląda na 100 % !!!
i ciesze się kuchnią, te wymioty niepokoją....
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw wrz 22, 2011 14:06 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

Zagląda, i mnie dopadaj jesienne otępienie. Gratuluję nowej kuchni :lol: .

Robale, niestety, lubią nawracać ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw wrz 22, 2011 14:07 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

zaglądamy :)
Obrazek Obrazek Obrazek

lanua

Od: Pt lis 06, 2009 9:29

Post » Czw wrz 22, 2011 14:11 Re: Broszka & Company - Jesienna melancholia i nostalgia...

od razu mi lepiej, bo głupio tak pisać posty sama ze sobą :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]