ŚWIAT WEDŁUG KOTA - Żegnaj Pingwinku [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto sie 16, 2011 15:12 Re: Świat według kota - wątek w budowie

vega013 pisze:
Pewnie, że jesteśmy dziewczynki. Wiesz co? Gabi i Filuś złoszczą się na Dużą. Każde o co innego. Zaraz puszczę ich do klawiatury, to napiszą.
Oliwka wyrozumiała

Oni na pewno mają rację. Duże na ogół nam krzywdę robią, nawet nie ze złej woli, tylko z goopoty...
Inka wyrozumiała

vega013 pisze:Duża piecze pyszne, pachnące chlebki - z orzechami włoskimi, słonecznikiem, orkiszem, ziarnami; różne składniki do chlebka dodaje... Wszyscy mówią, że te chlebki Dużej pyszniutkie są. I nie chce mi dać nawet kawałeczka. "Gabisiu, mówi Duża, koteczki nie jadają chleba." A ja przecież jestem koteczkiem i lubię chleb. Kiedy głodowałam tam, gdzie Duży mnie znalazł, to jedna pani czasem rzucała mi kawałek twardego chlebka. Bardzo mi smakował i wiem, że chlebek to przysmaczek. Duzi sami jedzą i nic, ale to nic się nie podzielą ze mną! Już próbowałam różnych numerów, ale nie poskutkowały.
Gabi zasmucona

No pewnie, że chlebuś jest pyszniutki, nawet stary i suchy. A jak jest świeży i mięciutki, to jeszcze lepszy. Nasza Duża nie piecze chlebka ( :evil: ), ale jak przynosi ze sklepu, to zawsze daje mi polizać. Nauczyła się tego dzięki Psocisiowi.

vega013 pisze:A ja sobie spokojnie leżałem na łóżku Dużych, kiedy nagle wskoczyła Lili i na mnie nawarczała. No normalnie, nie wiem dlaczego, stanęła naprzeciw mnie i robiła wrrr, wrrr, wrrr. Zapytałem, o co jej chodzi, bo przecież grzecznie sobie leżę i nikomu nie przeszkadzam. A ona zamiast odpowiedzieć, to znowu wrrr, wrrr, wrrr. No to prychnąłem do niej, żeby się odczepiła. Odeszła? Wcale! Dopiero Duża wzięła ją na ręce i zabrała. Ale co powiedziała? Do Lili: "Ojej, jaka groźna kota. Taka niebezpieczna, warcząca, wielka kota. Kochanie, ale ty straszysz koteczki." A do mnie: "Filuniu, tak nie można. Lili jest malutka i biedniutka. Nie rób jej prychu, prychu, bardzo cię proszę". I to ma być sprawiedliwość? Oliwka też mi nagadała, że z Lili trzeba delikatnie. Przecież delikatnie zrobiłem jej prychu, prychu. Nie pacałem jej, nie warczałem. Zupełnie nie rozumiem dziewczyn. Pancuś mówi, że za dziewczynkami nie nadążysz.
Filunio zdezorientowany

Za Dużymi tym bardziej
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto sie 16, 2011 17:30 Re: Świat według kota - wątek w budowie

dzieńdoberek :D
witam się tu u Was po raz pierwszy,ale bardzo serdecznie :D
powiedziano mi że znajdę u Ciebie na wątku masę informacji na temat opieki nad kotkiem z karłowatością-nie mam możliwości przekopania się teraz przez cały wątek dlatego bardzo poproszę o imię tej koteczki i od której strony,tak mniej więcej mam zacząć czytać ?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto sie 16, 2011 18:05 Re: Świat według kota - wątek w budowie

smarti pisze:dzieńdoberek :D
powiedziano mi że znajdę u Ciebie na wątku masę informacji na temat opieki nad kotkiem z karłowatością-nie mam możliwości przekopania się teraz przez cały wątek dlatego bardzo poproszę o imię tej koteczki i od której strony,tak mniej więcej mam zacząć czytać ?

Witaj smarti, cieszę się, że jesteś z nami :lol:

Koteńka ma na imię Lili. Piszę o niej we wszystkich trzech wątkach. Doświadczenie w opiece weterynaryjnej nad Lili mają dr Anna Jaworska i dr Maria Chmielewska z tej lecznicy http://weterynariaradosc.waw.pl/ Lili jest tam dobrze znana, nawet panie z recepcji (obie po zootechnice na SGGW) od razu pytają o Lili, kiedy zajdę po jedzonko dla niej. Jeżeli chcesz, poproszę o wydruki wizyt z Lili w lecznicy.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto sie 16, 2011 18:13 Re: Świat według kota - wątek w budowie

Dzien dobry kochane! Pozdrawiamy a Oliwcie calujemy! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto sie 16, 2011 18:30 Re: Świat według kota - wątek w budowie

vega013 pisze:

Koteńka ma na imię Lili. Piszę o niej we wszystkich trzech wątkach. Doświadczenie w opiece weterynaryjnej nad Lili mają dr Anna Jaworska i dr Maria Chmielewska z tej lecznicy http://weterynariaradosc.waw.pl/ Lili jest tam dobrze znana, nawet panie z recepcji (obie po zootechnice na SGGW) od razu pytają o Lili, kiedy zajdę po jedzonko dla niej. Jeżeli chcesz, poproszę o wydruki wizyt z Lili w lecznicy.

nie dzięki na razie-poczytam o Lili a do lecznicy z Punią podjadę-czy to ta przy rondzie?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto sie 16, 2011 19:07 Re: Świat według kota - wątek w budowie

smarti pisze:
vega013 pisze:

nie dzięki na razie-poczytam o Lili a do lecznicy z Punią podjadę-czy to ta przy rondzie?

Tak, jedzie się jakieś 50 m od ronda ulicą Panny Wodnej. Lecznica jest po prawej stronie. My mieszkamy jakieś 200 m od lecznicy.

Serdecznie zapraszamy Cię do nas. Mieszkamy bliziutko, jakieś 4 - 5 km od Ciebie. Zobaczysz Lili, porozmawiamy... Będzie nam bardzo miło.

vega013

Post » Wto sie 16, 2011 20:28 Re: Świat według kota - wątek w budowie

vega013 pisze:
smarti pisze:
vega013 pisze:

Tak, jedzie się jakieś 50 m od ronda ulicą Panny Wodnej. Lecznica jest po prawej stronie. My mieszkamy jakieś 200 m od lecznicy.

Serdecznie zapraszamy Cię do nas. Mieszkamy bliziutko, jakieś 4 - 5 km od Ciebie. Zobaczysz Lili, porozmawiamy... Będzie nam bardzo miło.

dzięki za zaproszenie- na pewno skorzystam,jeśli tylko czas kiedyś pozwoli :D
-(znam tę lecznicę)

smarti

Post » Śro sie 17, 2011 1:38 Re: Świat według kota - wątek w budowie

kalair pisze:Dzien dobry kochane! Pozdrawiamy a Oliwcie calujemy! :1luvu:

Witajcie Kochane Kreteczki z Dużą :1luvu: :1luvu: :1luvu:

vega013

Post » Śro sie 17, 2011 10:22 Re: Świat według kota - wątek w budowie

I milego ,slonecznego dzioneczka zyczymy calej gromadce! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro sie 17, 2011 13:45 Re: Świat według kota - wątek w budowie

Miaudobry słoneczne :)

MaryLux

Post » Śro sie 17, 2011 13:50 Re: Świat według kota - wątek w budowie

vega013 pisze:
Myszolandia pisze:Ło,Słoneczko a jakim kocioprawem Oliwcia na CIe krzyczała łoj,ale dobrze ,ze teraz nie krzyczy :ok:
A Inusia to fajna babka jest ,nasza połetka :1luvu:
Lilusię to Ty mocno wycałuj wiesz?

Ciociu, Oliwka pisała bez błędów i denerwowała się, że ja robię błędy. Teraz mnie chwali i mówi, że szybko się nauczyłam.

Z Lilusią pacamy się na kociej ściance. Ona sama mnie zaczepia z tuneliku. Kiedy się znudzę zabawą, malutka wskakuje do mnie i dalej chce się bawić. Nie może polować na mój ogonek, bo go nie mam, ale lubi pacać moje łapki. Lili bawi się tylko ze mną i z Pancusiem. Od reszty ucieka, nawet od Oliweczki, która jest bardzo opiekuńcza w stosunku do nas wszystkich. Zupełnie nie rozumiemy, dlaczego tak się zachowuje, ale Duża mówi, że Lili wszystko wolno, a jej sympatie od czasu do czasu się zmieniają. To prawda - niedawno uciekała z krzykiem od Pancusia, a tuliła się do Filunia.

Dobranoc, pobiegnę jeszcze dać całuski Lili

Gabi

Aaa,to za byki dostawałaś raban?Może ona chciała Cie naumieć,żebyś byków nie robiła

Wy może się tak z Lili fajosko bawicie,że to ufielbia wiesz?
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro sie 17, 2011 13:52 Re: Świat według kota - wątek w budowie

miaudoberek słoneczny :)

MaryLux

Post » Śro sie 17, 2011 13:52 Re: Świat według kota - wątek w budowie

vega013 pisze:
Myszolandia pisze:Lilusię to Ty mocno wycałuj wiesz?

Gabisia posłuchała - szaleje z Lili po całym pokoju. Stratowały Filusia śpiącego w dużej budce na kociej ściance. Biegają tam i z powrotem. Nieważne, która goni, a która ucieka. Ważne, że jest ruch w określonym kierunku. Kierunek też nie jest w zasadzie ważny. Ważne, żeby był wspólny.

no to jeszcze mocniej niech sie wycałują dzisiaj za to
Fajny taki widoczek ,jak kociaki razem sobie wariuja :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro sie 17, 2011 13:53 Re: Świat według kota - wątek w budowie

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro sie 17, 2011 15:40 Re: Świat według kota - wątek w budowie

Witamy :1luvu: :1luvu: :1luvu: