Bombilla & Xelmo. dwupak.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 26, 2011 7:25 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

Cześć Kochani!
U mnie jest dokładnie to samo. Gonitwy, bijatyki, pozrywane firanki, porozwalane wszystko, woda powylewana z misek, dzisiaj któryś kosooki walnął qoopsko obok kuwety (dobrze, że na twardo :roll: ). I nie ma dnia, żeby któryś nie dżygnął, nawalił gdzieś albo i nasikał, bo też się zdarza.
Ja czasami mam ochotę włożyć buty i płaszcz, po czym zamknąć drzwi i wyjść na cały dzień.
I jeszcze w sobotę w oko zarwałam, ale krew leciała :roll:
A przez święta obżarłam się koszmarnie, chociaż wcale dużo nie jadłam.
Ufff, chciałabym urlopu :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto kwi 26, 2011 7:46 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

Doberek i milego dziobka :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto kwi 26, 2011 10:25 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

shalom pisze:Zastanawiałaś się nad tym czemu Xelmo tak ma? czemu o tej porze? kiedy się to zdarza?

O tej porze dlatego, ze przez cały tydzień roboczy M.ój wstaje własnie o tej porze do pracy. I chcąc nie chcąc koty się budzą. A w weekend nagle cisza, nikt nie wstaje, nic sie nie dzieje... Myślę, że tu jest przyczyna. Poza tym teraz coraz wcześniej się jasno robi rano..

shalom pisze:Nic nie sugeruję, ale może jemu sie nudzi? ma kotkę za towarzyszkę, ona raczej nie zaspokaja tak jego potrzeb wyżycia sie jak zrobiłby to drugi kocu. Może warto go mocno męczyć.

Ona mu dorównuje w głupocie i zabawach, a trzeci kot nie wchodzi w grę.

shalom pisze:Może odizolować od was na noc-Tofik właśnie niestety sypia sam.

Próbowałam- to łepetynką walił całą noc w drzwi zamknięte, myślałam, że rozwali jedno z dwóch- albo swoją główkę albo szyby w drzwiach.

Żeby było śmieszniej M.ój wczoraj szedł na noc. Poszłam spać po 22.
Koty zasnęły jak niemowlaczki ze mną w pokoju. Bombi przy łóżku, Xelmo na komodzie.
Spały calutką noc, pochgrapując słodko. Ja dla odmiany nie spałam do 3 ;) nie mogłam zasnąć jakoś...
Obudziły się trochę przed przyjściem M.ojego z pracy, trochę powariowały i dalej poszły spać, do 9.

I jak to rozgryźć ?
Nie chcę się użalać, ale takie przewlekłe niedospanie nie prowadzi do niczego dobrego..

A jak nastroje po świętach ??
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Wto kwi 26, 2011 11:05 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

Sliver, doskonale Cię rozumiem! Zarówno jeśli chodzi o przewkekłe niedospanie, jak i o denerwującego się TŻa. Nie dalej jak dwa tygodnie temu u siebie pisałam o tym problemie - kocice roznosiły mieszkanie bladym świtem i nie dało się za chiny ludowe przy tym hałasie spać. Byłam zrozpaczona, ledwo fukncjonowałam za dnia i wyglądałam jak upiór. I nagle, ni stąd ni zowąd, bez wyraźnej przyczyny - ustało jak nożem uciął. Koty śpią, dopóki my nie wstaniemy. Dziewczyny na forum dzień wcześniej radziły, żeby do kotów stanowczo i wyraźnie przemówić, kiedy zaczną poranne gonitwy - podobno jest duża szansa, że pomoże ;)
Trzymam kciuki i mocno, mocno współczuję!

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Wto kwi 26, 2011 16:20 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

No wiem, nie chodziło mi o trzeciego kota, wiem że to żadne rozwiązanie. Nie byłam tylko pewna czy Bombi jest równie szalona :P
Po dzisiejszych programach na animal planet o szkoleniu kotów jestem tylko pewna że coś zrobić się da w takiej sytuacji, ale osobiście nie wiem co :P :twisted:
Może zrób jak radzono u Pasibrzuchy, przemów do nich stanowczo? :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Śro kwi 27, 2011 7:32 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

Ja tam moge sobie stanowczo mowic do Kretek.. :roll: 8)

Doberek Koteczki sliczne!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro kwi 27, 2011 8:45 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

No ale słuchajcie, ja też kiedyś stanowczo powiedziałam do Bobika, że jak mnie obudzi przed 10 to mu kudły z tyłka powyrywam. I zrozumiał 8O 8O 8O 8O
Była dokładnie 10 05 jak na mnie skoczył :)

Antonetta

Od: Pt sty 14, 2011 22:44

Post » Śro kwi 27, 2011 8:47 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

To może macie sposób, żeby Mru przestała mi drapać szafkę - rok mieszka ze mną a teraz jej się skojarzyło, że szafkę w łazience można drapać :evil: To co? Mam jej stanowczo zakazać, czy jak? Czy to dotyczy tylko budzenia?

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro kwi 27, 2011 8:49 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

Jozefino a co Ci szkodzi spróbować? :wink:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Śro kwi 27, 2011 8:49 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

jozefina1970 pisze:To może macie sposób, żeby Mru przestała mi drapać szafkę - rok mieszka ze mną a teraz jej się skojarzyło, że szafkę w łazience można drapać :evil: To co? Mam jej stanowczo zakazać, czy jak? Czy to dotyczy tylko budzenia?

Prosty sposób na to mam, posmaruj szafkę skórką od cytryny albo pomarańczy :) W sklepie zoologicznym są jakieś preparaty, które odstraszają koty, mają jakiś taki zapach, którego my nie czujemy a na który koty reagują alergicznie :)

W sumie ona to drapie a nie gryzie ale spróbować można :)

Antonetta

Od: Pt sty 14, 2011 22:44

Post » Śro kwi 27, 2011 8:51 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

Antonetta pisze:Prosty sposób na to mam, posmaruj szafkę skórką od cytryny albo pomarańczy

Żartujesz? :lol: Zawsze namiętnie niucha skórkę od pomarańczy, to samo z cytryną. Odstraszacz też nie za bardzo działa, muszę chyba psychologicznie ;-)
Edit: mogłabym może i mocniej odstraszaczem spryskać ale ta szafka stoi przy kuwecie.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro kwi 27, 2011 8:56 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

ja mam odstraszacz w sprayu, czalem dziala a czasem nie :) nie wiem dlaczego.
Ale dziś spróbuję ostra perswazja i widmem męczarni jak będą mnie za wcześnie budzić :)

A Bimbillcia dziś taaaaaaak słodko ze mną spała. Tak się tuliła do mnie, łapusiami smyrała, czasem lizała :1luvu:
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Śro kwi 27, 2011 8:58 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

Tulenie mam co noc, lizanie co rano. Ale nie tuli mnie taka słodka niebieska kotka jak u Was. Zazdroszczę.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Śro kwi 27, 2011 13:01 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

sunshine pisze:Tulenie mam co noc, lizanie co rano. Ale nie tuli mnie taka słodka niebieska kotka jak u Was. Zazdroszczę.

:oops: :mrgreen:
Najsłodsza i najpiękniejsza koteczka moja :1luvu:
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Śro kwi 27, 2011 13:27 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

Moje też potrafią się wtulić, a Party regularnie robi mi myju myju w czasie snu :P
Witajcie Kochani w ten piękny dzionek :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]