Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 13, 2010 9:35 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

No i panna zacerowana jak należy :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob lis 13, 2010 12:29 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

malo widoczne :) niech sie teraz szybciusio i ladnie zagoi... :1luvu:
buziaczki w ten sliczny pyszczek :*:*:*:*

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie lis 14, 2010 12:41 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

Czas przedstawić Króla Maciusia I - przyjaciela Sofiśki.

Jako że obiecałam że poznacie najbliższych jej przyjaciół.

To Maciek - MIKI - rozpoczął moją historię z kotami. Jeszcze 10 lat temu nie przepadałam za kotami. Były sobie - krzywdy nie robiłam - ale po prostu były sobie..........

Miki wszystko zmienił w 2001 roku. W 1999 r. odeszła moja ukochana psica Misia. W domu panowała żałoba. Ojciec zakazał jakichkolwiek innych zwierząty prócz żółwicy którą już miałam i papu - ale o tym później :wink:
We wrześniu 2001 r. przytargałam Maćka do domu. Postawiłam ultimatum albo TEN KOT albo pies.
Z Maćkiem wyjątkowo dobrze się dogadywałam. Był wyjątkowym kotem. Podziwiałam jego wolę przetrwania na dworze. Bił wszystkie psy w okolicy, gonił wszystkie koty. On był najważniejszy i najsilniejszy :wink: Nieraz wychodził z walk a to ze zranionymi uszami, łapami...Lecz pomimo swojej waleczności - nie dawał sobie tak do końca rady. Był chudy jak szkapa. Brudny, zapchlony, zawszony, zarobaczony. Na dworze tułał się ok. 6 miesięcy. Nikt go nie lubiał. Wszyscy go przeganiali. Rzucali kamieniami. Wyganiali z klatek, okienek. Bo śmierdzi, bo jest pchlarzem, bo morduje gołębie, wróble...
Dzieciaki rzucały nim w te i wewte. Szedł do każdego - szukał pomocy.
Starał się jak mógł żeby przeżyć ten trudny w jego życiu czas. I udało mu się to doskonale.
ok. 20 września Miki został u Nas. Generalnie to miał jechać do schroniska, no ale był taki słodki, nieszkodliwy. Spał pierwsze 3 doby non-stop. Szedł tylko do kuwety i pożerał ogromne ilości jedzenia. I tak czas mijała i mijał. Wykastrowaliśmy chłopaka. Chodził na szelkach i smyczy niczym pies. MIKI się rozwinął. Z czasem okazało się że waży 10 kg 8O A wcale nie jest otyły. Nagle głowa i ciało nabrały muskularnych kształtów. Miki zmienił się nie do poznania. 8O
No i wyszło szydło z wora.........Maćko ma w sobie coś z kota brytyjskiego :mrgreen: I nagle każdy go chciał mieć. Pytali się czy mógłby mieć młode kocięta. A tu lipa....... :mrgreen: Czy mogą go odkupić, co to za rasa?

Tak pokrótce wygląda historia Króla Maciusia I-go :1luvu:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
MIKUŚ

Post » Nie lis 14, 2010 13:06 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

Piękny jest 8) :wink:

bubor

Post » Nie lis 14, 2010 21:03 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

MIKUŚ pisze:Czas przedstawić Króla Maciusia I - przyjaciela Sofiśki.

Jako że obiecałam że poznacie najbliższych jej przyjaciół.

:1luvu:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

On jest naprawdę super :ok: :1luvu: czekam na relację o dalszych :kotek: lokatorach

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Wto lis 16, 2010 23:22 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

Sofini pękł dziś strupek i ma dużą dziurkę. Feee.........nieładnie to wygląda.
Tak brykałyśmy że "konstrukcja" została naruszona.

Boniu - mam nadzieję że nic jej się nie stanie. Ma taką brzydką dziurę. :roll:
MIKUŚ

Post » Wto lis 16, 2010 23:37 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

Miki :1luvu: :1luvu: :1luvu: za brytkami nie przepadam, ale on jest... przepiekny :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Post » Śro lis 17, 2010 16:38 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

Wiesz że z Maćka to taki brytyjczyk jak z Sofini bengalczyk :mrgreen:

Nie no Maćko fakt faktem że coś z brytka ma :kotek: Ale i tak to nieważne. Najważniejsze że jest :1luvu:
MIKUŚ

Post » Śro lis 17, 2010 22:37 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

Sofinia jadła dziś wołowinkę :mrgreen:
Zdobywała ją niczym drapieżnik polujący na swą ofiarę :wink: Podrzucała, zagryzała, nabijała na pazurki.............ale i tak finisz był taki że trzeba było Misi pokroić mięsko na malusieńkie kawałeczki :lol:

Księżniczka musi mieć podane na talerzyku małe kęski :kotek:

Mięsko parę złoty - widok polującej Sofiśki - BEZCENNY :mrgreen
:
MIKUŚ

Post » Śro lis 17, 2010 22:57 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

Dogadzasz pannicy , ojj dogadzasz :wink:

bubor

Post » Czw lis 18, 2010 18:25 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

MIKUŚ pisze:Sofinia jadła dziś wołowinkę :mrgreen:
Zdobywała ją niczym drapieżnik polujący na swą ofiarę :wink: Podrzucała, zagryzała, nabijała na pazurki.............ale i tak finisz był taki że trzeba było Misi pokroić mięsko na malusieńkie kawałeczki :lol:

Księżniczka musi mieć podane na talerzyku małe kęski :kotek:

Mięsko parę złoty - widok polującej Sofiśki - BEZCENNY :mrgreen
:

A miałaś ciąc koszty utrzymania kotów :ryk:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lis 22, 2010 23:24 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

Dziś miałam zdjąć szwy Sofini wieczorem.
Jednakże stało się inaczej 8O

Rano gdy wróciłam z zajęć na chwilę do domu to patrzę a Sofiśka jakaś taka rozbrykana lata. Chodzi za mną krok w krok i podgryza mnie za rękę- do oznacza :
no popatrz na mnie
I tak sobie myślę co jest grane..........i patrzę.......a Sofiśka sobie operację sama przeprowadziła. Zrobiła to bardzo delikatnie i ostrożnie. po prostu rewelacja :mrgreen:

Skąd Pannica wiedziała że dziś trza było zdjąć szwy ????????? 8O
MIKUŚ

Post » Pon lis 22, 2010 23:37 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

Szkolona pannica jak nic 8) :wink:

bubor

Post » Czw lis 25, 2010 22:04 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

ech, Sofisia :1luvu: Madra kotunia :ryk: :1luvu:

Kociara82

Post » Sob gru 04, 2010 17:14 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

U Sofisi był Mikołaj :s1:
MIKUŚ

[poprzednia][następna]