Permanentny PMS 4 (bez S). Życie kula się spokojnie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie kwi 11, 2010 10:53 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wróciła

drogie Czytaczki i drodzy Czytacze naszego bloga ;)

przepraszam za brak wieści wczoraj, ale jakoś tak w tej całej tragedii nie miałam nastroju do pisania. tym bardziej, że okazało się, że wszystko jets ok.

a po kolei - na zdjęciu RTG opisująca je specjalistka (dr Blenau) zobaczyła obszary ze "zmniejszoną powietrznością" i w porozumieniu z naszą PaniąDoc uznały, że może to być jakiś ukryty stan zapalny. trzeba było pilnie zrobić badania krwi i ew. wejść z antybiotykiem. na szczęście badania zrobione wczoraj wyszły OK, więc dziś lub jutro zaszczepimy malce. grzyb powooooli, ale się leczy. małe mają już ogłoszenia, ale niestety odzew z nich żaden :(

Karo też odwiedziła wczoraj PaniąDoc, która z zachwytem uznała ją za okaz zdrowia i urody. mała nie sika ani nie kupa poza kuwetą (albo do tej pory nie odkryłyśmy tego faktu :roll: ), jest nieprzytomnie namolna i nie lubi innych kotów. zaś wzajemna nienawiść Mrufki i Karo robi wrażenie swoją siłą. dziewczyny warczą i syczą na siebie i tłuką się kiedy tylko mogą :(. nerwowo jest w domu bardzo, tym bardziej, że żadna z nich nie znosi zamknięcia i oddzielenia od człowieka. całe stado dostaje jeszcze resztkę bacha od MariiD.

poczekamy jeszcze kilka dni i będziemy też ogłaszać Karo.

teraz dwie sprawy organizacyjne...

finanse - dostałam na PW deklaracje pomocy fin. :1luvu: :1luvu: :1luvu: i poszło kilka książek z bazarku. kiedy wpłaty zaksięgują się na koncie, wpiszę je tu.

Jeśli chodzi o wydatki, to niestety nie jestem w stanie podać wcześniejszych - nie wiem, ile dokładnie kosztowało ich leczenie,odgrzybianie i odrobaczenie (szczepienie na szczęście na talon). Ostatnie wydatki to:

130 PLN zdjęcia RTG z narkozą
116 PLN opis zdjęcia, badania krwi i leki p/grzyb
oraz, w sumie nie wiem, czy tu pisać - zamówiłyśmy za radą naszej wetki RC Calm, 2 kg - 83 PLN.

TDT na czas naszego wyjazdu 24-30.04. mam deklarację TDT dla maluchów, ale problemem jest Karo. absolutnie nie może zostać w naszym domu... jeśli ktoś mógłby ją przyjąć na te kilka dni, byłoby cudownie. potrzebuje możliwości izolowania, ale zasadniczo jakoś się zachowuje wobec kotów, mimo niechęci rzadko jest agresorką. jeśli nic nie znajdziemy, będziemy musiały niestety oddać ją do hoteliku, ale to absolutna ostateczność, nie tylko finansowa, ale i emocjonalna - dla niej...
Ostatnio edytowano Pon kwi 12, 2010 10:40 przez Uschi, łącznie edytowano 1 raz

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Nie kwi 11, 2010 11:05 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wróciła

a Karo (na szybko) wygląda tak:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Nie kwi 11, 2010 13:06 przez Uschi, łącznie edytowano 1 raz

Uschi

Post » Nie kwi 11, 2010 11:56 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wróciła

ja neistety 23-26 też wyjeżdżam :( a mogło by być ciekawie ;)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon kwi 12, 2010 8:41 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wróciła

wczoraj do wydatków doszło 95 za wizytę i szczepienie maluchów

szukamy TDT dla Karo :!:

Uschi

Post » Pon kwi 12, 2010 9:19 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wróciła

Uschi pisze:TDT na czas naszego wyjazdu 24-30.02.

Rozumiem, że chodzi o kwiecień? ;)
Nie wiem jeszcze jak nasze plany majówkowe, pomyślę i się odezwę.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pon kwi 12, 2010 10:39 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wróciła

seidhee pisze:
Uschi pisze:TDT na czas naszego wyjazdu 24-30.02.

Rozumiem, że chodzi o kwiecień? ;)
Nie wiem jeszcze jak nasze plany majówkowe, pomyślę i się odezwę.

a tak, już poprawiam
to trzymam kciuki za intensywne myślenie...
i dzięki za chęci tak czy tak...

Uschi

Post » Wto kwi 13, 2010 21:34 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo szuka TDT 24-30.04

podsumuję wszystkie wpłaty, które do tej pory wpłynęły i za które bardzo serdecznie dziękujemy :1luvu: :

PumaIM 300 PLN
kwiatkowa 32 PLN (bazarek)
Morela80 10 PLN (bazarek)
zwinka 40 PLN (bazarek + nadpłata)
kubeczek 15 PLN (bazarek + nadpłata)
wanda164 10 PLN (bazarek)
izydorka 12 PLN (bazarek + nadpłata)

wszelkie nadpłaty, które zostaną, przeznaczymy na hotelik dla Karo na czas naszego wyjazdu - niestety, sytuacja w domu jest dramatyczna dość :(, w zasadzie musimy pilnować jej non-stop, a jest ruchliwa i zabawowa, nie potrafi usiedzieć dłużej w jednym miejscu, nawet na kolanach...

Sopel zarobił od kogoś w oko, opuchnięte, mruży. jeśli do jutra nie będzie wyglądało dobrze, jedziemy do PaniDoc.

a na dodatek tanita zrobiła sobie jakąś krzywdę w kostkę :roll:
Ostatnio edytowano Czw kwi 15, 2010 5:18 przez Uschi, łącznie edytowano 1 raz

Uschi

Post » Śro kwi 14, 2010 9:13 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo szuka TDT 24-30.04

jakby ktoś chciał poreklamować Karo:
http://www.allegro.pl/item998635370_kot ... _karo.html

Uschi

Post » Czw kwi 15, 2010 8:03 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo szuka TDT 24-30.04

dom dla Karo jest bardzo potrzebny
ogłaszam ją gdzie mogę

w domu wojna permanentna, nie można Mrufki, Karo i Sopla spuścić z oka :(

Uschi

Post » Pt kwi 16, 2010 8:58 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo. Wielka Wojna :(

jest źle i szczerze mówiąc przestajemy ogarniać tę cholerną kuwetę :?

zaczęło się sikanie po kątach. Mrufka i jakiś tymczas, podejrzewamy Karo.

Karo nie jest inestety (?) typem ofiary, to ewidentna dominantka. nie da się jej usadzić w jednym miejscu i pilnować, łązi po domu i niestety gdzieś się zawsze na Mrufkę natknie, a takie spotkanie kończy się tak straszną bjką, że trudno jest je rozdzielić, boję się, że kiedyś poleje się krew w końcu :(

zamknąć w sypialni nie da się ani jednej, ani drugiej, bo wyją. tzn. oczywiście i tak siedzą w zamknięciu (Mruf z nami w nocy, Karo w dzień), ale trudno jest - abstrahując od tego wycia - utrzymać je w tym zamknięciu. wystarczy, ze powiem, że na nogach jestem od dwóch godzin i w tym czasie mimo izolacji rozdzieliłam już dwie bójki dziewczyn (i jeden napad Mrufki na Sopla)

:crying:

a po Karo nikt, zupełnie nikt się nie odzywa :(

Uschi

Post » Pt kwi 16, 2010 9:08 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo. Wielka Wojna :(

ech...
Szkodniki dwa Zoja i Gabor plus Mały Rudy
ObrazekObrazek

zwinka

Od: Sob wrz 27, 2008 20:49

Post » Pt kwi 16, 2010 9:11 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo. Wielka Wojna :(

tragedia :(
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt kwi 16, 2010 12:45 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo. Wielka Wojna :(

:cry: :oops:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt kwi 16, 2010 13:39 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo. Wielka Wojna :(

Dżizas, ale macie torment...
Gdyby nie Lunka, to chętnie bym Karo wzięła, jest taka śliczna...

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Pt kwi 16, 2010 16:38 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo. Wielka Wojna :(

Ojoj ... :|

Mogę tylko mentalnie wesprzeć ...
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

[poprzednia][następna]