TIRAMISU vel Mundek FIV+ma DS!:))))))))))-ODSZEDŁ

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 02, 2010 9:26 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Koconku, ale dom wychodzący to chyba właśnie nie bardzo?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto mar 02, 2010 9:39 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Cała nadzieja w ogłoszeniach. Też nie mam pomysłu jak pomóc :( :( :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto mar 02, 2010 9:53 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Dzisiaj z Tiramisu po pracy pojadę na druga kroplówkę.
Kryzs już minął, mam nadzieję.
U Pani doktor zachowuje się wzorowo, jest kotkiem bardzo współpracującym z lekarzem.
Wczoraj był juz kupal. Dzisiaj rano apetyt bardzo dopisywał.
Jedzonko dostał bardzo wysoko energetyczne, bo schudł biedak przez weekend do 3,8 kg z 4,1.
Miziak z niego niesamowity, jest taki ufny.
Syknąc tez potrafi ,ale bardziej starachu niz z chęci ataku.
Wzięty na kolanka mogłby leżeć bez końca.
Zostawiłam go dzisiaj w łazience :cry: z możliwością wyjścia do jednego pokoju, bo niestety dzisiaj musiałam
już iśc do pracy.
ObrazekObrazekObrazek
Takiej miłości się nie rozdziela http://www.youtube.com/watch?v=6au8B1LaAnQ

napdon

Od: Śro wrz 23, 2009 19:37

Post » Wto mar 02, 2010 9:58 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Kod do banerka dla Tiramisu:

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=107915][img]http://images43.fotosik.pl/267/b7d3c788478a1f48.jpg[/img][/url]
Ostatnio edytowano Wto mar 02, 2010 10:02 przez koconek, łącznie edytowano 1 raz

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Wto mar 02, 2010 10:00 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

villemo5 pisze:Koconku, ale dom wychodzący to chyba właśnie nie bardzo?

Owszem nie bardzo, ale lepszy nawet taki niż krzaczory na Polibudzie :(

koconek

Post » Wto mar 02, 2010 10:22 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

nie mam pomysłu co zrobić. gdyby nie to, że mam jeden pokój, to bym go wzięła nawet na DT, ale przy 7 kotach w kawalerce to nie za bardzo to widzę.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Wto mar 02, 2010 11:21 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Biedny kocurek :( Hoopamy o domek
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Wto mar 02, 2010 20:06 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Tiramisu ma FIVa, pilnie potrzebuje domku... niezakoconego, lub z innymi FIV'kami :( kto pomoże?
Ostatnio edytowano Wto mar 02, 2010 20:08 przez Cameo, łącznie edytowano 1 raz

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto mar 02, 2010 20:07 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Jedyne co mi przychodzi do głowy, to alarmistyczny wątek na kotach...
Może jakiś forumowy dom z kotem fiv+ się ulituje?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto mar 02, 2010 20:09 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Tutaj na forum to chyba tylko Agn, kwiatkowa, Zofia&Sasza i Maryla mają koty z FIV'em :( :( :(

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro mar 03, 2010 9:21 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Cameo pisze:Tutaj na forum to chyba tylko Agn, kwiatkowa, Zofia&Sasza i Maryla mają koty z FIV`em :( :( :(

Nie tylko.

Napdon, z racji tego, że to Tobie przypadło `niańczenie` FIV-ka polecam lekturę wątku:
viewtopic.php?f=1&t=99002

Podstawowe informacje, żeby uniknąć paniki.

Nie wiem, kto podejmuje decyzje w sprawie kota. Jak się powiedziało A, trzeba ponieść tego konsekwencje i powiedzieć B. Cokolwiek to `B` ma oznaczać.
Dla mnie niedopuszczalne jest wypuszczanie [nawet kastrowanego] nosiciela z powrotem na dwór.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro mar 03, 2010 9:30 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Ty tez masz zdrowe i chore nie Agn? Ja sie absolutnie na temacie nie znam, dlatego trzymam buzie.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Śro mar 03, 2010 10:30 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Agn pisze:
Cameo pisze:Tutaj na forum to chyba tylko Agn, kwiatkowa, Zofia&Sasza i Maryla mają koty z FIV'em :( :( :(

Nie tylko.

Napdon, z racji tego, że to Tobie przypadło 'niańczenie' FIV-ka polecam lekturę wątku:
viewtopic.php?f=1&t=99002

Podstawowe informacje, żeby uniknąć paniki.

Nie wiem, kto podejmuje decyzje w sprawie kota. Jak się powiedziało A, trzeba ponieść tego konsekwencje i powiedzieć B. Cokolwiek to 'B' ma oznaczać.
Dla mnie niedopuszczalne jest wypuszczanie [nawet kastrowanego] nosiciela z powrotem na dwór.

Wiem, że to zabrzmi strasznie, ale NIE MOŻNA GO WYPUŚCIĆ! Pomyślcie o innych kotach, które spotka na swojej drodze...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro mar 03, 2010 15:12 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Podrzucę Tiramisu.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro mar 03, 2010 16:41 Re: TIRAMISU FIV+ :(( PILNIE DT/DS lub znów pod chmurkę:(

Niestety to nie jest takie proste.
Tiramisu został wyłapany na kastracje - tylko i wyłącznie. Nikt nie przypuszczał, ze okaże się kotem tak bardzo miziastym i potrzebującym człowieka. Moje "A" ograniczało się tylko i wyłącznie do akcji sterylkowej. Pomimo, że Tiramisu przebywa w DT u napdon czuję się za niego odpowiedzialnaZ uwagi na charakter kota, który ujawnił się dopiero w klatce po przebudzeniu daliśmy mu szanse na dom i ten dom się zgłosił pod warunkami. Trudno wymagać od napdon aby adoptowała kota chorego na Fiv w momencie gdy w domu zyje zdrowa rezydentka. To takie samo narazanie jej na chorobe, jak reszty stada gdyby z powrotem do niego trafił. Gdyby zaraz po kastracji został wypuszczony nikt by nawet nie wiedział, ze jest pozytywny i wtedy pewnie by juz nie zył - biorac pod uwage ostatni kryzys.
Problem jest jeszcze bardziej skomplikowany, gdyż nasuwa się pytanie: a co z reszta stada? co z innymi kotami wyłapywanymi w innych miejscach do sterylizacji? Są ciachane i wypuszczane. Nikt testów im nie robi, nie wiadomo ile z nich jest chorych, ile umiera z uwagi na osłabienie organizmu zabiegiem sterylizacji/kastracji juz po wypuszczeniu. Co jest w takim razie mniejszym złem? Dopuścić do niekontrolowanego rozmanżania? tak również choroba bedzie się roznosiła dalej...
Zgadzam się, że nie powinien zostać wypuszczony, ale nie mam innej alternatywy na dziś.
Ja rowniez nie moge go adoptowac (z reszta zadnego kota wiecej), pomieszczenie, w ktorym w tej chwili stoja klatki dla sterylkowcow musze zwolnic najpozniej do konca kwietnia.
I co dalej? Szanse na znalezienie mu pozaforumowego DS, ktore przeciez musi byc uswiadomione o jego chorobie sa równe zeru. W schronisku lepiej niz tam, gdzie dotad zyl miec nie bedzie, z reszta tam rowniez nikt nie bedzie sie bawil w odizolowywanie go od zdrowych kotow, takze moze go ktorys czyms zarazic wywołując kolejny kryzys, ugryzc go i zarazic sie od niego, itp.
Sytuacja jest patowa a ja nie potrafię naginać rzeczywistości do aktualnych potrzeb :(

koconek

[poprzednia][następna]