Szylkretki są piękne. 71. I dobre wieści z lecznicy! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 16, 2009 21:08 Re: Szylkretki są piękne. 71. Zimno. 3 dni do soboty. :(

Chat pisze:A ja sie dziwie, dlaczego krecich powiadomien nie dostaje... :lol:
I co, masz juz barana? 8)

Nie mam barana ani owieczki. :mrgreen: Czuję się zastraszona, i myślę jak z tego wybrnąć. Z lokami rzecz jasna. :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro gru 16, 2009 21:09 Re: Szylkretki są piękne. 71. Zimno. 3 dni do soboty. :(

kalair pisze:
bubor pisze:Witaj Kalair z pannami wieczorową porą , meldujemy sie u kretek :wink:
Laffizdrol z pierwszej strony śliczniutki :1luvu:

Hej Buborku wieczornie! :D Lafizdrolek to zazwyczaj ekstra dla Ciebie! :kotek:

No co ja poradzę że mi sie ta Twoja panna bardzo podoba :oops: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Śro gru 16, 2009 21:09 Re: Szylkretki są piękne. 71. Zimno. 3 dni do soboty. :(

Sihaja pisze:Ja też nie dostaję, nie tylko krecich, mam wrażenie że powiadomienia przychodzą na chybił-trafił. Jakieś losowania - z tego wątku damy, z tamtego nie, a z tamtego może pojutrze..... :roll:
Byliśmy u weta. Gaja też ma kryształki. I to dużo. Wetka się zachwycała, jakie piękne, bo one rzeczywiście ładnie wyglądają - dała mi popatrzeć przez mikroskop. Na szczęście stanu zapalnego Gaja jeszcze nie ma, więc przechodzi na tę specjalną karnę, którą ma Morfeusz. Joachim jedyny porządny-zdrowy jak rybka.

Gaja ma też kryształki?! Ale czemu? Skąd to dziadostwo? :roll:
Dobrze, że Joachimek ok..
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro gru 16, 2009 21:11 Re: Szylkretki są piękne. 71. Zimno. 3 dni do soboty. :(

bubor pisze:
kalair pisze:
bubor pisze:Witaj Kalair z pannami wieczorową porą , meldujemy sie u kretek :wink:
Laffizdrol z pierwszej strony śliczniutki :1luvu:

Hej Buborku wieczornie! :D Lafizdrolek to zazwyczaj ekstra dla Ciebie! :kotek:

No co ja poradzę że mi sie ta Twoja panna bardzo podoba :oops: :wink:

Ależ ja się bardzo cieszę, że się komuś podoba! :D :D :D
A poza tym, one z Kropunią jak siostrzyczki! :kotek: :kotek:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro gru 16, 2009 21:16 Re: Szylkretki są piękne. 71. Zimno. 3 dni do soboty. :(

O, a co to za tajemnicze światełka? 8O
Obrazek
Próbowała gasić łapką. Została wyrzucona na ziemię. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro gru 16, 2009 21:18 Re: Szylkretki są piękne. 71. Zimno. 3 dni do soboty. :(

kalair pisze:
Sihaja pisze:Ja też nie dostaję, nie tylko krecich, mam wrażenie że powiadomienia przychodzą na chybił-trafił. Jakieś losowania - z tego wątku damy, z tamtego nie, a z tamtego może pojutrze..... :roll:
Byliśmy u weta. Gaja też ma kryształki. I to dużo. Wetka się zachwycała, jakie piękne, bo one rzeczywiście ładnie wyglądają - dała mi popatrzeć przez mikroskop. Na szczęście stanu zapalnego Gaja jeszcze nie ma, więc przechodzi na tę specjalną karnę, którą ma Morfeusz. Joachim jedyny porządny-zdrowy jak rybka.

Nie wiem czemu, ale niestety ma i to dużo. U kotek objawy są o wiele mniej zauważalne, dlatego warto jednak robić te badania kontrolne.... Ja Gajce robiłam 2 lata temu i wtedy jeszcze nie miała...

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro gru 16, 2009 21:21 Re: Szylkretki są piękne. 71. Zimno. 3 dni do soboty. :(

kalair pisze:O, a co to za tajemnicze światełka? 8O
Obrazek

A to ci Duzi popsuli zabawę Laffizdrolku :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Śro gru 16, 2009 21:24 Re: Szylkretki są piękne. 71. Zimno. 3 dni do soboty. :(

Nie widzę po tym zdjęciu, że Lafinka wymaga odchudzania. Jest taka zgrabniutka...

Sihaja

Post » Śro gru 16, 2009 21:27 Re: Szylkretki są piękne. 71. Zimno. 3 dni do soboty. :(

Sihaja pisze:
kalair pisze:

Nie wiem czemu, ale niestety ma i to dużo. U kotek objawy są o wiele mniej zauważalne, dlatego warto jednak robić te badania kontrolne.... Ja Gajce robiłam 2 lata temu i wtedy jeszcze nie miała...

Ups. Czyli lepiej profilaktycznie przynajmniej raz w roku zrobić.
A ona może mało piła?
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro gru 16, 2009 21:28 Re: Szylkretki są piękne. 71. Zimno. 3 dni do soboty. :(

bubor pisze:
kalair pisze:O, a co to za tajemnicze światełka? 8O
Obrazek

A to ci Duzi popsuli zabawę Laffizdrolku :wink:

Pewnie Wujku że popsuli! Oni mają dar psucia najfajniejszych zabaw!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro gru 16, 2009 21:28 Re: Szylkretki są piękne. 71. Zimno. 3 dni do soboty. :(

Sihaja pisze:Nie widzę po tym zdjęciu, że Lafinka wymaga odchudzania. Jest taka zgrabniutka...

Z tyłu ją widać. Ale wymaga, wisi jej duży brzusio.. :mrgreen:
Jedyna zgrabna w tym towarzystwie to Irisia. No, i póki co Safik. Ale ona masywna! :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro gru 16, 2009 21:30 Re: Szylkretki są piękne. 71. Zimno. 3 dni do soboty. :(

Nie, u Gajki nie widziałam żadnych dziwnych rzeczy. Nic mnie nie zaniepokoiło. Wetka mówi, że ze względu na budowę u kotek bardzo trudno to zauważyć, ponieważ im to tak nie podrażnia cewki (która jest krótsza niż u kocurków) i często kotki przychodzą już dość zapchane kamieniami...

Sihaja

Post » Śro gru 16, 2009 21:33 Re: Szylkretki są piękne. 71. Zimno. 3 dni do soboty. :(

Sihaja pisze:Nie, u Gajki nie widziałam żadnych dziwnych rzeczy. Nic mnie nie zaniepokoiło. Wetka mówi, że ze względu na budowę u kotek bardzo trudno to zauważyć, ponieważ im to tak nie podrażnia cewki (która jest krótsza niż u kocurków) i często kotki przychodzą już dość zapchane kamieniami...

To znaczy nie było kompletnie żadnych niepokojących objawów? Oj, wystraszylaś mnie..Warto by mi koteczki przebadać..A ile Gajusia ma latek?
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro gru 16, 2009 21:35 Re: Szylkretki są piękne. 71. Zimno. 3 dni do soboty. :(

kalair pisze:
Sihaja pisze:Nie, u Gajki nie widziałam żadnych dziwnych rzeczy. Nic mnie nie zaniepokoiło. Wetka mówi, że ze względu na budowę u kotek bardzo trudno to zauważyć, ponieważ im to tak nie podrażnia cewki (która jest krótsza niż u kocurków) i często kotki przychodzą już dość zapchane kamieniami...

To znaczy nie było kompletnie żadnych niepokojących objawów? Oj, wystraszylaś mnie..Warto by mi koteczki przebadać..A ile Gajusia ma latek?

Gajka ma 5 lat. Gdyby u Morfeusza nie wyszło, to bym Gajce badania moczu nie robiła. Co roku kontrolnie badam krew, a moczu jakoś nie....

Sihaja

Post » Śro gru 16, 2009 21:39 Re: Szylkretki są piękne. 71. Zimno. 3 dni do soboty. :(

Iriska też już 5...czas leci. A pamiętam, jak ją malunią taką, chorą przyniosłam! 8O
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]