Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
aga66 pisze:Z alergiami może być tak jak u mojego męża na koty, że dopiero jak miał 30 lat to się na koty uczulił. Poznaliśmy wtedy ludzi z kotem w małym mieszkaniu i często u nich bywaliśmy. I po jakims czasie nagle Darek zaczął sie dusic i zaleważ łzami i okazało się, że winien był kot znajomych Maciek, który mojego męza sobie upodobał. I odtad znajomi do nas przychodzili a nie my do nich. A moja Mama uczuliła sie na składnik kremu do twarzy, ktory długo używała także alergia nie musi wyjść od razu. Może byćtak, że od długotrwałego używania cos zaczyna się dziać.
klaudiafj pisze:No dobra - a jak walczyć z nietolerancją pokarmowa?
Marzenia11 pisze:aga66 pisze:Z alergiami może być tak jak u mojego męża na koty, że dopiero jak miał 30 lat to się na koty uczulił. Poznaliśmy wtedy ludzi z kotem w małym mieszkaniu i często u nich bywaliśmy. I po jakims czasie nagle Darek zaczął sie dusic i zaleważ łzami i okazało się, że winien był kot znajomych Maciek, który mojego męza sobie upodobał. I odtad znajomi do nas przychodzili a nie my do nich. A moja Mama uczuliła sie na składnik kremu do twarzy, ktory długo używała także alergia nie musi wyjść od razu. Może byćtak, że od długotrwałego używania cos zaczyna się dziać.
Nie. Ja jako alergiczka wiem. Nie od długiego stosowania tylko w pewnym momencie to co było dla organizmu ok, ppjętne zaczęło go uczulać. Nie jest to kwestią nagromadzenia się bodźca tylko zmiany rekacji organizmu na ten bodziec - zmiany na uczuleniową.
aga66 pisze:Marzenia11 pisze:aga66 pisze:Z alergiami może być tak jak u mojego męża na koty, że dopiero jak miał 30 lat to się na koty uczulił. Poznaliśmy wtedy ludzi z kotem w małym mieszkaniu i często u nich bywaliśmy. I po jakims czasie nagle Darek zaczął sie dusic i zaleważ łzami i okazało się, że winien był kot znajomych Maciek, który mojego męza sobie upodobał. I odtad znajomi do nas przychodzili a nie my do nich. A moja Mama uczuliła sie na składnik kremu do twarzy, ktory długo używała także alergia nie musi wyjść od razu. Może byćtak, że od długotrwałego używania cos zaczyna się dziać.
Nie. Ja jako alergiczka wiem. Nie od długiego stosowania tylko w pewnym momencie to co było dla organizmu ok, ppjętne zaczęło go uczulać. Nie jest to kwestią nagromadzenia się bodźca tylko zmiany rekacji organizmu na ten bodziec - zmiany na uczuleniową.
Masz rację, niemniej alergia wystąpiła.
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek i 22 gości