Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 43 !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 20, 2017 14:56 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Nie żyję. :(
Mam doła, nic mi się nie chce, wszystko mnie denerwuje i irytuje. Straciłam ochotę do wszystkiego. Wczoraj pracowałam od rana od 5,30 do 14 . Jak wróciłam z pracy to tylko się rozebrałam i poszłam spać. Obudziłam się po 20 , zjadłam dopiero obiad/kolację czyli kanapkę , wzięłam leki i znów poszłam spać. Wczoraj planowałam ,że dokończę sprzątanie które zaczęłam w poniedziałek ale miałam to gdzieś.
Najchętniej poszłabym spać i obudziła się 25 grudnia.

dopiero wtedy będziesz miała wolne?

ja nawet nie jeżdże do marketów, to co potrzebuje dostane w sklepie osiedlowym
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro gru 20, 2017 15:04 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Mnie ta świąteczna gorączka irytuje. Ludzie powariowali kupują tyle jakby miał być koniec świata :mrgreen:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro gru 20, 2017 20:45 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Obrazek
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro gru 20, 2017 21:45 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewciu, współczuję i przytulam :201428
W sklepach faktycznie szał, ludzie kupują na potęgę. Ostatnio stałam do kasy z chlebem i jogurtem, a przede mną ludziska z pełnymi wózkami. Zastanawiam się kiedy oni to zjedzą. A nieuprzejmość i roszczeniowość to swoją drogą.

PS. Żeby nie było - moi rodzice też robią zakupy na święta. Ale wyliczyli że tyle a tyle się zje i nie kupujemy na zapas. No i niektóre rzeczy, te co mogę dłużej leżeć, kupiło się wcześniej, żeby na ostatnią chwilę nie stać w kolejkach.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw gru 21, 2017 9:45 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MaryLux pisze::201461 :201461 :201461

:kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw gru 21, 2017 9:49 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Nie żyję. :(
Mam doła, nic mi się nie chce, wszystko mnie denerwuje i irytuje. Straciłam ochotę do wszystkiego. Wczoraj pracowałam od rana od 5,30 do 14 . Jak wróciłam z pracy to tylko się rozebrałam i poszłam spać. Obudziłam się po 20 , zjadłam dopiero obiad/kolację czyli kanapkę , wzięłam leki i znów poszłam spać. Wczoraj planowałam ,że dokończę sprzątanie które zaczęłam w poniedziałek ale miałam to gdzieś.
Najchętniej poszłabym spać i obudziła się 25 grudnia.

dopiero wtedy będziesz miała wolne?

ja nawet nie jeżdże do marketów, to co potrzebuje dostane w sklepie osiedlowym

Nie - dziś mam wolne ale od jutra czekają mnie trzy najgorsze dni w pracy - w piątek i sobotę pracuję po południu z największą marudą 7yujmk+666- to pisała Zuzia - a w niedzielę w Wigilię na wyprzedaży będą mega kolejki jak 2 lata temu , że nie wiedziałam jak się nazywam.
Ta też nie latam po marketach bo co potrzebuję kupuję u siebie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw gru 21, 2017 9:51 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Gosiagosia pisze:Mnie ta świąteczna gorączka irytuje. Ludzie powariowali kupują tyle jakby miał być koniec świata :mrgreen:

Żebyś wiedziała Gosiu a najsmutniejsze jest to ,że po świętach większa część tych rzeczy wyląduje na śmietniku. I znów po świętach przyjdą kupować coś " świeżego " .
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw gru 21, 2017 9:53 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Kotina pisze:Obrazek

Bardzo dziękuję Elu i też wam ,życzę zdrowych , spokojnych świąt i żeby w kotinowie wszystko się poukładało jak należy a wszelkie choróbska w końcu poszły precz. :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw gru 21, 2017 10:02 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MB&Ofelia pisze:Ewciu, współczuję i przytulam :201428
W sklepach faktycznie szał, ludzie kupują na potęgę. Ostatnio stałam do kasy z chlebem i jogurtem, a przede mną ludziska z pełnymi wózkami. Zastanawiam się kiedy oni to zjedzą. A nieuprzejmość i roszczeniowość to swoją drogą.

PS. Żeby nie było - moi rodzice też robią zakupy na święta. Ale wyliczyli że tyle a tyle się zje i nie kupujemy na zapas. No i niektóre rzeczy, te co mogę dłużej leżeć, kupiło się wcześniej, żeby na ostatnią chwilę nie stać w kolejkach.

To nie jest wina świąt tylko konsumpcyjnemu stylowi życia wielu ludzi , kultowi pieniądza . Za czasów mojego dzieciństwa dziadkowie, rodzice jak również w przedszkolach uczono trzech podstawowych magicznych słów - słów ułatwiających życie i otwierających wiele drzwi - Proszę, Dziękuję , Przepraszam. Dziś się o tym zapomina i dzieci tylko znają, masz, daj, moje. Więc jakie to społeczeństwo ma być. Empatię, współczucie czy zwykłą ludzką życzliwość można sobie między bajki schować. Oczywiście nie generalizuję wszystkich ale coraz większa część społeczeństwa taka właśnie jest. Nawet jak się zdarzy komuś zrobić coś dobrego to robi to dla sławy i poklasku innych a nie dobroci serca.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw gru 21, 2017 10:14 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Zdrowych, Spokojnych, Radosnych i Rodzinnych ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA.
Bliskości, magii.... wszystkiego co najlepsze :1luvu: :1luvu:

Obrazek
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw gru 21, 2017 10:19 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Wczorajszy dzień wiedziałam ,że będzie fatalny po prostu wiedziałam. Umyłam wczoraj dziewczynom poidełko fontannę. Po umyciu nalałam wody i podłączyłam . Woda zabulgotała i ......wszystko ucichło. Myślałam ,że może wyłączyli prąd ale nie światło było tylko pompka zdechła albo ten transformatorek który podłącza się do kontaktu. Trudno po świętach zamówię im nowe a teraz będą musiały pić odstałą wodę.
W pracy czekała mnie kolejna niemiła niespodzianka. Przychodzę na stoisko a tam pustki w ladzie. Nie ma prawie wcale drobiowego mięsa. Jakiś okrawek filetu z indyka, dwa indycze skrzydełka , dwie indycze golonki kilka podudzi z kurczaka i udźcy i to wszystko. Pytam się moje koleżanki czy wszystko już sprzedała, fileta z kurczaka, ćwiartki ......bo pusto w ladzie a ona mi na to ,że jeszcze jest ale musi przynieść. Myślę ok więc zaczęłam obsługiwać jakąś klientkę. Za chwilę słyszę no to cześć i moja koleżanka ubrana wychodzi .
Wkurzyłam się bo zostawiła mnie z pustą ladą nie dołożywszy mi do lady nawet jednej ćwiartki. I tak pracę rozpoczęłam dotowarowaniem stoiska bo nie miałam co sprzedawać. Powiedziałam sobie ,że ja już więcej taka głupia nie będę żeby zostawać po godzinach by donieść towaru. O 14 ubieram buty , kapota na grzbiet i mnie niema a niech handluje sobie powietrzem jak nie ma czym. :evil:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw gru 21, 2017 10:20 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

aannee99 pisze:Zdrowych, Spokojnych, Radosnych i Rodzinnych ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA.
Bliskości, magii.... wszystkiego co najlepsze :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Dziękuję Aniu i życzę wzajemnie. :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw gru 21, 2017 11:18 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Wczorajszy dzień wiedziałam ,że będzie fatalny po prostu wiedziałam. Umyłam wczoraj dziewczynom poidełko fontannę. Po umyciu nalałam wody i podłączyłam . Woda zabulgotała i ......wszystko ucichło. Myślałam ,że może wyłączyli prąd ale nie światło było tylko pompka zdechła albo ten transformatorek który podłącza się do kontaktu. Trudno po świętach zamówię im nowe a teraz będą musiały pić odstałą wodę.
W pracy czekała mnie kolejna niemiła niespodzianka. Przychodzę na stoisko a tam pustki w ladzie. Nie ma prawie wcale drobiowego mięsa. Jakiś okrawek filetu z indyka, dwa indycze skrzydełka , dwie indycze golonki kilka podudzi z kurczaka i udźcy i to wszystko. Pytam się moje koleżanki czy wszystko już sprzedała, fileta z kurczaka, ćwiartki ......bo pusto w ladzie a ona mi na to ,że jeszcze jest ale musi przynieść. Myślę ok więc zaczęłam obsługiwać jakąś klientkę. Za chwilę słyszę no to cześć i moja koleżanka ubrana wychodzi .
Wkurzyłam się bo zostawiła mnie z pustą ladą nie dołożywszy mi do lady nawet jednej ćwiartki. I tak pracę rozpoczęłam dotowarowaniem stoiska bo nie miałam co sprzedawać. Powiedziałam sobie ,że ja już więcej taka głupia nie będę żeby zostawać po godzinach by donieść towaru. O 14 ubieram buty , kapota na grzbiet i mnie niema a niech handluje sobie powietrzem jak nie ma czym. :evil:

Kurde jak tak czytam co piszesz to aż mam ochotę nomen omen mięsem rzucać. No tak się nie robi po prostu, ja na Twoim miejscu już dawno bym taką pracę rzuciła bo chyba nerwicy bym po 1 dniu dostała.

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Czw gru 21, 2017 11:26 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ziemosław pisze:
Ewa L. pisze:Wczorajszy dzień wiedziałam ,że będzie fatalny po prostu wiedziałam. Umyłam wczoraj dziewczynom poidełko fontannę. Po umyciu nalałam wody i podłączyłam . Woda zabulgotała i ......wszystko ucichło. Myślałam ,że może wyłączyli prąd ale nie światło było tylko pompka zdechła albo ten transformatorek który podłącza się do kontaktu. Trudno po świętach zamówię im nowe a teraz będą musiały pić odstałą wodę.

Kurde jak tak czytam co piszesz to aż mam ochotę nomen omen mięsem rzucać. No tak się nie robi po prostu, ja na Twoim miejscu już dawno bym taką pracę rzuciła bo chyba nerwicy bym po 1 dniu dostała.

Można dostać nerwicy , wścieklizny i pary innych rzeczy ale wszędzie w handlu tak jest - wszędzie tam gdzie pracujesz z ludźmi. Poza tym to jest mój zawód wyuczony, wykonywany i nie potrafię nic innego robić.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]