Gaja*, Morfeusz*, Joachim* - moja ogoniasta rodzina

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 27, 2017 16:40 Re: Gaja, Morfeusz [*], Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Nelly...
Jak napisałaś ze kochasz lukier na cieście wyruszyłam krokiem żołnierza do kuchni robic drożdżówkę z jagodami kruszonką i lukrem :ryk:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto lut 28, 2017 0:23 Re: Gaja, Morfeusz [*], Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Moli25 pisze:Nelly...
Jak napisałaś ze kochasz lukier na cieście wyruszyłam krokiem żołnierza do kuchni robic drożdżówkę z jagodami kruszonką i lukrem :ryk:

Mmmmm mniam :ok: A drożdżówkę w sensie drożdżówkę? Ciastko? Bo ja bym chciała umieć drożdżówki piec ale raz tylko próbowałam i kiepsko to wyszło - jakiś przepis z netu wzięłam chyba kiepski.

Witaj Dorotko z koteńkami. Ależ dziś pogoda była co? :D

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Wto lut 28, 2017 7:36 Re: Gaja, Morfeusz [*], Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dzień dobry :)
Pogoda cudna, czuć już wiosnę. Ale ja jak zwykle znajdę powód do zmartwienia - Boję się, że rośliny pędy wypuszczą i przyjdzie mróz....
MOoe kotki wczoraj miały balkoning. Myślę, że jak dziś będzie tak ładnie, to też się załapią :)
A ja w pracy...

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw mar 02, 2017 14:28 Re: Gaja, Morfeusz [*], Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

O roślinki to ja też się martwię i nie tylko ja - do Zimnej Zośki to różnie, wiadomo.
A ja się dałam nabrać na "piękną pogodę" i o ile ten jeden dzień było cudnie to następny był z zimnym wiatrem, niższą temperaturą a ja się ubrałam jak poprzedniego dnia, za bardzo wiosennie i normalnie się przeziębiłam od tego.
Wiem, że trzeba zwłaszcza na takim przedwiośnia uważać bo pogoda bywa zdradliwa niby ciepło,ciepło a wcale nie - jak dziecko dałam się zrobić :evil:
Zauważyłam, że zrobiłam się bardzo wrażliwa na za niską temperaturę, przemarzam że tak to określę "na klatce piersiowej i na głowie", dosłownie czuję jak mi cały przód przemarza - i to nawet latem jak się za lekko ubiorę w stosunku do okoliczności i natychmiast przeziębienie. Tak się załatwiłam w zeszłym roku nad morzem w pierwszy dzień pobytu :roll: Wieczorem już było chłodno, bo to druga połowa sierpnia była, czułam jak przemarzam no i od razu przeziębienie. Ale, że to lato to szybko przeszło, teraz gorzej.

Nelly

Post » Czw mar 02, 2017 16:54 Re: Gaja, Morfeusz [*], Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt mar 03, 2017 7:50 Re: Gaja, Morfeusz [*], Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Cześć :)
No, teraz to trzeba bardzo uważać na pogodę, bo rzeczywiście łatwo się przeziębić. U nas dziś zimno, rano nie było przyjemnie. No ale co by nie było - wiosna bliżej niż dalej :) Miłego dnia i zdrówka :)

Sihaja

Post » Pt mar 03, 2017 23:23 Re: Gaja, Morfeusz [*], Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

No wiosna coraz bliżej :ok: Uwielbiam to jak po prostu powietrze inaczej zaczyna pachnieć, czuć ją w powietrzu jak to się mówi - i tak jest! pachnie wiosną ach znowu jak co roku będę się zachwycała, że przyszła jednak i naprawdę :D No i obowiązkowe spacery pt. "szukamy wiosny".
Jutro i pojutrze ma być cudnie ciepło ale ja nadal przeziębiona, mąż ode mnie się zaraził i też przeziębiony a mała ma ostre zapalnie oskrzeli jak to dziś zdiagnozowano :( Normalnie u nas teraz jak w szpitalu dla gruźlików :lol: wszyscy kaszlą :mrgreen:

Nelly

Post » Sob mar 04, 2017 12:37 Re: Gaja, Morfeusz [*], Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Witam :)
Tak. Wiosna. Ptaki zaczynają śpiewać, koty nasłuchują.... powietrze też już nie tak ostre, jak zimą.
NO to jednak się pochorowaliście. Wielu moich znajomych teraz właśnie choruje, a ja mam nadzieję, że się "uchowam". :)

Sihaja

Post » Sob mar 04, 2017 12:37 Re: Gaja, Morfeusz [*], Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Hej Dorotko :)
Może przyjść mróz to fakt.
U nas dziś słońce, od razu ładuje się bateria życia, ale trzeba przyznać, że zimnawo.
Co robisz w weekend? Spacer?
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob mar 04, 2017 12:42 Re: Gaja, Morfeusz [*], Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dziś byłam na spiningu, bo w soboty na 10 chodzę. A teraz muszę trochę mieszkanie ogarnąć, a po obiedzie jadę do koleżanki. Pójdziemy na spacerek, bo ona na wsi mieszka, więc las niedaleczko :) No i sobota zleci. A na niedzielę jeszcze nie mam planów - coś się wymyśli. A jak pogoda dopisze, to w ogóle fajnie będzie :)

Sihaja

Post » Sob mar 04, 2017 12:47 Re: Gaja, Morfeusz [*], Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Witaj ! :)
To może w niedziele znajdziesz czas by wyszukać fajne fotki słodkich pyszczków na konkurs wyborów miss i mistera ? :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob mar 04, 2017 12:50 Re: Gaja, Morfeusz [*], Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Wznowiony konkurs? lecę zobaczyć, jaki temat :)

Sihaja

Post » Sob mar 04, 2017 12:50 Re: Gaja, Morfeusz [*], Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Wznowiony konkurs? lecę zobaczyć, jaki temat :)

Sihaja

Post » Sob mar 04, 2017 13:03 Re: Gaja, Morfeusz [*], Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Dziś byłam na spiningu, bo w soboty na 10 chodzę. A teraz muszę trochę mieszkanie ogarnąć, a po obiedzie jadę do koleżanki. Pójdziemy na spacerek, bo ona na wsi mieszka, więc las niedaleczko :) No i sobota zleci. A na niedzielę jeszcze nie mam planów - coś się wymyśli. A jak pogoda dopisze, to w ogóle fajnie będzie :)

Jee to porób zdjęcia :201494 :201494 :201494 :201494
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob mar 04, 2017 18:43 Re: Gaja, Morfeusz [*], Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Witajcie Kochane!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

[poprzednia][następna]