♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 Jest i choinka ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 28, 2014 22:13 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Aia pisze:Żadnej nowości nie napiszę, jeśli powiem, że i u mnie mróz. Koniec z oszczędzaniem, dziś musiałam włączyć kaloryfer, bo zimno nie do wytrzymania, od rana nie mogę się rozgrzać, a ze skostniałymi palcami ciężko się pracuje :? Rano rozbijałam lód z kałuży dla ptaków i całkiem mocno zamarznięte było. Ja się chyba nigdy nie przyzwyczaję do naszych temperatur... Jestem permanentnie przemarznięta i nieszczęśliwa... w grudniu kupuję spodnie narciarskie i tak będę latać po mieście :roll:

Akurat u nas w domu,to ciepło jest, do tej pory, to odkręciłam dwa razy grzejnik na noc u małej, a w innych pomieszczeniach nie, bo ciepło jak diabli. Ba, dzisiaj co rusz zamykam i otwieram okno, bo duszno wręcz :) Mieszkanie jest naprawdę ciepłe, ale to dobrze, bo rachunki za ogrzewanie duże nie są :ok:

Barbarados Hej, heeeej :)

Jutro szalony dzień, rano zakupy, gotowanie, sprzątanie, później KONIECZNIE muszę zimową kurtkę kupić, bo dzisiaj paskudnie przemarzłam w obecnej :roll: i wieczorkiem relaks, Andrzejki :D Będą wróżby :piwa: :piwa:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Sob lis 29, 2014 12:55 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

A to ja mam ostatnie piętro, okna rozszczelnione cały czas, bo chce mieć świeże powietrze (a że już jest mroźne ;)) i w dalszym ciągu pusty pokój bez mebli, to nie ma sie jak pomieszczenie ogrzać :) Ale wczoraj przy włączonych kaloryferach było bardzo przyjemnie

A kurtkę i butki kup sobie, kup :ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Sob lis 29, 2014 12:59 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

ja szukam płaszcza od paru miesięcy ale on nie istnieje :cry: a puchówki nie kupię bo nie będę w niej chodzić.
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Sob lis 29, 2014 19:04 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Puchówkę bym kupiła ale się sobie w tych co są nie podobam :roll:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob lis 29, 2014 19:08 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

To super że masz cieplutkie mieszkanie :)) To gigant plus jak teraz patrzę ze swojej perspektywy. U mnie nawet jak 20 stopni to mi zimno, grobowo wręcz :/ Nie wiem czemu tak mam :)
Udanych zakupów!
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob lis 29, 2014 21:13 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Zakręceni zapraszają
viewtopic.php?f=46&t=166241

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie lis 30, 2014 14:31 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Pozdrawiamy z mroźną niedzielę :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pon gru 01, 2014 11:52 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Aia pisze:A to ja mam ostatnie piętro, okna rozszczelnione cały czas, bo chce mieć świeże powietrze (a że już jest mroźne ;)) i w dalszym ciągu pusty pokój bez mebli, to nie ma sie jak pomieszczenie ogrzać :) Ale wczoraj przy włączonych kaloryferach było bardzo przyjemnie

A kurtkę i butki kup sobie, kup :ok:

My też na ostatnim piętrze mieszkamy, ale mieszkanie środkowe, to pewnie też ma wpływ na te ciepło. Choć dzisiaj troszkę mi zimniej jest ;) Rok temu grzejniki odkręcany były tylko kilka razy :ok:

Butów ani kurtki sobie nie kupiłam, ale jutro i w środę mam wolne więc na pewno wybiorę się do miasta, bo naprawdę zimno już jest bardzo, a moja cieniutka kurtka nie daje już rady,adidasy tak samo zresztą ;)

Klaudia Ja to bym chciała mieć w domku kominek, magiczne miejsce, prawda? :)

Barbarados Dziękuję za zaproszenie, właśnie się zameldowałam :1luvu:

Rilla :1luvu: :1luvu: :1luvu:

MamaMeli Ja idealnej kurtki jeszcze nie znalazłam hehe, ale w tym roku mam nadzieję, że znajdę i kupię taką, która naprawdę będzie mi odpowiadała :D

Mam problem... nowy żwir ewidentnie Tosi nie pasuje :( Sika i załatwia się do brodzika lub obok brodzika. Marcel problemu nie ma, a Tosia tak. M. 'nakazał' kupno silikonu,którego do tej pory używaliśmy, zaraz robię nadprogramowe zamówienie w Zooplusie... a obecny żwir mam nadzieję, że uda mi się sprzedać.... :roll:
Obrazek

aannee99

Post » Pon gru 01, 2014 12:02 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Może rozwiązaniem byłaby druga kuweta ?
U nas własnie sylikonowy sie nie sprawdził. Zuzia go nie akceptowała.Cały dzień nie siusiała a jak już bardzo jej się chciało to załatwiała sie w kuchni pod oknem. Po kupieniu dodatkowej kuwety i bentonitu problem minął.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon gru 01, 2014 12:10 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Sama nie wiem, ale silikon Tośce pasował, a tu ewidentnie jest problem. Rozmawiałam z M. i powiedział żebym zamówiła ten silikon, no to zamówię, a ten postaram się sprzedać :)
Obrazek

aannee99

Post » Pon gru 01, 2014 12:13 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

A jaki masz ten żwirek?
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon gru 01, 2014 12:17 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Obrazek

aannee99

Post » Pon gru 01, 2014 12:19 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

aannee99 pisze:Ewuś, ten : http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... best/30773 używasz go prawda?

Tak i dziewczyny są zadowolone.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon gru 01, 2014 12:21 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Marcelowi pasuje, ale Tośce nie :( Zaraz zrobię zamówienie z silikonem.
Obrazek

aannee99

Post » Pon gru 01, 2014 12:27 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

aannee99 pisze:Marcelowi pasuje, ale Tośce nie :( Zaraz zrobię zamówienie z silikonem.

To tak jak Zuzia miała problem z silikonem. Może za bardzo jej pod łapkami chrzęścił albo za gruby i za ostry był na delikatne Zuziowe łaputki ? :roll:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]