Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 23, 2013 17:55 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Witam pięknie :)
Też jestem za wernisażem, ale Klifu nie oddam, jeśli tylko będzie mnie na niego stać :oops:

Basiu :1luvu: , dziękuję :)
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Sob mar 23, 2013 18:11 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

EVA2406 pisze:Witam pięknie :)
Też jestem za wernisażem, ale Klifu nie oddam, jeśli tylko będzie mnie na niego stać :oops:

Basiu :1luvu: , dziękuję :)

A wierz mi chętnych na ten klif jest sporo - na przykład ja :ryk: :mrgreen: :wink:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob mar 23, 2013 22:03 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Żeby zgoda panowała wśród moich koleżanek na forum :wink: śpieszę donieść, że postanowiłam namalować kolejny klif, tym razem będzie to obrazek panoramiczny :D :wink:

A teraz Kropcia w roli głównej:)

Śpię, w razie powodzi nie budzić, ewakuować helikopterem.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po kolacji:)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rambuś zaczyna być coraz mądrzejszy, dzisiaj po kolacji odpoczął sobie, poleżał na krzesłach w kuchni - obowiązkowo na dwóch, na jednym kocio się już nie mieści :mrgreen: potem na kanapie, a potem zniknął.
Nie wiem jak kocio może przepaść w chałupce, ale szukaliśmy dłuższą chwilę...
Kocio się schowało :ryk:
Siedział za kanapą, duży się spocił, bo go szukał, ja go nie szukałam :mrgreen:
Kocio, już zaczyna kombinować co tu zrobić, żeby nie złapali i nie zanieśli kocia na dół...
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Sob mar 23, 2013 22:08 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:Żeby zgoda panowała wśród moich koleżanek na forum :wink: śpieszę donieść, że postanowiłam namalować kolejny klif, tym razem będzie to obrazek panoramiczny :D :wink:

A teraz Kropcia w roli głównej:)

Śpię, w razie powodzi nie budzić, ewakuować helikopterem.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po kolacji:)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rambuś zaczyna być coraz mądrzejszy, dzisiaj po kolacji odpoczął sobie, poleżał na krzesłach w kuchni - obowiązkowo na dwóch, na jednym kocio się już nie mieści :mrgreen: potem na kanapie, a potem zniknął.
Nie wiem jak kocio może przepaść w chałupce, ale szukaliśmy dłuższą chwilę...
Kocio się schowało :ryk:
Siedział za kanapą, duży się spocił, bo go szukał, ja go nie szukałam :mrgreen:
Kocio, już zaczyna kombinować co tu zrobić, żeby nie złapali i nie zanieśli kocia na dół...

Mądry chłopczyk mądry - ciociunia chwali Cudaczka. :1luvu: Dziewczyny też ok :ok: wiedzą jak się w życiu ustawić.
I jak :?: byłaś na bazarku :?:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob mar 23, 2013 22:11 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Jeśli chodzi o twoje nowe dzieło to czy przyjmujesz rezerwację na nie :?: Jak tak to ja się piszę :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob mar 23, 2013 22:16 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Byłam, myślę o barankach:)
Zapisać to się możesz, tylko to trochę trwa, wiesz, moje natchnienie plus schnięcie farb :mrgreen:
Jutro wieczorkiem postaram się wstawić szkic tego "łobraza":)
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob mar 23, 2013 22:22 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Prawda że są cudne? Ja kupiłam dwa.A co do obrazu to spoko - jak trzeba potrafię być cierpliwa :wink: W końcu z pod panny jestem :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob mar 23, 2013 22:34 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Ewa L. pisze:Prawda że są cudne? Ja kupiłam dwa.A co do obrazu to spoko - jak trzeba potrafię być cierpliwa :wink: W końcu z pod panny jestem :ryk:

Jeśli chodzi o zakupy u Halinki to dzisiaj domówiłam jeszcze 3 podusie - 1 brązową i 2 zielone.
Olchowe mebelki,kanapka i foteliki beżowe z wzorkiem ciemnobrązowym,firaneczki [ oczywiście te nowe :ryk: ] z kwiatami zielono - brązowymi i podusie 2 zielone i 1 brązowa dopełnią całości. :D :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie mar 24, 2013 8:48 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Zuzko,
jak zwykle piękne fotki, ale jak się ma TAKIE zwierzorki ....

Rambuś - cfaniaczek - inteligencja zwierząt, nie wspominając o intuicji - zawsze mnie zadziwiała :D

Zuzanno :love:
ustawiam się grzecznie w ogonku po Twój obraz :D
Bardzo proszę o namalowanie dla mnie obrazu, najchętniej z widokiem morza.
Więcej żadnych życzeń nie mam, bo o pozostałych detalach decyduje Artysta czyli Ty sama Zuza :love: :love:
Od nas z Warszawy nie widać ani kawałeczka Bałtyku :wink:
A nad morze byłam ostatnio co najmniej z ćwierć wieku temu …. :(
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Nie mar 24, 2013 11:35 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

No kochana :D
Widzisz sama że musisz się brać do roboty bo tu już kolejka się tworzy po twoje dzieła sztuki :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie mar 24, 2013 17:24 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Rambuś chce spać z Wami na gorze, mądry koteczek :mrgreen: kombinuje jak może :ryk:
Może Duża zapomni i kocio w nocy przemyci się do wyrka :mrgreen:

Kropeczka leży jak hrabina :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Nie mar 24, 2013 18:44 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Kotina:)

Elu, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby się nad może wybrać, my lubimy gości :wink:

O obrazku będę pamiętała, będzie, tylko nie próbuj zwiać nam z forum :wink: :ryk:

Ewa L.:)

No widzę....Ewa:) tylko czy podołam wyzwaniu :wink:

Miraclle:)

Basiu:)
Kocio się nigdzie nie będzie przemycał:)
Po wspólnie spędzonej nocy byłyby dwa kocie trupy, obie histeryczki by padły z zazdrości,
a ja i małż razem z pościelą byśmy musieli się wrzucić do pralki, niestety małż się nie zmieści :ryk:

Ale mam cały czas nadzieję, że kiedyś Cudaczek będzie całkowicie zdrowy, cały czas się łudzę , że oprócz masażu jaki codziennie mu serwuję, pomoże choć trochę też kastracja, (na którą ciągle się nie możemy wybrać) :mrgreen:

No i szkic przyszłego klifu/a :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

oraz pomocnik, tylko uszy wystają, taki zainteresowany:)
Obrazek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie mar 24, 2013 19:03 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

wspaniałe zwierzaki ! No złapać i przytulać wszystkie na raz ! :1luvu: Obrazek się zapowiada ciekawie - czekam na dalsze zdjęcia :D

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie mar 24, 2013 19:23 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:Kotina:)

Elu, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby się nad może wybrać, my lubimy gości :wink:

O obrazku będę pamiętała, będzie, tylko nie próbuj zwiać nam z forum :wink: :ryk:

Ewa L.:)

No widzę....Ewa:) tylko czy podołam wyzwaniu :wink:

Miraclle:)

Basiu:)
Kocio się nigdzie nie będzie przemycał:)
Po wspólnie spędzonej nocy byłyby dwa kocie trupy, obie histeryczki by padły z zazdrości,
a ja i małż razem z pościelą byśmy musieli się wrzucić do pralki, niestety małż się nie zmieści :ryk:

Ale mam cały czas nadzieję, że kiedyś Cudaczek będzie całkowicie zdrowy, cały czas się łudzę , że oprócz masażu jaki codziennie mu serwuję, pomoże choć trochę też kastracja, (na którą ciągle się nie możemy wybrać) :mrgreen:

No i szkic przyszłego klifu/a :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

oraz pomocnik, tylko uszy wystają, taki zainteresowany:)
Obrazek

O rany jak to jest tylko szkic to ja ci dziękuję. Gdybym potrafiła choć coś takiego namalować była bym z siebie dumna 8O ale ja nie potrafięęęęęęęę! :cry:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie mar 24, 2013 19:38 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Może i ja się zapiszę na jakiś obraz :oops:
Morze, plaża mi się marzą z zachodem słońca :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

[poprzednia][następna]