Wszystko zaczyna wychodzić…

Pogoda dodatkowo też nie sprzyja dobremu samopoczuciu – u nas wszyscy mówią, że źle się czują i są bardzo osłabieni! Jest szaro ponuro, nie ma słońca… Nawet zwykły katar teraz trwa dłużej niż zwykle… - ja też nadal pociągam nosem ale niczego nie musiałam zażywać.
Spokojnie wypoczywaj i może dasz radę wcześniej zasnąć a jutro poczujesz się już lepiej!!!

Stare piosenki były śliczne!

Na którą idziesz do pracy a może lepiej byłoby sobie zrobić dzień urlopu i bardziej się wzmocnić? Pomyśl nad tym, proszę Cię

Dziś oprócz tematu żwirku nadal noszę się z myślą o założeniu oddzielnego wątka na temat agresji kocurka….
Założony oddzielny watek zniknie i spadnie jako mało popularny, prawie nikt nie zauważy problemu i będzie się dublował z założonymi przez innych użytkowników . Dopisałam się tylko do kilku innych omawiających ten sam problem. Średnio mam ochotę znowu być z tego powodu pouczana i krytykowana przez różne osoby, które mnie wcale nie znają albo mają znacznie mniejsze doświadczenie niż ja…

A teraz syczę, dmucham prosto w pysio, chodzę z opryskiwaczem. Jeszcze się wstrzymuje z podjęciem bardziej drastycznej próby….
Kiedyś jeden z wetów w naszej lecznicy był behawiorystą i czasem rozmawiałyśmy na temat Choco.
Wiem, że tak zachowują się nudzące koteczki ale przy agresywnej suce codziennie sprawiającej ogromne problemy, przy niechęci Męża do kotów więcej kotów nie mogę mieć… wystarczająco czasami drżę o tego jednego.
Często czytałam o takim zachowaniu kocurków tylko w stosunku do kobiet i to u nas się potwierdza.
Zawsze miałam i lubię kocurki ale ten pierwszy mnie regularnie atakuje od najmłodszego wieku, nigdy nie nauczył się bawić delikatnie a suka też ma taki sposób zabawy

Co jedliście na obiad? – ja ostatnio trochę się bawię – tydzień temu surówka z kapusty pekińskiej + szczypiorek+jogurt, pieprz, sól, cytryna.
Dziś była z dodatkiem kukurydzy.
Były ziemniaczki + smażony boczniak.
Była Cappuccino z babeczkami (gotowe puste) + jogurt waniliowy „Smakija” z polewą truskawkową.
Jeszcze będzie koktail truskawkowy na waniliowym napoju sojowym...
Chwilowo trochę siedziałam przy komputerze bo chciałam napisać tego posta...
Zaraz mnie czeka zabawa w obieranie i tarcie buraczków i zrobienie pasty serowo-makrelowej, zapytam czy z dodatkiem cebulki bo i tak nadaje się jedynie do jedzenia w domu....ryba zbyt aromatyczna.

Ciekawe co jutro usłyszę na swój temat od znajomego – idę na 17:00, gdy będę musiała się rozebrać chociaż z bluzki z długim rękawem…ups… muszę użyć pudru i chociaż trochę to zamaskować!
Na wątku o klikaniu od wczoraj pojawiło się dużo nowych konkursów – wszystkie dopisane na końcu uzupełniłam na 1 stronie wątka z mojego banerka…

Maleńkie kociątko waży 4,7 kg i trochę mu wisi brzuszek i wiszą wszystkie łapy gdy zasypia na swoim ukochanym krześle… znużony obserwacją mnie…
Robi się już za późno na rozpoczęcie oglądania zdjęć żeby coś tutaj wkleić a po zakończeniu pracy w kuchni i zajęciu się sobą powinnam jeszcze trochę pracować nad domowymi rozliczeniami. Też spróbuję położyć się wcześniej spać!
Moźe jutro napiszę coś na inny temat albo wkleję to gotowe…
Ktoś mi tutaj towarzyszy – zaczyna mruczeć coraz głośniej i wystawia do głaskania brzusio…. Zachwycony zaczyna mnie podgryzać więc kończymy pieszczoty… - Zaraz będzie chciał mi pomagać, będzie mnie pilnował, zacznie mnie ratować i wyjmować z piany w wanniekussad pisze:Bardzo lubię "robocze PW"![]()
Wygląda, że ten żwirek KV jest bardzo podobny do żwirku Hiltona dla kociąt o zapachu trawy - Neruś go bardzo lubi i nie roznosi.
Nie wiem czego dowiem się na temat warunków transportu. Interesuje mnie tylko dostawa do domu ale tylko bardzo późno popołudniu!. Lekkie produkty odbierałam czasem w biurze ale trudno nosić w plecaku jadąc w przesiadkami dużego opakowania - myślałam o 10l a skłaniałam się do 20l. Neruś bardzo szybko zużywa nawet ten compact świetnie się zbrylający w nieduże grudki.
Spróbuję pooglądać też inne oferty. Ten nasz "Hilton" compact już wypróbowany http://animalia.pl/produkt,3396,41,hilt ... ct-5l.html przy moich zniżkach jest tańszy niż w "Real" - jest w cenie 12.37 i nie dopłacam do odbioru osobiście. Benek bardzo podobnie - http://animalia.pl/produkt,2194,41,cert ... wy-5l.html - 12,76 - tutaj widzę pewne ale...-- kociaczkaposiada zapach o łagodnym działaniu pobudzającym. Polecany dla zwierząt starszych lub mało ruchliwych -uaktywnia i pobudza do ruchu:Nerusia wolałabym już bardziej nie pobudzać...
Zobaczymy jak oceni go Ania!

Pięknie mrucząc życzy Wam wszystkim spokojnej nocy! Teraz dobranoc a jutro miłego dnia!!! Za Wszystko dla Wszystkich

Pozdrawiamy Ewa&Choco&Nero