3xG + R + Lolka na koloniach. Piękna wiosna tej jesieni

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 25, 2012 14:30 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Orgia fotek :)

no to widzę, że syki, warki i pacanie łapą Lokiego, to bardzo kulturalne zachowanie jest :roll:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto wrz 25, 2012 19:20 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Orgia fotek :)

Georg-inia pisze:
Orest i Lola: "i co się gapisz, wypierdku?"
Obrazek

No co? W sumie podobnie wyglądamy, c'nie? :mrgreen:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto wrz 25, 2012 19:43 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Orgia fotek :)

Marcelibu pisze:
Georg-inia pisze:
Orest i Lola: "i co się gapisz, wypierdku?"
Obrazek

No co? W sumie podobnie wyglądamy, c'nie? :mrgreen:

na to nie wpadłam :ryk:

zerwałam się z pracusi, żeby korki ominąć. W międzyczasie TŻ zamknął okno-wyjście na wolierę, żebym nie musiała Georga po trawie ganiać, i pojechał do pracy.
Przyjechałam, zapakowałam towarzycho - przy akompaniamencie głośnych warków i odgłosów ogólnego niezadowolenia Księcia Pana. Pojechaliśmy do lecznicy. Ciocia Ania Zmienniczka jak zwykle niebywale się ucieszyła z wizyty Georga, ale udało się utoczyć krwi. Niestety za pierwszym wkłuciem naczynie pękło, co oczywiście wzbudziło kolejne warki i odgłosy, ale tak czy siak - probówki pełne, a po zakończeniu zabiegu zaraz zapukał do drzwi Pan z Laboratorium, więc krew szlachecka od razu do labu pojechała.

Mała Nadia furczy - nie zdawało mi się. Dostałyśmy Linco dziś i na 5 dni do domu. Jesssuuuu, jak ja nie cierpię tego wstrzykiwać :oops: no nic, będziem kłuć mały, czarny tyłek
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto wrz 25, 2012 20:01 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Orgia fotek :)

biedny czarny tyłeczek Nadii...no ale jak trza to trza
za zdrówko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto wrz 25, 2012 22:19 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Orgia fotek :)

oooo.... Kobold wrócił 8)

Śliczne masz te maluchy :1luvu:

Spóźnione STO LAT dla Georga! :birthday:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro wrz 26, 2012 6:49 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Orgia fotek :)

Lolita jak pięknie wygląda, widać, że pobyt u Was jej służy. Dziękuję Wam za to raz jeszcze. To jest ogrom dla mnie miec ten komfort, że ona tam u Was sobie siedzi, bezpieczna, szczęśliwa i że jeszcze ją tolerujecie.
A maluszki rzeczywiście małe :D
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Śro wrz 26, 2012 8:05 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Orgia fotek :)

No nie wiem.. Jak się to małe białe tak powpatruje w to białe większe, to się jeszcze fizycznie upodobni. No i jak potem to do adopcji pójdzie?

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro wrz 26, 2012 8:09 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Orgia fotek :)

Lolita właśnie wczoraj znów przestała pięknie wyglądać, bo ktoś wrzucił piłkę pod auto, więc psica ponownie nabrała szarawego odcienia :roll: zacieki wewnątrzfaflowe zejść nie chcą - próbowałam to zmyć, ale nie da rady. Trudno, będzie chodzić nieco zrudziała.

Wczoraj był dzień kopaczy: kopała Lolka, kopał Rastek, nawet Gabryś rozkopywał kretowisko, które zalęgło się w wolierze. A ja właśnie zmieniłam bieliznę pościelową :evil: więc TŻ znów wieczorem napalił w piecyku. To jest sposób na odrobinę miejsca we własnym łóżku. Jak piec gorący, to wszyscy w pokoju śpią, kłócąc się tylko o miejscówki jak najbliżej źródła ciepła, ale nie pchając się do naszej sypialenki. Dopiero nad ranem Georg przyszedł do nas i zepchnął mnie z poduszki.

Alyaa, dziękuję w imieniu Georga :love:

Jak niektórzy wiedzą - wyjście do woliery u nas to okno kuchenne. Georg i Gabryś wskakują bezpośrednio na parapet, bo co to za wysokość dla kota, ale niestety dla Gadżeta taki skok jest niewykonalny - dlatego pod oknem stoi kosz śmieciowy z pokrywą. Taki srebrny, na pedał, wiecie. No i Gadżet najpierw wskakuje na kosz, a dopiero z niego włazi na parapet i wychodzi na zewnątrz.
Dziś rano urodził się - wobez powyższego - kolejny problem. Maluchy już potrafią wskoczyć na kosz! no i co teraz? pogoda piękna, więc nie mam serca zamykać chłopakom wybiegu. Z drugiej strony - małe trzymać cały czas w klatce? tez mi ich szkoda. A jak wylezą na wolierę? teoretycznie nie ma szans, żeby z niej wyszły, chociaż w jednym rogu, od zewnątrz, Lolka wykopała dziurę, a siatka woliery jest właśnie zakopana w glebę... muszę dziś dopilnować, żeby przysypać na nowo...
Najgorsze, że TŻ miał skosić trawę w wolierze i jakoś mu nie poszło, dla maluchów to dżungla. Gdzie ja tam znajdę te łebki? jeszcze Orest jak cię mogę, jasny jest i się będzie odbijał od ciemnej trawy, ale Nadia?
ech, przechlapane na całej linii...

i jeszcze co do małości maluchów ;) Ciocia Ania powiedziała wczoraj, że mają 10 tygodni 8O a to niemożliwe! raz, że są za małe, zwłaszcza Nadia to jeszcze pypeć, a dwa - fotki z 4 września pokazują maluchy z niebieskimi oczami. Załóżmy nawet z górką, że miały 6 tygodni wtedy, to teraz mają max 9 tygodni :evil: Taką wersję przyjęłam i będę się jej trzymać :mrgreen:

Ania, nie! ja trzeciego chrapiącego zwierzaka nie zniesę!!! ;)

Georg-inia

Post » Śro wrz 26, 2012 21:02 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Orgia fotek :)

Georg-inia pisze:Lolita właśnie wczoraj znów przestała pięknie wyglądać, bo ktoś wrzucił piłkę pod auto, więc psica ponownie nabrała szarawego odcienia :roll: zacieki wewnątrzfaflowe zejść nie chcą - próbowałam to zmyć, ale nie da rady. Trudno, będzie chodzić nieco zrudziała.

(...)

CIFem? 8)

Daj znać jak wyniki Księcia Pana! :ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Czw wrz 27, 2012 8:19 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Orgia fotek :)

Marcelibu pisze:
Georg-inia pisze:Lolita właśnie wczoraj znów przestała pięknie wyglądać, bo ktoś wrzucił piłkę pod auto, więc psica ponownie nabrała szarawego odcienia :roll: zacieki wewnątrzfaflowe zejść nie chcą - próbowałam to zmyć, ale nie da rady. Trudno, będzie chodzić nieco zrudziała.

(...)

CIFem? 8)

Daj znać jak wyniki Księcia Pana! :ok:

ja bym nawet i w CIF wepchnęła pomarszczoną twarz, ale Lola alergik jest, wolałabym, żeby sie nie uczuliła, fanaberię mam taką :evil:

Książę Pan ma wyniki jak z książki! 8O już troszkę panikowałam, bo miałam wrażenie, że mu oczy "wpadły", a to pierwszy objaw chorych nerek u Klemcika był, ale wyniki zaprzeczają. Odrobinkę tam białko wyższe niż norma, i HGB, a CREA pomniejszona dla odmiany, ale podejrzewam, że wynika to z... wygłodzenia kota :? W założeniu miał dostać śniadanie, a potem nic. I dostał. Ale je wyrzygał. Więc poszedł na badanie przegłodzony prawie 24 godziny. Trudno, najwyżej Ciocie Anie mi kota głodzonego zabiorą interwencyjnie :mrgreen:

Georg-inia

Post » Czw wrz 27, 2012 11:23 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Orgia fotek :)

popełniłam wątek na Kociarni... maluchy zaczynają szukac domków :)
viewtopic.php?f=13&t=146520

Georg-inia

Post » Czw wrz 27, 2012 11:29 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Orgia fotek :)

kibicuję :ok: :ok: :ok:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw wrz 27, 2012 13:28 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Orgia fotek :)

Georg-inia pisze:
Książę Pan ma wyniki jak z książki! (...)

(nie warczały? :mrgreen: )
:piwa: :piwa: :piwa:

Marcelibu

Post » Czw paź 04, 2012 17:52 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Orgia fotek :)

Marcelibu pisze:
Georg-inia pisze:
Książę Pan ma wyniki jak z książki! (...)

(nie warczały? :mrgreen: )
:piwa: :piwa: :piwa:

Wyniki? jakoś nie :lol:

u nas już jesień :( ale póki co - jeszcze słoneczna i ciepła...

tak wyglądają teraz tak zwane przeze mnie "nogi pająka" czyli chyba octowiec to jest... zdjęcie przez okno robione
Obrazek

a tak nasze całe przedoknie. Znaczy jabłek na drzewku już nie bo dziś TZ zerwał
Obrazek

koty też jesienne ;)

Gabryś na linie... znaczy ten, na oparciu krzesła, ale wszystkimi czterema kończynami :)
Obrazek

Gadżet jak zwykle ma mimikę trupa :roll:
Obrazek

za to Georg nadrabia...
Obrazek

Obrazek

i psi :)
Obrazek
Obrazek

oraz nasza zdobycz z minionej soboty :)
Obrazek
to z boku to rura od pieca, grzybki sobie wiszą i się suszą :)

Georg-inia

Post » Czw paź 04, 2012 17:59 Re: 3xG + R + Lolka na koloniach. Jesień, Panie Dziejku...

Jakie śliczne słoneczne fotki, i Georg z otwartymi oczami :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]