Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 17, 2011 15:35 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

ja zamowilam zwirek we wtorek po poludniu a w srode rano juz go mialam pod domem :ok:
5 workow po 12 l jeden zostawilam w domku reszta stoi w piwnicy :ok:
u mnie przy 3 kocicach mniej sie nosi niz przy Benku no i zupelnie inny zapach w lazience :wink: :ok:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Czw mar 17, 2011 15:40 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

Pięknie wyglądają razem i widać, że się kochają :1luvu:

CBE+ jest rewelacyjny.
Najtaniej jak widziałam to na wystawie w Warszawie. Bodajże 70 zł za 40l. Kupiłabym, tylko że ja samochodu nie mam ;)

Ja przyznam się szczerze, że jak go używałam mając 1 kota, a mając 3 koty nie zauważyłam znaczącej różnicy. Przy 1 kocie starczał na około 4 mc wór 40 l. Przy 3 kotach taka sama ilość starcza mi na 3 mc.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Czw mar 17, 2011 16:26 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

no ale to trzeba zamówienie zrobić na min. 99 zyla, żeby nie płacić za wysyłkę, a na Allegro jest kurier darmowy a kwota 77,-
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Czw mar 17, 2011 17:10 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

Dziś wróciłam z zakupów,nie bylo mnie chwilkę :evil: Patrzę a tu cos białego na łóżku....a ten pieron, nie wiem który, zabrał ze stołu w kuchni nową saszetkę convalescence, przyniósł sobie ją na łóżko, otworzył :roll: i lizał ten proszek :P Jak weszłam do domu nie było winnego oczywiscie :P Do tego była zerwana firana i otwarte i wywalone pudełeczko z przysmakami:P oraz rozwinięte po całym przedpokoju woreczki śniadaniowe :mrgreen: Ciekawy poranek dziś był, nie ma co :D
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Od: Śro lis 03, 2010 19:49

Post » Czw mar 17, 2011 17:27 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

To teraz już wiesz ,że masz w domu koty :) :mrgreen:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw mar 17, 2011 17:28 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

Annaa pisze:To teraz już wiesz ,że masz w domu koty :) :mrgreen:

:ok: :twisted:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Czw mar 17, 2011 18:05 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

Mam do was prośbę.Mam znajomą która ma koteczkę i ma z nią wielki problem,ja się jej staram pomagac , ale tu trzeba więcej głów do pomyślunku :roll:

No więc jest to kicia ze śmietnika.Kiedyś spała w busie pod maską, właściciel nie wiedział o tym, uruchomił auto i coa ja uderzyło :( Ucieło jej kawałek ucha, uszkodziło oczko i nacieło szyjkę....Była to dzika dzicz...z naciętej szyji zwisał jej płat skóry,a ona mieszkała na śmietniku:( Taka biedna i chora jeszcze się okociła i wychowywała kociaczki i broniła ich...
Nikt nie umiał jej pomóc bo na sam widok człowieka się płoszyła...Ta Pani postanowiła jej pomóc choćby nie wiem co i zaparła się 1,5 miesiąca ją dokarmiała i w skrocie mówiąc udało się jej ją złapać do kontenerka i zaniesć do lecznicy.
Tam ją wysterylizowano pod narkozą,okazało się że ktoś chyba ją kopnął bo miała pęknięta śledzionę....pozaszywali jej tez tą szyjkę.
Później ta Pani podjęła się oswajania tej dziczy.Chciała bardzo żeby ona wyzdrowiała i sobie spokojnie żyła.To było pół roku temu.To w skrócie jej historia,teraz napiszę jej obecne problemy i mam nadzieje że coś poradzicie bo mi się już pomysły kończą :(

No więc koteczka nie widzi na jedno oczko
Z tyłu na grzbiecie ma takie 2 miejsca jakby 20 i 50 gr i to ciągle wygryza(to się próbuje zabliźniać jest dobrze a tu nagle znów wygryzione i tak w kółko)
Szyjka ma nadal wielką ranę przeciętą zaraz pod żuchwą z jednego boczku,w najgorszym chyba miejscu z możliwych,nie można tam dać kołnierza bo ociera o to :(
z drugiej strony na policzku też jest ciągle powtarzająca się wydrapana rana

I tu problemy:
Koteczka bardzo drapie się i wygryza , więc rana na szyji musi być ciągle zasłonięta i to dośc mocno i sztywno i przez to nie może się zagoić.
Uszyłam jej kaftanik taki sztywny i tam gdzie rana zrobiłam dziurę i podszyłam to plastikową siatką(6h to robiłam 8O ) Ale znowusz na końcu to musi byc dość wysoko i kicia kręcąc głowka uderza o sztywny brzeg , do tego kładzie sie i nie chce w tym chodzić.
Zaproponowałam tej Pani by zakraplała te rany srebrem,i to robi , i rany na grzbiecie szybko sie wysuszają, ale kicia jak się jej przypomni to wygryza je spowrotem.
Ranę miała zszywaną drugi raz,rozeszła się :(
Potem trzeci raz jakimiś zszywkami jej to pospinał i tez się rozesżło.
Nie wiem co zrobić by ona tego tak nie drapała , wiem że jakby bylo odkryte kilka dni to by się zaczęło zabliźniać napewno , ale nie mozna kici zostawić samej nawet na chwilke z odryta szyją.
Balsam szostakowskiego to rozpaprał.

Teraz koteczka gdy jest sama ma szyjke obwinięta dużą nocna podpaską , na to kawałek rękawa i obróżna z dzwoneczkiem żeby było słychac jak sie drapie,jak ta Pani jest w domu i może jej pilnować to ściąga jej to i zasypuje jakimś pudrem z apteki, ale nie da rady całe dnie patrzec tylko na kotka, ma jeszcze 2 swoje koty i psa.
Może coś poradzicie bo mnie się pomysły kończą :(
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Czw mar 17, 2011 18:51 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

Prue, zajrzyj do wątku Kamari, ma dwie koteczki które miały obrzydliwe rany, Niusia i Omisia (Omisia bardziej ranki związane z problemami moczowymi), dostała mnóstwo rad, ranki pięknie się wygoiły, tutaj wątek:

viewtopic.php?f=1&t=123168

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw mar 17, 2011 19:32 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

Bardzo dziekuję !
Już zapisałam dla niej całą stronę A4 :)
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Czw mar 17, 2011 21:36 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

Boże, co za biedna kiciunia, ile to biedactwo przeżyło :(. Serce się kroi jak się takie historie czyta :(.
Dobrze, że trafiła się osoba, która się nią zaopiekowała.
Biorąc pod uwagę jej przeszłość wygląda na to, że to wydrapywanie może mieć podłoże psychiczne, emocje widać ciągle w tej kotuni buzują. Może pomogła być terapia jakimiś środkami uspokajającymi, wyciszającymi.
Nie mam w tej kwestii doświadczenia, ale mądrzejsci pewnie coś podpowiedzą.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt mar 18, 2011 16:48 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

Zaraz się zabieram do szycia dla niej kolejnego kubraczka.NIe wspomniałam jeszcze że ona tak biegała z tym wiszącym płatem skóry az odpadł :( i że to było gorąco i w tej ranie robaki jej sie zalęgły:( Strasznie przeżyła kiciunia :(
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Pt mar 18, 2011 17:04 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

u mnie weci mówią że jeśli się drapie i wygryza powyżej łopatek to alergia pokarmowa a jak poniżej to stres,a jak razem to razem.
ogólnie to biedna ta kicia :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt mar 18, 2011 20:27 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

Mam zdjęcia Dżekuni, dziś przyszła do mnie do pracy ze swoją Panią.
Obrazek
A tu rana, to żołte to też rana tylko zasypka na niej jest.
Obrazek
A tu ubranko tóre jej dziś uszyłam , mam nadzieję że pomoże ranie zabliźnić się szybciej,jest z miękkiego materiału więc będzie sie mogła lepiej ruszać,nie bedzie sie denerwowała i moze nie będzie drapać nic :) W roli modela Timonek :) (niezbyt mu to modelowanie pasiło :P )
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Najgorsze było to że kicia drapiąc przekręcała opatrunek, ale obmyśliłam takie coś że juz nie przekręci.Pod spodem wszyłam kawałek rękawa i pod ten tękaw jak pod golfik wsadzimy lekki opatrunek , żelowy np. A reszta trzyma to wszystko żeby się nie obracało =)
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Pt mar 18, 2011 20:38 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

Prou-jesteś :1luvu:

a Timonek-model 1-sza klasa :piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt mar 18, 2011 21:04 Re: Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

Prue pięęęękna robota :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ja też chcę taki sweterek :twisted: :twisted:
a Timeczek moje słoneczko, jaki śliczny w tym kubraczku :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

homeopatyczny mercurius jest bardzo dobry na gojenie się takich niewiadomo jakich ran (do pyszcznie)- http://www.doz.pl/apteka/p1846-Heel-Mer ... aki_50_szt

najcieplejsze myśli dla Dzekuni i jej Pani :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

[poprzednia][następna]