Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 01, 2010 12:40 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

Skrzętnie doczytałam i obejrzałam wszystko - świeżo wynurzywszy sie z chaszczy 8)

Nie mam po prostu słów :1luvu: :1luvu: :1luvu:

No a juz obie historyjki niemożliwe po prostu :ryk:

Myślę,że słusznie czynisz zostawiając Frycka póki co w drukarni - to dopiero rozgrzewka :wink:

Zgodzisz sie jednakowoż ze mna, że obserwowanie kota teoretycznie kanapowego jak poszerza zasięg i zdobywa odświadczenie to materiał na epopeę :P
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw lip 01, 2010 13:32 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

AYO pisze:Skrzętnie doczytałam i obejrzałam wszystko - świeżo wynurzywszy sie z chaszczy 8)

Miło nam, że do nas zajrzałaś zaraz po urlopie :1luvu:
AYO pisze:Zgodzisz sie jednakowoż ze mna, że obserwowanie kota teoretycznie kanapowego jak poszerza zasięg i zdobywa doświadczenie to materiał na epopeę :P

Oj tak, proszę pani 8)

Uwielbiam teraz obserwować moje koty. Wypuszczamy je wyłącznie po południu. Gdy zaczyna się zmierzch, zaganiamy z powrotem do domu. Nie oddalają się zbytnio od tarasu. Buszują po łące, łapią motyle lub, przyczajone w trawie, obserwują otoczenie. Widzę, że już pogodziły się z obecnością Tosi. Obie strony starają się nie wchodzić sobie w drogę ;-) . Trzymają się na dystans :-) .

Widać, że świat zewnętrzny dostarcza im wielu emocji. Wieczorem padają nieprzytomne w naszym łóżku i tak śpimy sobie do porannego dźwięku budzika :D . Wreszcie nie są znudzone :roll: . Myślę, że teraz są naprawdę szczęśliwe :D
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw lip 01, 2010 13:42 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

Chyba wiem, o czym myślisz - podjęłam decyzję, że nie będę wywozić Behemota na weckendy. To nie sprawia mu przyjemności i dlatego przed wyjazdem strzela mi znikoty. Jedną noc sam wytrzyma spokojnie a szarpanina z przejazdami nie jest warta dla niego tej radochy z przyrody - tak sądzę po ostatnim naszym pobycie :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw lip 01, 2010 13:46 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

AYO pisze:Chyba wiem, o czym myślisz - podjęłam decyzję, że nie będę wywozić Behemota na weckendy. To nie sprawia mu przyjemności i dlatego przed wyjazdem strzela mi znikoty. Jedną noc sam wytrzyma spokojnie a szarpanina z przejazdami nie jest warta dla niego tej radochy z przyrody - tak sądzę po ostatnim naszym pobycie :roll:

Doskonale rozumiem. Ja z tego powodu zaprzestałam w pewnym momencie wyjazdów z Milką i Kropką :roll:
Obrazek

JoasiaS

Post » Czw lip 01, 2010 14:17 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

Cudne panienki z okienka :) Ogon Kropki 8O :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Chciałabym, żeby moje koty miały taki raj... :oops:

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Czw lip 01, 2010 15:09 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

JoasiaS pisze:
AYO pisze:Chyba wiem, o czym myślisz - podjęłam decyzję, że nie będę wywozić Behemota na weckendy. To nie sprawia mu przyjemności i dlatego przed wyjazdem strzela mi znikoty. Jedną noc sam wytrzyma spokojnie a szarpanina z przejazdami nie jest warta dla niego tej radochy z przyrody - tak sądzę po ostatnim naszym pobycie :roll:

Doskonale rozumiem. Ja z tego powodu zaprzestałam w pewnym momencie wyjazdów z Milką i Kropką :roll:

Ja też zaprzestałam prób wywozu ,czy wychodzenia na spacerki w plener .Za dużo stresów dla kota i dla nas :(
Domowe to domowe :mrgreen:
Ale czy mogę Ci Joasiu wysłać moje na wakacje ,może nauczyłyby się spać w nocy ? :roll: :ryk: :ryk: :ryk:
Cudne mają kino te Wasze koty :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :D
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw lip 01, 2010 15:31 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

Obrazek

Ciekawe co jej tam szepcze do uszka
8)
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Czw lip 01, 2010 17:40 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

Co tu dużo gadać - pełen odjazd koci :1luvu:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw lip 01, 2010 20:32 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

Joasiu weź minie i posadź przed tą łąką też sobie popatrzę...mogę nawet gotować 8)

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Czw lip 01, 2010 20:34 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

dupcia w dupcię
a powącham ci uszko aby sprawdzic czy to nie jest sen jest kocim odpowiednikiem-uszczypnij mnie
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pt lip 02, 2010 9:09 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

amyszka pisze:Ale czy mogę Ci Joasiu wysłać moje na wakacje ,może nauczyłyby się spać w nocy ? :roll: :ryk: :ryk: :ryk:

Dobrze, Amyś, ale Gutek niech przyjedzie osobno w innym terminie, bo zwariuję :lol:
alus1 pisze:Joasiu weź minie i posadź przed tą łąką też sobie popatrzę...mogę nawet gotować 8)

Przyjedziesz, Alusia, przyjedziesz na pewno :ok: .
Muszę się tylko dorobić drzwi do łazienki, bo ich brak mógłby być dla ciebie nieco krępujący :mrgreen:
Obrazek

JoasiaS

Post » Pt lip 02, 2010 9:10 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

JoasiaS pisze:
amyszka pisze:Ale czy mogę Ci Joasiu wysłać moje na wakacje ,może nauczyłyby się spać w nocy ? :roll: :ryk: :ryk: :ryk:

Dobrze, Amyś, ale Gutek niech przyjedzie osobno w innym terminie, bo zwariuję :lol:
alus1 pisze:Joasiu weź minie i posadź przed tą łąką też sobie popatrzę...mogę nawet gotować 8)

Przyjedziesz, Alusia, przyjedziesz na pewno :ok: .
Muszę się tylko dorobić drzwi do łazienki, bo ich brak mógłby być dla ciebie nieco krępujący :mrgreen:

wiesz to nie to że się wpraszam :mrgreen:
ja mogłabym tak stale siedzieć i patrzeć z Twoimi futrami :twisted:

alus1

Post » Pt lip 02, 2010 9:13 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

Milka, Kropka i Frodo dziarsko poznają świat, natomiast Frycek, którego, jak tu kiedyś pisałam, nie oddałam do mieszkania w bloku w Krakowie, bo wydawało mi się, że on musi wychodzić, w zasadzie w ogóle nie opuszcza drukarni :lol: .

Kiedy kończymy pracę, nieśmiało sugeruję mu, by opuścił lokal i choć trochę przewietrzył doopkę, ale ten przeciąga się w fotelu i udaje, że kompletnie nie rozumie o co mi chodzi. Zostawiam go więc na noc w firmie.

Rano dostaje śniadanko od pracownicy, która przychodzi na godz. 7., wychodzi przed drukarnię i czeka na Michała, który przyjeżdża godzinę później. Po krótkim przywitaniu, radośnie prowadzi Michała do naszego biura, zalega na podłodze i czeka na mnie. Gdy przyjeżdżam, następuje koci szał radości – Frycek gada, śpiewa, grucha, ćwierka, tarza się po podłodze, i uśmiecha pełną gębą :lol: . Wymiziany, wygłaskany wycałowany po łebku, zalega w fotelu i tam urzęduje cały dzień. Myje się, drzemie, zagaduje do nas i do klientów :) .

Kilka dni temu z powodu upałów było bardzo duszno w naszym biurze, więc wyniosłam kota przed drukarnię, żeby poleżał sobie w cieniu krzewów, w przewiewie. Ponieważ natychmiast wrócił oknem :twisted: , już nie podejmuję takich prób.

Nie wiem o co chodzi, ciotki :roll: . Czy on aż tak dobrze pamięta zimę spędzoną na schodach sklepu? A może on stary jak Sznyc? :roll:

Obrazek
Obrazek

JoasiaS

Post » Pt lip 02, 2010 9:18 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

Fryderyk mnie rozczula i oczy mi się moczą przy tych historiach :1luvu: :1luvu: :1luvu:

alus1

Post » Pt lip 02, 2010 9:19 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

chodzi o to ze jemu w srodku jest dobrze
ze ma swoj fotel i swoich ludzi i swoje miejsce
to po co ma siedziec na zewnatrz?

madry kot
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

[poprzednia][następna]