Lara & Luna a IsaDORKA['] i Anfisa[']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 16, 2010 17:44 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara - przerwa

Milej przerwy Koconek. Wypocznij i nie pokazuj dzieciom takich filmow :-) :mrgreen:

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Nie wrz 26, 2010 12:45 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara - przerwa

Zaglądam na chwilkę, pewnie i tak dopiero po powrocie doczytasz ;-)
Anfisia dama z tytułami :-)
Miłego wypoczynku życzę :-)

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Nie wrz 26, 2010 15:24 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara - przerwa

Koconku, pozdrawiamy! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro paź 13, 2010 12:02 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara - jeszcze trochę przerwy...

Dziękuję za miłe słowa :1luvu:

Wróciłam, ale jeszcze nie mam siły pisać, na razie tylko zaglądam...
...przerwy są takie przyjemne :mrgreen:

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Śro paź 13, 2010 12:07 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara - jeszcze trochę przerwy...

Cześc Koconku!!
Miło, że chociaż czytasz!
Głaski dla panienek!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro paź 13, 2010 12:22 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara - jeszcze trochę przerwy...

Heeey :-) No wreszcie jestes! Wszystkie panny "on board"?

SecretFire

Post » Czw paź 14, 2010 6:47 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara - jeszcze trochę przerwy...

Hallo Koconku! Jak tam? Pozdrawiamy!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto paź 19, 2010 11:53 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara - jeszcze trochę przerwy...

Oj wróciłam juz na dobre, bo jeszcze krótką przerwę weekendową zaliczyłam...

odpowiadajac na wcześniejsze pytanie: tak, jesteśmy w komplecie, my + "syskie cy"

gorzej, ze okazało się, że "tatuś" nie bardzo sobie radzi z długim włoskiem córeczki po d
nieobecnosc "mamusi" i teraz biedną Anfiskę czeka wycinanie kołtunków, bo rozczesać się tego raczej nie da - choć znam takie szkoły, gdzie zakłada się kołnierz i robi to na siłe, ale ja takich metod nie stosuję. Biedny Anfisiek będzie przez chwilę może wygladał głupio, ale w końcu futerko odrośnie.

Na obrabianie fotek i filmiku (!) nie mam chwilowo czasu, ale pojawią się za niedługo, obiecuję.
Pozdrawiam wszystkich zaglądających!

koconek

Post » Wto paź 19, 2010 12:05 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara - jeszcze trochę przerwy...

:1luvu: Koconek wrocilas! Ciesze sie znowu wiesci od Was tez czytac.
Wycinalam u Lilly tez koltuny, bo sie przes noszenie kolnierza porobily... Trudno, i tak mi sie podoba. :mrgreen:

SecretFire

Post » Czw lis 04, 2010 13:30 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara - potwór zostaje

Ehhhhh.... nie mam czasu na własny wątek :oops:

W kazdym razie Lara czyli kot-potwór została oficjalnie rezydentem.
Fotki w chwili głębokiego oddechu wkleję, czyli nie wiadomo kiedy.

Potwór urósł, kociaste na Biostiminie, bo coś je gryzie od środka i czeka nas zbiorowa wizyta u weta, poza tym porwałam się na szczyt niemożliwości czyli próbę malowania mieszkania przy dwóch kotach i potworze, ale to temat na osobną historię, wiec tak szybko niestety nie opiszę.

To tyle. Pozdrawiam jeszcze zaglądających i sorry, ze nie odpisuję :oops:

koconek

Post » Czw lis 04, 2010 14:25 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara - potwór zostaje

Koconku , pokaż, pokaż potworka. Kurcze , kto na zimę maluje ściany? Pozdrowionka.

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Czw lis 04, 2010 14:43 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara - potwór zostaje

Potworek :1luvu:

Hurra!!!!! :dance:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt lis 05, 2010 11:03 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara - potwór zostaje

Juuuuupiiiiiii, mala Larwa ma DS! :1luvu:

SecretFire

Post » Śro lis 10, 2010 15:33 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara - nerki :(((

Już chciałam się z wami pośmiać opisując jak to w poniedziałek ciotki i potwór pojechały na pobranie krwi, ale odebrałam dziś wyniki :(

Śmiać się chciałam z tego, że mały potwór czyli Lara musiała zostać zawinięta szczelnie w gruby koc, trzymały ją 3 osoby, a czwarta krew pobierała. Niby norma u niektórych, tylko to 7miesieczne gówniarstwo musiało mieć również założony .... materiałowy psi kaganiec :mrgreen: wyło, furczało, burczało, gryzło, drapało, fruwało....obciach na całego :roll:

W związku z nieobsługiwalnością udało się pobrać tylko jedną probówkę krwi. I tak nie zbadaliśmy morfologii, ale poszła biochemia. Bo dręczyło mnie, że mała w ogóle nie pije - nic a nic, a sika stosunkowo dużo. No i sprawdziłam nerki. Parametry powyżej norm. crea 1,7, mocznik 23,54 (dodatkowo ALT 80, ASP 43). Nie robiłam jonogramu, bo nie było aż tak dużo materiału. To nie są fajne wyniki u tak młodego kota. W dodatku nieobsługiwalnego - jak zrobić takiej furii kroplówkę :?: :( :( :(
Na razie przez 2 tygodnie mam podać rubenal i ipakitine/alusal. Standardowe postępowanie - jak dla mnie bezcelowe, zwłaszcza nie znając poziomu fosforu. Masakra. Za 2 tygodnie robimy USG. Chyba nie będę czekać, ale najpierw muszę złapać jeszcze mocz do badania.

U Anfi także skok crea powyżej normy. Za kilka dni kończy 11lat, i tak chciałam jej wprowadzić rubenal profilaktycznie, a ty się okazuje, ze zaraz bedzie trzeba działac ostrzej. Także poluję na jej mocz, co akurat nie jest takie proste w przypadku tego kota. Na szczęście fosfor i wapń jeszcze w normie, ale i tak skok od ostatniego badania jest bardzo duży, np. crea było 1,0 a jest 1,6, mocznik 17,12.

Dorka, jako kot z przewlekłą niewydolnością nerek wywołaną wielotorbielowatością ma wyniki bardzo ładne z minimalnym wręcz wzrostem, jonogram podobnie. Chociaż to mnie pociesza.

Ale ta Lara? To mnie przeraza. I Anfi. A to wszystko w przeddzień pierwszej rocznicy śmierci Kici. Skąd brać na to siły???????

koconek

Post » Śro lis 10, 2010 20:52 Re: IsaDORKA i Anfisa i Lara - nerki :(((

:cry: Koconek tak przykro. Jakos w ostatnich miesiacach nie mija dzien bez zlych wiadomosci. Moge Cie tylko mocno uscisnac wirtualnie i wiezyc w to, ze bedzie jakos dobrze.
Znajac Cie i przejscia z Anfi i Dorka i tak sie nie poddasz. Wytrwania Ci zycze.

SecretFire

[poprzednia][następna]