Simbo i Sarabi-proszę o zamknięcie wątku

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lut 03, 2009 16:36

czarna.wdowa pisze:najpierw żąda żeby go głaskać, za chwile idzie sobie i wrzeszczy obok, później zaczyna kogoś lać żeby za minutę znowu wleźć na kolana i układać się tylko po to żeby za chiwlę przenieść sie na inne miejsce
:

No właśnie :lol: Maurycy tak robi czasami. Że mu się tak chce pół godziny układać, mościć, poprawiać żeby za kilka sekund zejść :lol:
A przed odkurzaczem to obaj ewakuują się do innego pomieszczenia, pies też zresztą.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Śro lut 04, 2009 8:58

Dzisiaj rano z uwagi na mróz i śnieg zapragnęłam nałożyc jakiś kawałek czapki na głowę
niestety te które leżą w przedpokoju na garderobie pokryte są grubą warstwą różowych kudłów
więc poszłam do pokoju Damiego żeby wyciągnąć coś z szuflady pod szafą pod TĄ szafą
Kiedy tylko nachyliłam się moim oczom ukazały się piękne wyżłobienia na drzwiach i luźna listwa :evil:

Oczywiście do pracy poszłam wkurzona i bez czapki :roll:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Śro lut 04, 2009 11:14

Proszę. A co odkurzacz na tak zmienne relacje? :lol:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Śro lut 04, 2009 22:03

Odkurzacz jest głęboko oburzony tą przemianą i udaje że nie zauważa Różowego :twisted:

Żeby było śmieszniej Sarabka może nie jest miłośniczką ale też byle odkurzacz nie odstraszy jej od misek 8)

czarna.wdowa

Post » Śro lut 04, 2009 22:32

Dobry wieczór Kolorowi :D
Dużej czaszka nie zmarzła? :wink:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw lut 05, 2009 7:30

Hej Kolorki :D

My wolimy nie zaprzyjaźniać się z odkurzaczem, tak na wszelki wypadek lepiej z daleka :wink:
Krówki

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Czw lut 05, 2009 7:31

Ave Simbo 8)

Też ostatnio nie zwracam uwagi na odkurzacz 8) Tzn udaję, że nie zwracam uwagi, bo tak naprawde bacznie go obserwuję :lol:

I znowu mnie odchudzają :roll:
Ale teraz jakąś lepszą metodą - dostaję Orijena (rybnego - całkiem dobry) i nie jestem glodny a chudnę :roll: Nie wiem jak

Romek

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Czw lut 05, 2009 7:56

Hej kolorowe! Duża się nie przeziębiła? :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw lut 05, 2009 7:59

Witam! :D
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Czw lut 05, 2009 8:53

Duża ogólnie chodzi bez czapki bo nie lubi a i tak jeździ wszędzie samochodem 8)
tylko mróz który powrócił i śnieg za oknem zachęciły ją do poszukiwań czapki :oops:

UWAGA
Nie czytać przy jedzeniu !!!

Wczoraj zaraz po napisaniu wieczornego posta poszłam do łazienki zwabiona smrodem
oczywiście kotek Sarabek zrobił poważniejszą rzecz i po sobie nie zakopał :roll: norma
Wyszyściłam kuwetkę i płytki bo mała ma dziwny zwyczaj wycierania tyłka o podłogę
Poszłam do kuchni zrobić sobie harbatkę i zaciekawił mnie smrodek w kuchni
kolejne ślady qupki na podłodze :roll: winowajczynie znalazłam śpiącą w łazience
Sprawdzam a tam przy tyłku wisi sobie na kudłach porządny kawałek qupki lekko już rozpłaszczony i rozmazany
No kurde co za brudasowaty kot - chodzić 20min. i nie zainteresować sie tym że coś wisi z tyłu
Wzięłam kota pod pachę i zaczęłam prać tyłek - wrzask, krzyk, bluzgi i syczenie słychać było na cały blok
na koniec próbowała zrobić przewrót przez środek swojego brzucha i zaparła się pazurami o moją nogę :twisted:
Simbo dostał po pysku tylko za to że przyszedł zobaczyć czy nie krzywdzą mu siostry :lol:

Oczywiście mokrego tyłka też nie chciało jej się umyć po swojemu
i do momentu naturalnego wyschnięcia robiła wilgotne ślady po całym domu :roll:

czarna.wdowa

Post » Czw lut 05, 2009 12:52

a co ona tak po każdej kupie saneczkuje? może robale?
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Czw lut 05, 2009 13:40

Odrobaczane były miesiac temu - żadnych obcych nie stwierdzono :roll:
nie saneczkuje po każdej - po prostu czasami jej coś się przyklei i zostawia ślady

ale obudziłaś mój niepokój może faktycznie zaniosę próbkę do badania :?

czarna.wdowa

Post » Czw lut 05, 2009 14:24

jak chcesz, to ci napiszę co można im dać homeopatycznego, daje się dwie kulki przez 5 dni, potem przerwa i znowu 5 dni po 2 kulki.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Czw lut 05, 2009 14:51

Witajcie kolorowe :D
Też pomyślałam o robalach jeśli saneczkuje, ale piszesz dalej, że tylko jak jej się coś przyczepi, no to wtedy nie oczywiście.
Ale jeśli to robi nie tylko wtedy to naprawdę lepiej sprawdzić, albo dać profilaktycznie :roll: Mimo,że odrobaczałaś. Tylko za dużo to też niedobrze. Hmmm...

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Czw lut 05, 2009 22:37

Spokojnie z tymi robalami, może być bardziej banalna przyczyna - je trawę albo papirusa? Otis saneczkował, jak zaczął wychodzić na dwór, najadał się trawy, a potem sanki, spanikowana zadzwoniłam do wetki, bo mylałam z kolei, że gruczoły mu się przytkały - a wetka dwa pytania - i już wiedziała - trawa, co się w "gównie" ciągnie i tak się to właśnie robi, że koty sobie saneczkowaniem tyłek czyszczą :roll:

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

[poprzednia][następna]