Omne trikotum perfectum!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 04, 2022 21:08 Re: Omne trikotum perfectum!

Nul pisze:
madrugada pisze:
Nul pisze:W południe było piękne słońce, siedzieliśmy z Felisiem na nasłonecznionym schodku, było całkiem ciepło! A teraz znów pochmurno i śnieży… Płatki latają we wszystkich kierunkach.

PS A kłaki też latają - te od Feliksa dzisiaj kochały mój nos. Kotek się leni i część wygłaskanej sierści trafiła wraz z mą ręką w okolice mego nosa - nie mogłam się tego pozbyć! Łaskotało jak nie wiem :) Dzisiaj w ogóle jakiś dzień kocich łasKOTEK u nas…

Nul, ja mam kocie futro nie tylko w nosie, ale też w ustach i pod powiekami :)

Pod powiekami! Jestem pod wrażeniem :)

Zapewniam, że to nic miłego.

jolabuk5 pisze:U nas też dużo futra! :wink:

Namacalny znak, że idzie wiosna :)
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Pon kwi 04, 2022 21:12 Re: Omne trikotum perfectum!

madrugada pisze:
Nul pisze:
madrugada pisze:
Nul pisze:W południe było piękne słońce, siedzieliśmy z Felisiem na nasłonecznionym schodku, było całkiem ciepło! A teraz znów pochmurno i śnieży… Płatki latają we wszystkich kierunkach.

PS A kłaki też latają - te od Feliksa dzisiaj kochały mój nos. Kotek się leni i część wygłaskanej sierści trafiła wraz z mą ręką w okolice mego nosa - nie mogłam się tego pozbyć! Łaskotało jak nie wiem :) Dzisiaj w ogóle jakiś dzień kocich łasKOTEK u nas…

Przypomniałaś mi zeszłoroczne sny - o uduszeniu w futrzanej lawinie i tonięciu w morzu sierści :ryk: . Zaś wyciąganie kłaczków z oka opanowałam nawet przez sen :mrgreen: . W tym roku jestem jednak lepiej przygotowana!

Sierra

Od: Sob cze 13, 2020 22:51

Post » Pon kwi 04, 2022 21:19 Re: Omne trikotum perfectum!

Sierra pisze:
madrugada pisze:
Nul pisze:
madrugada pisze:

Przypomniałaś mi zeszłoroczne sny - o uduszeniu w futrzanej lawinie i tonięciu w morzu sierści :ryk: . Zaś wyciąganie kłaczków z oka opanowałam nawet przez sen :mrgreen: . W tym roku jestem jednak lepiej przygotowana!

Uduszenia (nawet we śnie) jeszcze nie przerabiałam. Wszystko przede mną. Tonięcie w morzu sierści było wczoraj, po trzydniowym braku czasu na odkurzanie.
Wyciąganie kłaczków przez sen, skądkolwiek, to już mistrzostwo świata. Podziwiam
Nolina gubi futro kępkami. I właśnie stara się je umieścić w moim dzbanku z wodą :wink:

madrugada

Post » Pon kwi 04, 2022 21:26 Re: Omne trikotum perfectum!

Nie no, mi się śniło autentyczne bezkresne morze sierści :ryk: . I góra wielkości Kilimandżaro! Tula zmieniała sierść na dorosłą z wielkim przytupem. Romiś zmienia wolniej, ale łagodniej.

Poza tym okresem, wbrew pozorom, syberyjczyki nie linieją dużo bardziej od typowego dachowca. Tylko tyle, że włosy są dłuższe, więc bardziej je widać :wink: .

Sierra

Od: Sob cze 13, 2020 22:51

Post » Pon kwi 04, 2022 21:30 Re: Omne trikotum perfectum!

Sierra pisze:Nie no, mi się śniło autentyczne bezkresne morze sierści :ryk: . I góra wielkości Kilimandżaro! Tula zmieniała sierść na dorosłą z wielkim przytupem. Romiś zmienia wolniej, ale łagodniej.

Poza tym okresem, wbrew pozorom, syberyjczyki nie linieją dużo bardziej od typowego dachowca. Tylko tyle, że włosy są dłuższe, więc bardziej je widać :wink: .

Takich snów to jeszcze nie miałam i mam nadzieję, że mnie ominą. Chyba bym się obudziła z krzykiem.

madrugada

Post » Pon kwi 04, 2022 21:33 Re: Omne trikotum perfectum!

madrugada pisze:
Sierra pisze:Nie no, mi się śniło autentyczne bezkresne morze sierści :ryk: . I góra wielkości Kilimandżaro! Tula zmieniała sierść na dorosłą z wielkim przytupem. Romiś zmienia wolniej, ale łagodniej.

Takich snów to jeszcze nie miałam i mam nadzieję, że mnie ominą. Chyba bym się obudziła z krzykiem.

Gorzej by było, gdyby morze okazało się realne

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon kwi 04, 2022 21:58 Re: Omne trikotum perfectum!

MaryLux pisze:
madrugada pisze:

Gorzej by było, gdyby morze okazało się realne

Ze sztormowymi falami :wink:

madrugada

Post » Wto kwi 05, 2022 0:11 Re: Omne trikotum perfectum!

Wam to się jakieś koszmary śnią. Ja lubiłam, jak mi się śniło, że potrafię latać. Tak nagle odbijałam się od podłogi stopami i unosiłam w powietrzu. I potem wzlatywałam pod sufit, a czasem leciałam na dworze i oglądałam świat z lotu ptaka. Fajny sen, naprawdę. Ale już dawno mi się to nie śniło...
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto kwi 05, 2022 9:57 Re: Omne trikotum perfectum!

A ja lubię jak mi się śni cudowne, niebieskie morze, ciepły złoty piasek i palmy.
:201486 :201486 :201486

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto kwi 05, 2022 9:58 Re: Omne trikotum perfectum!

Obrazek

Gosiagosia

Post » Wto kwi 05, 2022 10:55 Re: Omne trikotum perfectum!

mnie niedawno śniły sie małe kociaki :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto kwi 05, 2022 11:38 Re: Omne trikotum perfectum!

mir.ka pisze:mnie niedawno śniły sie małe kociaki :mrgreen:

Wkrótce będziesz je miała na jawie

MaryLux

Post » Śro kwi 06, 2022 8:37 Re: Omne trikotum perfectum!

Obrazek

Gosiagosia

Post » Śro kwi 06, 2022 10:34 Re: Omne trikotum perfectum!

MaryLux pisze:

jeszcze nie :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro kwi 06, 2022 13:28 Re: Omne trikotum perfectum!

mir.ka pisze:
MaryLux pisze:

jeszcze nie :mrgreen:

już za chwileczkę, już za momencik

MaryLux

[poprzednia][następna]