Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 48

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto sie 27, 2019 6:19 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Witajcie Dziewczynki :mrgreen: :1luvu:

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Wto sie 27, 2019 6:38 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Właśnie zbieram się i szykuję do wyjścia. Jadę do szpitala na wizytę u mojej kardiolog. Jestem nie wyspana bo spac poszłam po 2 w nocy a do tego co trochę się budziłam bo boli mnie noga. Cieszyłam się że rana wyschla ale wczoraj okazało się że pod strupkiem zebrała się ropa. Na czwartek umówiłam wizytę u mojego dermatologa dr Kota. Pójdę do niego niech to zobaczy i przedłuży mi skierowanie do szpitala. Po 4 września chyba się położę. Pewnie będzie potrzebny antybiotyk na ta nogę bo jak ropa sie pokazała to jakiś stan zapalny jest to może wtedy przestanie mnie tak boleć ta noga.
Moje wspolpracownice mnie wczoraj tak wkurzyły że powiedziałam dość i nie zrobilam nic co powinnam. Niech się nauczą że Ewa wszystkiego za nie robić nie będzie.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto sie 27, 2019 8:11 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Właśnie zbieram się i szykuję do wyjścia. Jadę do szpitala na wizytę u mojej kardiolog. Jestem nie wyspana bo spac poszłam po 2 w nocy a do tego co trochę się budziłam bo boli mnie noga. Cieszyłam się że rana wyschla ale wczoraj okazało się że pod strupkiem zebrała się ropa. Na czwartek umówiłam wizytę u mojego dermatologa dr Kota. Pójdę do niego niech to zobaczy i przedłuży mi skierowanie do szpitala. Po 4 września chyba się położę. Pewnie będzie potrzebny antybiotyk na ta nogę bo jak ropa sie pokazała to jakiś stan zapalny jest to może wtedy przestanie mnie tak boleć ta noga.
Moje wspolpracownice mnie wczoraj tak wkurzyły że powiedziałam dość i nie zrobilam nic co powinnam. Niech się nauczą że Ewa wszystkiego za nie robić nie będzie.

Słuszne podejście.
Niech inni też się nauczą, że trzeba pracować a nie tylko ładnie wyglądać za ladą.
Z nogą koniecznie musisz się położyć. Ten proces gojenia trwa zdecydowanie za długo.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto sie 27, 2019 10:54 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Właśnie zbieram się i szykuję do wyjścia. Jadę do szpitala na wizytę u mojej kardiolog. Jestem nie wyspana bo spac poszłam po 2 w nocy a do tego co trochę się budziłam bo boli mnie noga. Cieszyłam się że rana wyschla ale wczoraj okazało się że pod strupkiem zebrała się ropa. Na czwartek umówiłam wizytę u mojego dermatologa dr Kota. Pójdę do niego niech to zobaczy i przedłuży mi skierowanie do szpitala. Po 4 września chyba się położę. Pewnie będzie potrzebny antybiotyk na ta nogę bo jak ropa sie pokazała to jakiś stan zapalny jest to może wtedy przestanie mnie tak boleć ta noga.

i prawidłowo
dbaj o siebie, to najważniejsze
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sie 27, 2019 12:28 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Za udaną wizytę u lekarza :ok:

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Wto sie 27, 2019 19:59 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Wróciłam w końcu do domu. Rano pojechałam do kardiologa. Byłam jak zwykle przed czasem i bardzo dobrze bo nie było pacjentów i pani doktor czekała. Weszłam i o 9,05 ( a wizytę miałam wyznaczoną na 9,00 ) już wychodziłam z gabinetu a spędziłam tam trochę czasu. Niestety czas oczekiwania na wyznaczenie na kolejną wizytę to prawie 20 min. Po 10 byłam w domu. Na 14 pojechałam do podologa. Pani zdjęła mi klamry z dużych palców i muszę przyznać , że efekty prostowania widać gołym okiem. Zostały założone ponownie w nowych miejscach i dodatkowo zajęłyśmy się kolejnymi paznokciami które też niestety bardzo mi się skręciły. Kolejną wizytę mam na 16 października i wtedy duże pazurki powinny być już ok.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sie 27, 2019 20:21 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Oj, to się nachodziłaś po lekarzach. Ale - ważne, że z głowy :D

Ja muszę się dotuptać do ortopedy i tak na marginesie już byłam i nic nie załatwiłam, bo się okazało że w przychodni do której wcześniej chodziłam nie ma już ortopedy na nfz tylko prywatnie. 150 zeta wizyta. Muszę poszukać nowej miejscówki. I chyba muszę od nowa dostać skierowanie od rodzinnego...
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto sie 27, 2019 20:41 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ja znów zalatany październik będę miała - 1.10.19 rezonans magnetyczny z kontrastem, 16.10.19 podolog , 25.10.19 wizyta u kardio a teraz 29.08.19 jeszcze idę do dermatologa z noga.
Rezonans i kardio mam na NFZ ale podologa i dermatologa niestety już prywatnie.
Dziś przy okazji wizyty u pani od stópek zrobiłam porządek z stópkami i piętkami. Od razu poprawił się komfort chodzenia.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sie 27, 2019 20:57 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Dziś u nas też był żar tropików + 32*C i nie było czym oddychać.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sie 27, 2019 21:00 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Teraz jest czym oddychać. Nawet się zerwał fajny wiaterek. Ale niestety trzeba się zbierać do wyrka żeby rano wstać. Tylko jak to eytłumaczyć balkonującym kotom... :roll:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto sie 27, 2019 21:03 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

U nas + 26 *C jest aktualnie. Zuzia też balkonuje a Pola na drapaczku przy oknie.
Ja czekam aż tabletka zacznie działać i też idę spać. Niestety noga mi dokucza i raczej spać nie da.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sie 27, 2019 21:17 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:U nas + 26 *C jest aktualnie. Zuzia też balkonuje a Pola na drapaczku przy oknie.
Ja czekam aż tabletka zacznie działać i też idę spać. Niestety noga mi dokucza i raczej spać nie da.

Próbowałaś stosować na nogi dmso?
Podobno pomaga, co prawda mi nie pomógł ale mnie już nic nie pomoże. :placz:
Spokojnej nocy Ci życzę.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto sie 27, 2019 21:18 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Oby jednak udało się usnąć

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]