Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Cirillą

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 23, 2016 19:37 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

barbarados pisze:Tez lubię wiedźmina :wink:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

MaryLux pisze:A wiedźmy też lubisz?

A kto nie lubi? :D :mrgreen:

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Sob sty 23, 2016 20:17 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

KatS pisze:
barbarados pisze:Tez lubię wiedźmina :wink:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

MaryLux pisze:A wiedźmy też lubisz?

A kto nie lubi? :D :mrgreen:

Pewnie ci, którzy wiedzą mniej niż one

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob sty 23, 2016 23:54 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

:ryk:. Z lozka spadłam prawie ze smiechu jak przeczytałam co u WAS! :ryk:
Teraz jak Ciri jest juz potwierdzona girl, to snilo moge napisac ze to małe ksero Moli!

Jak juz Stella podchodzi blizej to znaczy ze jesteście na dobrej drodze, jeszcze zeby przestała syczec to za wcześnie, ale bedzie jeszcze jej matkować. I ważne ze sie Stella odbrazila 8) no bo po co sie fochac, jak sie ma taka sliczna siostrę :kotek:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie sty 24, 2016 11:09 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Ksero Moli - dobre ale chyba prawdziwe :D

Beda sie bawic i przytulac, spac razem :) zobaczysz:)
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Nie sty 24, 2016 12:36 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Hej Kasiu, Stello i Cirii!
Czas wstawać.... :ryk: :ryk:
Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie sty 24, 2016 13:26 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Hejka :D

To prawda - Ciri to mała Moli, tak jak Stella to kopia Igi :D Ale charaktery mają własne ;)

U nas sytuacja jest teraz w miarę stabilna - Stella już drugi dzień z rzędu nie jest obrażona. Z małą na siebie nie warczą ani nie syczą. Generalnie się omijają i zachwują jak dwie jedynczaki poza kilkoma sytuacjami: Młoda poluje na Stelli ogon, wtedy Stella (ale nie ze złoscią tylko mechanicznie, jakby to był odruch) paca ją łapą; kiedy próbują sobie nawzajem wyjadać z mich i kiedy czasem się razem bawią, czyli gonią po całym domu. Dzis rano np. przebiegły kilka razy po mnie. Wczoraj zabawy nie było, ale też Ciri odsypiała szczepionkę. Podałam jej na noc tabletkę odrobaczającą (bo bierze po 1 co miesiąc do ukończenia pół roku) - sama w domu i nie było żadnego problemu. Wrzuciłam w pysio, przełknęła, od razu dostała smaczka, oblizała się i pobiegła zadowolona do zabawy. Czyli jest nadzieja, że pod tym względem będzie łatwiejsza w obsłudze niż Stella :D

A dzis rano młoda o 4.30 wskoczyła nam do łożka z zabawką.... taką myszką z dzwoneczkiem ;) Za to około 7 przyłapałam Stellę jak usiłowała zakopać tę myszkę Ciri w kuwecie :ryk:

Chcialabym, żeby było między nimi więcej interakcji, bo tak jak jest to łazi za mną już nie tylko znudzona Stella, ale i Ciri, i obie domagają się zabawy. A co gorsza jak zaczynam bawić się z jedną, dołącza druga, wtedy ta pierwsza z reguly się wycofuje... i marudzi mi kilka minut później. Doszło do tego, że Stella w ogóle juz nie chce się bawić w salonie, gdzie był zawsze jej plac zabaw, tylko nawołuje mnie do przedpokoju albo sypialni i dopiero tam się odpręża i bawi :roll:

Co do przytulania to jestem sceptyczna, ale gdyby tak było, to bym się bardzo cieszyła!

Gosiu - a tak, po tym jak koteczki zafundowały mi wczesną pobudkę, nakryłam się kołdrą i spałam do 11 :oops: I taki początek niedzieli mi pasuje ;)

KatS

Post » Nie sty 24, 2016 13:52 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Jednak koty są zazdrosne :mrgreen:
Stella próbowała zabawkę Ciri zakopać w kuwecie a Hugonek zabawkę zjadł :P

Gosiagosia

Post » Nie sty 24, 2016 14:51 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

heeej

te interakcje beda, beda :) dam im czas :) u nas tez zaczynalo sie od polowan na ogon. Pixior wtedy mloda pacyfikowal :) Tu jest nawet lepiej :)

A dzis rano młoda o 4.30 wskoczyła nam do łożka z zabawką.... taką myszką z dzwoneczkiem ;) Za to około 7 przyłapałam Stellę jak usiłowała zakopać tę myszkę Ciri w kuwecie :ryk:

:ryk: :ryk:

A co gorsza jak zaczynam bawić się z jedną, dołącza druga, wtedy ta pierwsza z reguly się wycofuje...

U mnie to jest norma. I tak bylo w przypadku jak byly tylko dwa koty i teraz. Koty chyba nie lubia sobie w droge wchodzic mimo wszystko.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Nie sty 24, 2016 15:14 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Krótko mówiąc, zamiast odpocząć od ciągłych zabaw, teraz będę miała ich 2 razy więcej, w dodatku z fochami :roll:
Żyć nie umierać ;)

A przypomniało mi się. Dostałam wreszcie brakujący element dużego drapaka (znaczy ten który się zepsuł) z zooplusa. No i cóż... oczywiscie szkoda, że przysłali nie to, co trzeba. Naprawdę zwątpiłam jak to zobaczyłam, bo wysłalam im zdjęcia co się zepsuło, opisałam to, a na końcu napisałam symbol, jakim ten element jest opisany na schemacie drapaka, który mi przysłali.
Niestety - ten element miał symbol "b", a ja dostałam całkiem inną, niepotrzebną mi do niczego częsć, o symbolu "B" (duża literka).
Nie wiem po co im były w takim razie zdjęcia :roll:

No więc własnie wysmażyłam nowego maila z informacją, że jednak niezupełnie o to mi chodziło :roll: I czekamy... ten drapak w pełni sprawny by się nam teraz bardzo przydało, bo byłyby 2 górne platfomy i może dziewczyny by się jakos kiedys o nie dogadały.
Bo na razie trwają awantury o jedną z dwóch górnych platform:
Obrazek
Z prawej strony widać przekrzywioną górną platformę, z podstawą do wymiany.

KatS

Post » Nie sty 24, 2016 15:18 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Hej hej
Jak juz tak pieknie lezą koło siebie to juz sa na super etapie :mrgreen:
Nawet nie wiesz jak taki widok cieszy :mrgreen:
Przyjdzie czas ze nie bedziesz musiała nikogo zabawiać, same sie sobą zajmą swietnie :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie sty 24, 2016 15:25 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Eeee nie, one tu nie leżą obok siebie ładnie, tutaj trwała ostra walka i ciosy łapami, tak jakos to na zdjęciu wygląda spokojnie :D Mała pogdryza Stellę z dołu, Stella wymierza jej karne boksnięcia :D
Ucieszyło mnie to, że Stella o dziwo nie ustąpiła. Bo zwykle strzela focha i ustępuje. A tu była twarda :ok:

KatS

Post » Nie sty 24, 2016 17:33 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

I bardzo dobrze. Nauczyła się nie ustępować ;)
I główka pracuje: kąpiel cudzej myszki w kuwecie to już prawie spłuka konkurentki :ryk:
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Od: Sob cze 13, 2015 22:34

Post » Nie sty 24, 2016 17:36 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

KatS pisze:Eeee nie, one tu nie leżą obok siebie ładnie, tutaj trwała ostra walka i ciosy łapami, tak jakos to na zdjęciu wygląda spokojnie :D Mała pogdryza Stellę z dołu, Stella wymierza jej karne boksnięcia :D
Ucieszyło mnie to, że Stella o dziwo nie ustąpiła. Bo zwykle strzela focha i ustępuje. A tu była twarda :ok:

Stella się nie daje i bardzo dobrze. :ok: U Nas Migotka czasami nie ustępuje i pogoni ale najczęściej ustępuje Pusi. Pozwala jej w miskę zaglądać i odchodzi, mąż pilnuje żeby jej nie wyjadała. Najśmieszniejsze jest to że Pusia musi jeść tam gdzie Migotka i tak biegamy za pannami z miskami. :ryk: :ryk: :ryk:

Gosiagosia

Post » Nie sty 24, 2016 17:57 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Kotimont pisze:I bardzo dobrze. Nauczyła się nie ustępować ;)
I główka pracuje: kąpiel cudzej myszki w kuwecie to już prawie spłuka konkurentki :ryk:

Prawda? Głupia ta moja Stella nie jest :ryk:

Gosiagosia pisze:
KatS pisze:Eeee nie, one tu nie leżą obok siebie ładnie, tutaj trwała ostra walka i ciosy łapami, tak jakos to na zdjęciu wygląda spokojnie :D Mała pogdryza Stellę z dołu, Stella wymierza jej karne boksnięcia :D

Stella się nie daje i bardzo dobrze. :ok: U Nas Migotka czasami nie ustępuje i pogoni ale najczęściej ustępuje Pusi. Pozwala jej w miskę zaglądać i odchodzi, mąż pilnuje żeby jej nie wyjadała. Najśmieszniejsze jest to że Pusia musi jeść tam gdzie Migotka i tak biegamy za pannami z miskami. :ryk: :ryk: :ryk:

U nas obie sobie nawzajem wyjadają ale jakos to spokojnie obydwie znoszą i nie odganiają się od misek. To my też za nimi biegamy, żeby zjadły z własnej i potem nie potrzebowały się dopychać cudzym żarełkiem :roll: :mrgreen:

KatS

[poprzednia][następna]