Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 06, 2015 19:28 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Cześć Dziewczynki :D :D
no i po świętach :P chałupkę muszę posprzątać :mrgreen:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pon kwi 06, 2015 19:43 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

agusialublin pisze:Cześć Dziewczynki :D :D

a po co? koty zaraz nabrudzą :lol:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon kwi 06, 2015 19:45 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

mir.ka pisze:

a po co? koty zaraz nabrudzą :lol:

nom, skubance uwijają się w pocie czoła co by bałaganić :mrgreen:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pon kwi 06, 2015 20:53 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Ja po łebkach posprzątałam tak od oka a jutro trzeba poodkurzać i pochować pozmywane talerze.
I jutro do pracy nawet nie wiecie jak mnie się nie chce, dopiero teraz bym odpoczęła. :ryk: :ryk:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto kwi 07, 2015 8:12 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Hej Dziewczynki :)
Dziś wstałam wcześniej, bo głód wygnał mnie z łóżka :)
Szwagierka znowu jedzie na egzotyczną wycieczkę, a my jak zwykle nigdzie nie jedziemy. Główny powód to koty - trzeba by było nazwać już tą chorobę. Lęk przed zostawieniem kotów.
Byłam u mojej mamy wczoraj i pogadałam na ten temat i powiedziała, że spokojnie mogę przywieźć koty. Ona okien nie otwiera i tym bardziej nie będzie otwierać. W sumie już nie raz zostawiłam jej koty, ale ta choroba narasta ;) W każdym razie postanowiłam znowu przełamać strach i jedziemy w Karkonosze na długi weekend. Cieszę się strasznie :) Dwa noclegi w hotelu i wędrówki po górach. Mój 18letni brat już też nie może się doczekać, kiedy przywiozę mu koty, zawsze obiecuję i nie przywożę. On zawsze z nami jeździ na wycieczki, ale teraz chcemy pojechać sami w góry. Jeszcze nie byliśmy ani razu sami :) On ma teraz dziewczynę to może nie będzie chciał jechać, bo do Bytomia mu trudno dojechać :) A razem pojedziemy następnym razem. A we wrześniu chciałabym na tyd. nad morze, po sezonie mi się marzy :)
Karkonosze znam z kart telefonicznych - kiedyś zbierałam karty i była cała seria Karkonoszy przepięknych :)
Jest tam podobno jakiś duży wodospad :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto kwi 07, 2015 9:53 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

a jest wodospad :) Nawet nie jeden :) Ale ten największy... Piękny :)
Karkonosze są piękne - góry nie mogą być brzydkie :)
http://www.szklarskaporeba.pl/pl/o-szkl ... czyka.html

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto kwi 07, 2015 10:33 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Klaudia,ja mam to samo hehe
Niby mam zaufane ludki do Myszy,co by mi się nią zajeli,ale ja jakoś nie lubię jej zostawiać,bo tylko się ruszy a ja już bym się wróciła do niej :oops:

Mi się bardzo podoba w Krościenku,Polanicy,Szczawnicy i okolicach,ogólnie w Pieninach
Byliśmy tam 6 lat temu i jak młody trochę podrośnie,żeby trochę po górach mógł połazić, chcemy jeszcze raz tam jechać
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto kwi 07, 2015 10:34 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Właśnie do Szklarskiej poręby jedziemy, dziś musimy znaleźć noclegi, bo podobno już są braki :)
Właśnie szukam szelek dla kotów, bo mają obroże. Szelki są wygodniejsze i bezpieczniejsze. Przy okazji czytam w zoo+ pod jedynymi szelkami dla kota opinie i ludzie swoje koty wyprowadzają na dwór i jeżdżą z nimi na wycieczki :D Jakoś mnie nie przekonują te szelki z zoo+ - macie jakieś swoje ulubione?

klaudiafj

Post » Wto kwi 07, 2015 10:38 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Klaudia,jak coś to kiedyś znalazłam jedne szelki chyba dla kocia,nówki nie używane
Ktoś po prostu chyba uznał,że nie takie kupił czy jak i wywalił i takie dla kocia i dla dziecka
Gdzieś je przełożyłam ,jak je znajdę,sfocę,jak CI się spodobają,to CI je wyślę i tyla ,tylko byś musiała sobie smyczkę skołować
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto kwi 07, 2015 10:40 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Ja mam zwykłe szelki z zoologicznego :) takie http://alejka.pl/trixie-szelki-dla-kota-nr-4182.html tyle ze dla kota o gabarytach 6kg bo mój wychodzący na spacery ma 8kg :? jest wielki i szeroki jak pies.
Tutaj na zdjęciu masz jeden pasek. Ja kupiłam z dwoma paskami jeden jest na grzbiecie drugi pod brzuchem.
jak się boisz o koty to jest jeszcze takie co http://www.okazje.info.pl/sh/sport-i-ho ... zarne.html

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto kwi 07, 2015 10:53 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Obroża mi się sprawdzała, ale ostatnio jak postawiłam Marysie na chodniku to zaczęła tak szaleć, że prawie głowę urwałam, przewracała się na plecy - widok był okropny, a na dobrych szelkach to nawet bym ją dźwignęła i wzięła na ręce. Jakby mi się wtedy wypsła z rąk to byłaby tragedia, nie znalazłabym jej. A jak udało mi się ją wziąć na ręce to aż łapkami objęła dookoła moje ramie i się przytuliła mocno tak jakby chciała powiedzieć- nigdy tego nie rób, nie zostawiaj mnie. No i więcej tego nie zrobię, ale jakby tak mi wypadła z rąk czy uciekła (choć nie ucieka jak jest noszona na rękach to jest spokojna nawet przy ulicy) to jednak wolę mieć szelki niż obroże.
Sylwio smyczki mam :) Kochana, ale te szelki by Ci się kiedyś mogły przydać - nigdy nie wiesz, czy nie będą "jak znalazł" :)
Koty dam do mamy, pojadę wcześniej tam z nimi na kawę, żeby Kitusia przypomniała sobie zapachy a Marysia poznała nowy grunt, żeby nie poczuła że ją zostawiłam - ona już była porzucona :(

klaudiafj

Post » Wto kwi 07, 2015 11:06 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Miśka moja i tak nie wylezie na dwór tak połazić,bo to strachajło wielkie,to te szelki tak naprawdę u mnie tylko leżą
A jak w razie kiedyś,to se kupię o :mrgreen:
Dzisiaj już nie zdążę,ale jutro przekopię chałupę :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto kwi 07, 2015 11:10 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

No moje też nie chodzą, żeby se połazić - może żeby być noszone na spacerze to pewnie chętnie :) Ale jak jeździmy do weta czy do mamy to smycz jest obowiązkowa nawet jak kota daje do transportera, bo jakby mi się wyślizgnął z niego to nie złapię. Także my używamy takich rzeczy :) Dzięki za linki, zaraz sobie pozaglądam :) Jak masz Sylwio i naprawdę nie potrzebujesz to bym odkupiła :) Przez net to też nie wiem nawet jaki rozmiar kupić :)

klaudiafj

Post » Wto kwi 07, 2015 12:58 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

heejka Kochane! :D
To fajny wypadzik Wam się szykuje! :D Będą super foty! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto kwi 07, 2015 14:32 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Cześć Klaudus :piwa: no to super długi weekend wam się zapowiada :piwa: góry są przepiękne :1luvu:
Co do szelek, próbowałam Lolek nauczyć, ale nie da się, kota dretwieje i leży plackiem na ziemi, także nici ze spacerkow :ok:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

[poprzednia][następna]