Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 13, 2015 12:46 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Cześć Klaudus :piwa:
Mi się szafa podoba :D może mam gust jak twój małż, ale dla mnie jest ładna :smokin:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Pt lut 13, 2015 12:49 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

:) Teraz taki dizajn jest modny, ja go nie lubię, to nie mój gust taki "nowocześniejszy" :) Ale do pokoju roboczego, takiej klitki, gdzie jest garderoba, lodówka i zapasy wystarczy, bo nikt tam nie wchodzi oprócz nas. Teraz tylko modły, żeby serio była pojemniejsza niż ta która tam stoi :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt lut 13, 2015 13:07 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Z jednej strony zapewne są półeczki.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt lut 13, 2015 13:14 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:Idę malować, póki widno :D Bo żebym jeszcze miała ościeżnice takie szerokie i ozdobne jak w tych filmach, ale nie - pasek 3 cm brązu i w środku drzwi bleee czas to zlikwidować :D

a ja mam ościeżnice na 16 cm, z ciekawości przed chwila zmierzyłam :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lut 13, 2015 14:13 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Mirko to masz takie na bogato! Ja właściwie bym rzekła, że nie mam ościeżnic, bo takie gładkie 3 cm to nie wiem co to, cienkie :/ ale planuję kupić takie ozdobne listwy, które przykleje na to, bo wygląda to nie fajnie. Chyba, że my mówimy o czym innym - nie szerokość w drzwiach tylko jak się drzwi zamyka to ta ramka dookoła drzwi - to o to mi chodzi :)
Właśnie pomalowałam ościeżnice i drzwi dwa razy i muszę malować trzeci raz - dobrze będzie jak nie będę musiała 4 raz ;) Nie wiem jak ja to robię, ale jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby dwie warstwy wystarczyły :/

klaudiafj

Post » Pt lut 13, 2015 14:43 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

co powiesz na takie coś
Obrazek Obrazek
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt lut 13, 2015 16:07 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Ładne drzwi :D Do pomalowania ;) Ale to zależy co kto lubi - jakbym takie miała to zaraz bym machnęła na biało (lub jak kto ma inny kolor to pod kolor, ale na jasne), bo drzwi piękne, ale na ciemnych nie widać jaki są ładne, prawda? :) A Ty Mirko co myślisz o tych drzwiach? Będziesz z nimi coś robić?
Ja już pomalowałam jedną stronę drzwi pcv, 4 warstwy farby musiałam położyć i wyglądają super :) Konsystencja Duluxa też fajna, ale na ościeżnicach czy rogach drzwi źle pomalowałam, ślizga się pędzel i wałek :/ Na drugą stronę drzwi już nie mam farby 0,5 l poszło :/

klaudiafj

Post » Pt lut 13, 2015 17:23 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

czeka je całkowite odnowienie w jakimś tam czasie :wink:
te drzwi mają chyba ponad 70 lat, tyle co dom, ale są strasznie spaprane przed poprzedników :evil:
wiele rzeczy tak odnawiali ,że aż :strach:
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lut 13, 2015 17:26 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

haha Mirko to moje odnawianie wygląda tak samo ;) Ty pewnie dasz do profesjonalistów a ja sama pędzlem maluję - cóż, pocieszam się, że choć nie jest najlepiej - to i tak lepiej niż było :ryk:

klaudiafj

Post » Pt lut 13, 2015 17:31 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:haha Mirko to moje odnawianie wygląda tak samo ;) Ty pewnie dasz do profesjonalistów a ja sama pędzlem maluję - cóż, pocieszam się, że choć nie jest najlepiej - to i tak lepiej niż było :ryk:

"profesjonalistę" mam w domu :wink:
woli sam zrobić to co umie, jak ma czas :mrgreen: , jedne drzwi już odnowił, nawet zrobił dołem przejście kotom :wink: , ciepło z pokoju nie ucieka a koty mają dojście do michy i kuwety :)
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lut 13, 2015 17:37 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Cześć Klaudia :D Lubie zaglądać do Twojego wątku, bo to wątek budowlany :D
Z remontami jestem na czasie :lol: Molka tez :D :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt lut 13, 2015 17:41 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

No to dobrze się masz Mirko :) Takie drzwi to jednak lepiej odnowić od podstaw skoro mają być ozdobą, a zeszlifować raczej nie ciężko, bo proste dekory mają :)
Moli my też jesteśmy na bieżąco z Tobą i twoim remontem, ale mam nadzieje że nasz remont się wkrótce skończy i będziemy wątkiem o czym innym hihi :D Tylko o czym :?: :20147 a no przecież, że o kotach :201422 :!: :ryk:

klaudiafj

Post » Pt lut 13, 2015 17:46 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

No tak, okotkach też czasem mozna.. :ryk:
Nasz kamieniczka ma 120 latek. Wszystko w niej takoż. :mrgreen: No , prawie. Musieliśmy zmieniac instalacje. Ciężko do ideanego stanu doprowadzić takie starocie, nówka to nigdy nie będzie jednak.. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt lut 13, 2015 17:47 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

o kotach to cały czas :mrgreen:
a inne tematy to przy okazji :D
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lut 13, 2015 18:02 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Moja jest z 1935 r. :) Ale u mnie w mieszkaniu nic nie było już po staremu, bo poprzedni właściciel odnowił wszystko :) I nie mam starych drzwi :)

klaudiafj

[poprzednia][następna]