Wszystkie koty jamnika Melona VI- anonimowi persocholicy!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 16, 2013 22:40 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- szukamy nowego Kotkins

Tak sobie podczytuję i przypomniał mi się znajomy, który wyprowadził rodzinę za miasto, ma olbrzymi teren obsiany trawą, wiejską drogę do pokonania i ...traktor, który zimą robi za spychacz. W razie W moze wypozyczyć kosiarkę, doczepić do traktora i areał trawy skosić. O traktorze może opowiadać długo, do sąsiadów też chętnie by nim jeździł

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Sob lis 16, 2013 23:00 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- szukamy nowego Kotkins

Nie, tam są deski - to Ty pisałaś, że wymienisz deskę na kafle, bo Amelka.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Sob lis 16, 2013 23:32 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- szukamy nowego Kotkins

Nie, nie tam:)
Tego domu z uwagi na prądowe ogrzewanie, odległość do miasta oraz dziury na drodze nie kupię.
SZKODA...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie lis 17, 2013 9:56 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- szukamy nowego Kotkins

Myślę, że koteczekanusi miała na myśli ten ostatni, pisałaś, że klepka barlinecka do zdjęcia a w zamian kafle....
A tu do śmiechu ale i ku przestrodze ;) http://alkohole-domowe.com/forum/domek- ... t3075.html
villemo5 pisze:Shirka teraz strzelamy grupowego focha za te gorzkie słowa o BRW :mrgreen:

A jasne, że foch :evil: Chyba, że kotkins nie miała na myśli kolekcji Largo Classic z BRW ;)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie lis 17, 2013 11:12 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- szukamy nowego Kotkins

Mój pan fachowiec powiedział ,że meble z BRW są "nieskładalne" tak są wykonane.
Szkoda, bo BRW chce być "polską Ikeą".
Wizualnie są wielce ok.

Znalazłam dwa domy z "moją kuchnią", jedziemy oglądać.
Jeden to ten z różowym i niebiskim pokojem- ale to drobiazg ( z tym ,że jak mnie MK wkurzy to zamieszka w różowym!! :mrgreen: ), a drugi- z podłogą z desek z łazience i tą świetna wanienką:)
Niestety ten drugi nie ma podłóg na piętrze, nie wiem czy ma prysznic (nie wygląda...) i kuchnia jest co prawda moja , ale "przekombinowana".
Za to ma więcej powierzchni , niż ten pierwszy i jest bardziej konsekwentny stylistycznie.

Pierwszy : http://otodom.pl/dom-skorzewo-127m2-4-p ... 32818.html (ogród do zrobienia- porażka...)( i nie rozumiem pokoju w przyziemiu?)

Ten ma cenę nie adekwatną do wyposażenia.
Podaję dwa linki, bo są w nich różne zdjęcia: http://otodom.pl/dom-w-tarnowie-podgorn ... 39548.html
oraz http://otodom.pl/dom-tarnowo-podgorne-1 ... 22532.html

Myślałam ,że znajdę dom, wejdę i powiem "to ten".
Ale nie ma ideału...nie.
Zawsze jest coś nie tak... :?

kotkins

Post » Nie lis 17, 2013 11:16 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- szukamy nowego Kotkins

shira3 pisze:Myślę, że koteczekanusi miała na myśli ten ostatni, pisałaś, że klepka barlinecka do zdjęcia a w zamian kafle....
A tu do śmiechu ale i ku przestrodze ;) http://alkohole-domowe.com/forum/domek- ... t3075.html

BOSKIE!!!!!!!!!! :mrgreen:

kotkins

Post » Nie lis 17, 2013 11:28 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- szukamy nowego Kotkins

Może BRW się jakoś ostatnio zepsuło? Bo ja mam swoje już 5 lat i naprawdę nie jest źle.
Pokazywałam ten nowoczesny dom koleżance która pracowała w aranżacji. Mówi, że ten dom jest surowy, ale już kilka zdjęć na ścianie by go odmieniło.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie lis 17, 2013 11:36 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- szukamy nowego Kotkins

Uwielbiam oglądać zdjęcia domów, zwłaszcza wnętrz. Z tych dwóch zalinkowanych głosuję na drugi, ten w Tarnowie Podgórnym, mogłabym tam od razu zamieszkać. Pierwszy w ogóle mi się nie podoba, zupełnie nie w moim guście i zagracony.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Nie lis 17, 2013 11:44 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- szukamy nowego Kotkins

No patrz, a mój nie fachowiec nie miał problemu ze złożeniem :wink:
Z tych dwóch to Tarnowo mi się lepiej podoba....
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Nie lis 17, 2013 12:42 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- szukamy nowego Kotkins

Moim zdaniem te ceny i tak są szokujące! U nas sąsiadka woła 380 tysi za dom i większość ludzi w głowę się puka. I sprzedać nie może już ze 2 lata.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie lis 17, 2013 14:19 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- szukamy nowego Kotkins

Jarka pisze:Uwielbiam oglądać zdjęcia domów, zwłaszcza wnętrz. Z tych dwóch zalinkowanych głosuję na drugi, ten w Tarnowie Podgórnym, mogłabym tam od razu zamieszkać. Pierwszy w ogóle mi się nie podoba, zupełnie nie w moim guście i zagracony.

Zagracenie można usunąć razem z poprzednimi właścicielami:)

kotkins

Post » Nie lis 17, 2013 15:52 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- szukamy nowego Kotkins

Podłoga z kafli to chyba miała być niezależnie od domu? Bo wszędzie będzie Amelka...
Ach, gdyby w Warszawie były takie ceny jak w Brodnicy... Za nasze mieszkanie daliśmy więcej, a i to było kilka lat temu...
Mam takie upatrzone miejsce w Warszawie, gdzie chciałabym kupić dom, na Bemowie, ale nawet się nie zastanawiam, ile tam mogą wołać.
Kiedyś oglądałam ogłoszenia domów na Mokotowie (oczywiście rozrywkowo), jakieś 3 miliony sobie życzyli. Z kawałkiem. Teraz może spadły - do "bez kawałka".
Już sobie czasem nawet myślę, że chętnie wybudowałabym dom gdzieś poza, ale bez wygranej w totka to się nawet nie porywam w kolejne kredyty.
A ogrzewania elektrycznego czy gazowego nie można wymienić na kominkowe? (Choć pewnie nie, bo wiąże się to z pruciem ścian i kładzeniem rur...) Albo może można sobie wiatrak postawić? (I to wcale nie jest żart - gdybym miała dom i kasę, tak bym zrobiła).

Kotkinsie, nadal szukasz podkładek szydełkowych? Co prawda bez laminacji - mogą być w wersji dla gości http://allegro.pl/cepeliada-jak-koniako ... 08497.html
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Nie lis 17, 2013 17:56 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- szukamy nowego Kotkins

Na pewno można np gazowe spiąć z kominkiem, ale w kominku trzeba palić a pracując poza domem....no niezbyt wygodne to jest...
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Nie lis 17, 2013 18:00 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- szukamy nowego Kotkins

Ale chociaż wieczorami i w weekendy można trochę oszczędzić.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Nie lis 17, 2013 20:42 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- szukamy nowego Kotkins

No, mamy decyzję.
Na razie wstępną.
Na podłogach deska barlinecka, jako ,ze miały być kafle.
W razie zasikania się wymieni.

To ten dom: http://otodom.pl/dom-tarnowo-podgorne-1 ... 22532.html

Niezła lokalizacja, z dobrym dojazdem do Poznania.
Mały ogródek , szeregowiec:)
Przestrzennie , gustownie.
Niestety lodówka Smaeg wyjeżdża z byłymi właścicielami.
Jeśli wszyscy się dogadają - państwo po zakupie będą mieszkali do czerwca (wynajmiemy im) bo mają dziecko w pierwszej klasie pobliskiej szkoły.
Pasuje to też MK, który będzie w wakacje robił prawo jazdy i jeśli zrobi- dostanie mały samochodzik.
Pan podał cenę ostateczną, jest -powiedzmy-akceptowalna.
Trzymajcie kciuki za powodzenie akcji, mamy co prawda kredyt obiecany , ale wiecie jak to jest...

A wiecie , te łazienki są faktycznie śliczne...

kotkins

[poprzednia][następna]