Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 25, 2012 21:53 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

Kasy ci u nas brak.....

Jutro zadzwonię do tego faceta/babki
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto wrz 25, 2012 23:13 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

Gibutkowa pisze:
kotkins pisze:Dziewczyny kochane, nie macie kogoś, kto jeździ z Łodzi do Warszawy?
Wyciągamy egzotyka Lucka z schronu, znosi to miejsce baaardzo źle...prawie jak Czesiu...
Gibutkowa, Ty znasz sporo kociarzy, pomyśl...

Mamy DT w Kocim Świecie a każdy dzień dla tego kota to mniejsze szanse...

Lublin - Warszawa - Łódź (alukah)
Łódź - Warszawa - Poznań (MartaK)
Warszawa - Łódź - Warszawa (Wisienki)
Łódź - Warszawa - okolice weekendu - PKP/czasem samochód (mam transporter) kom. 0502470745 (Agalenora)
Łódź - Warszawa - Łódź (Atja)
Warszawa - Łódź - Warszawa (Gu)
Łódź - cała Polska weekendy, tel. 502754948 arczi3-1975@tlen.pl (arczi3)
trzeba pisać bezpośrednio, nie zawsze ludzie wchodzą na transportowy.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro wrz 26, 2012 9:02 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

Gadałam z kotkinsem, napisałam do Cypiska - ale się tu wypowiem.

Moim jakże skromnym zdaniem kupowanie 10 letniego kota za 100 zł jest bez sensu. Nie ma obaw, ze go ktoś kupi do pseudo, bo po sterylce. Każdy chętny do kupienia kota, mający zdrowy rozsądek raczej sobie kupi kociaka/młodego kota, a nie podstrzałą persicę, która może stwarzać problemy ( zdrowie ).

Ja bym zadzwoniła i uświadomiła, ze takiemu kotu to się domu szuka i skacze do góry jak porzadny znajdzie. Powiedzmy sobie szczerze - nie jest łatwo znaleźć fajny dom dla 10 letniego persa. Co nie znaczy, ze się to nie uda - uda się..........

Zaproponowałabym na wstępnie przejęcie kota do adopcji i poinformowanie, ze sie osoba winna cieszyć, ze ma szanse na dobry, sprawdzony dom.

A jak 100 zł droższe..............cóż zobaczymy. W kazdym razie obaw, ze sie rzucą i kota kupia moim zdaniem nie ma.
Co innego gdyby to był niesterylizowany młodziak. Ale 10 letnia wysterylizowana eeeeeee.

Kochani nie dajmy sie zwariować. Kupic zawsze można..........
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro wrz 26, 2012 9:05 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

ps. nie szastaj Kotkins kasą......:-) Wiesz moge sie założyć o każde pieniadze, ze nie o wyjazd tu chodzi. A kotka na okaz zdrowia nie wygląda.....

Matko ja jej jak dziecka musze pilnować normalnie.......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Śro wrz 26, 2012 9:06 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

kotkins pisze:Ma.
Kupuj, potem się zastanowimy.
Jak nie masz kasy to podaj nr konta na pw.
Prześlę Ci jutro 100.

Moja Amelka też tak wyglądała.
Wiesz jak wygląda teraz.

10 lat to nie jest stary kot.

A skąd Ty Cypisku jesteś????
(corez bardziej mi się PODOBASZ! :mrgreen: )

Edit: OlaLola ma ludzi co chcą persa.
Obecnie popyt przewyższa podaż!

Dziwisz się :mrgreen: . Taki wątek to jak reklama rasy. A kot który potrzebuje dwóch kuwet do zrobienia kupy w zgodzie z kocim charakterem to marzenia :piwa:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Śro wrz 26, 2012 9:15 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

U nas takie 10-letnie persy trafiają do schronu i odchodzą w przeciągu tygodnia, bo sobie kompletnie nie radzą psychicznie :(

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro wrz 26, 2012 11:44 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

Gibutkowa pisze:U nas takie 10-letnie persy trafiają do schronu i odchodzą w przeciągu tygodnia, bo sobie kompletnie nie radzą psychicznie :(

W razie co dawaj znać. Mamy tylko Zmiotkę. wszystko poszło - nawet Nowy Nabytek - 13 letni niebieski pers.....w sobotę pojechał do domu.

Obrazek

Neigh

Post » Śro wrz 26, 2012 11:47 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

Neigh pisze:
Gibutkowa pisze:U nas takie 10-letnie persy trafiają do schronu i odchodzą w przeciągu tygodnia, bo sobie kompletnie nie radzą psychicznie :(

W razie co dawaj znać. Mamy tylko Zmiotkę. wszystko poszło - nawet Nowy Nabytek - 13 letni niebieski pers.....w sobotę pojechał do domu.

Oki :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro wrz 26, 2012 11:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

A'propos Zmiotki - dowiedziałam się że:
- wystąpiła reakcja anafilkatyczna, która wystapić moze w drugim kontakcie ze specyfikiem. innymi słowy jeśli to reakcja na szczepionke - to juz raz musiała być tym szczepiona

O ile nie stosowano jednocześnie ŻADNYCH leków np. czegoś na kark, nastepna próba szczepienia powinna być przeporowadzona najsłabszą szczepionką. Z najmniejsza ilością składników i ew. doszczepiana po kawałku.

Sterylizacja - to uczulenie nie musi być przeszkodą, aczkolwiek znieczulenie powinno być prowadzone przez doświadczonego lekarza, poinformowanego o wszystkim

Zdaniem dr. Dominiki to jest kot i do zaszczepienia i do wysterylizowania - bez dramtu. Tyle ze w doświadczonych rękach, swiadomych tego co zaszło.

Ponoć takie uczulenia wcale nie są takie rzadkie.

Obrazek

Neigh

Post » Śro wrz 26, 2012 12:57 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

Zmiotka jest ruda (wiem, biszkoptowa :wink: )- a z tego co pamiętam gen odpowiedzialny za to umaszczenie często daje nadwrażliwość na leki. Dlatego nie biorą takich do laboratoriów, bo by musieli albo same rudzielce albo byłoby dane pod tramwaj podłozyć.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro wrz 26, 2012 13:35 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

Dzwoniłam do faceta, zgodził się na 50 zł. Kotka jest 40 km od naszej miejscowości, powiedział ,że dowiezie ją do promu. Mówił ,że kotka jest zdrowa,a on wyjeżdza za granicę. :roll: . Sam ją odkupił od jednej pani która też wyjechała za granicę. Ma ją parę miesiecy.
Mogę na pw podać numer jego telef.
To co robić ?? /wstępnie umówiliśmy się na piątek.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Śro wrz 26, 2012 18:22 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

cypisek pisze:Dzwoniłam do faceta, zgodził się na 50 zł. Kotka jest 40 km od naszej miejscowości, powiedział ,że dowiezie ją do promu. Mówił ,że kotka jest zdrowa,a on wyjeżdza za granicę. :roll: . Sam ją odkupił od jednej pani która też wyjechała za granicę. Ma ją parę miesiecy.
Mogę na pw podać numer jego telef.
To co robić ?? /wstępnie umówiliśmy się na piątek.

Kupić - nie ma co się targowac o 50 zł. Życie kota jest warte o wiele więcej. A że bedzie finansowym workiem bez dna.......co do tego nie mam wątpliwości. Pan nigdzie nie wyjezdza, pan przekazuje dalej problem. Mogę się założyć:-). Ale co za różnica........Dla kota żadna. Kurna puchar przechodni se znaleźli. jak ja nie lubię ludzi........dzizas.

Obrazek

Neigh

Post » Śro wrz 26, 2012 20:05 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

No jak to co?
Dać 5 dych i brać kota.
Możesz go wziąść do DT, Cypisku?

Nie zostawimy Cię z tym kłopotem.Obiecuję Ci jakem Kotkins:)

Wielka Miszczyni Neigh uczy,że TAK się czyni. :mrgreen:

Taaaa....

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro wrz 26, 2012 20:18 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

Cypisek, podaj mi nr swojego konta na pw jeśli ją wykupujemy.Pomogę.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro wrz 26, 2012 20:44 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -o kozach prawie wszyst

jak się będziesz ze mnie nabijac, to Ci przywiozę kota na tymczas........:-)

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]