Niania (') Krzywy (') Thaja (') Joś już w domu:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 27, 2013 10:24 Re: Niania (') Krzywy (') Thaja (') Czas Zołi i Joszko

izydorka pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:Basiu a ty barrrdzo chora - on chyba do ciebie ma największe zaufanie i :1luvu:

Baśka totalnie zawiana i zasmarkana. jak pobiega po dworze to niedobrze będzie...

To lepiej Basiu nie biegaj po dworze - chociaz u nas w Sosnowcu to nawet ładnie dzisiaj i słoneczko świeci
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt wrz 27, 2013 10:27 Re: Niania (') Krzywy (') Thaja (') Czas Zołi i Joszko

Yosiu :ok: :ok: :ok: :ok:
Nie zabierajcie na zwabianie przerażonego kota żadnego psa nawet najbardziej zaprzyjaźnionego w domu na własnym terenie. Na zewnątrz kot na wszystko reaguje paniką, ma zakodowane że przed psami wszystkimi się ucieka i nie ma czasu na analizę czy to własny pies czy nie...
Przynajmniej tak zachowywał się mój kot pierwszy ukochany i jedyny wychodzący do końca życia półdziki...
Basiu leż spokojnie w domu i nigdzie nie wychodź :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt wrz 27, 2013 10:30 Re: Niania (') Krzywy (') Thaja (') Czas Zołi i Joszko

Dzięki Wam :1luvu:
Ale to dobry pomysł - jak już go zlokalizują gdzieś konkretniej, to powiedziałam Misi, żeby po mnie zadzwoniła (to tu gdzieś musi być niedaleko). Joiś faktycznie chyba do mnie ma największe zaufanie :kotek: A ja dzisiaj już trochę lepiej.
No nie powiem, że nerwów zjadło.
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pt wrz 27, 2013 10:38 Re: Niania (') Krzywy (') Thaja (') Czas Zołi i Joszko

puszkę z tuńczykiem na wabia mam przygotowaną, można odebrać w wolnym czasie :mrgreen:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Pt wrz 27, 2013 11:25 Re: Niania (') Krzywy (') Thaja (') Czas Zołi i Joszko

Trzymamy kciuki! :ok: :ok: :ok:

asia_81

Od: Śro gru 08, 2010 19:40

Post » Pt wrz 27, 2013 11:31 Re: Niania (') Krzywy (') Thaja (') Czas Zołi i Joszko

Mam nadzieję, że dziewczyny mają ze sobą kontenerek. Bo to bardzo ważne, bo jak juz go złapią to on prawdopodobnie będzie się wyrywał i nie utrzymają go jeśli wpadnie w amok. Od razu wtedy do kontenerka muszę, szybciorem coby się nie zorientował, że go capły. :ok: :ok: :ok:

Trzy lata temu (przez moją głupotę :oops: ) zwiał mi Rudolf, przeleciał przez ruchliwą ulicę i zabunkrował się w krzakach. I co z tego, że 2 razy udawało mi się go capnąć, skoro nie dawałam rady go utrzymać, dopiero jak moja Wera przyniosła kontenerek z domu to capnęłam go, do kontenerka i od razu otwór do piersi przycisnęłam, bo nie było czasu na zamykanie drzwiczek, bo to był ten wiklinowy - okrągły. Strasznie szalał w tym kontenerku, gdybym miała go w rękach w życiu nie dałoby się go utrzymać i do domu donieść. Mam nadzieję, że Joś tak nie zrobi, ale lepiej mieć.
I na koniec jeszcze napiszę, że jak już mi udało się tego szalejącego dziada do domu donieść i wypuścić w pokoju to momentalnie zrobił się z niego domowy, kochany miziaczek, który się zachowywał tak jakby w życiu z domu nie wychodził 8O
Za to ja jeszcze przez parę godzin się trzęsłam i telepałam :twisted:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt wrz 27, 2013 11:34 Re: Niania (') Krzywy (') Thaja (') Czas Zołi i Joszko

Trzymam kciuki - napewno sie uda Josia zlapac - trzeba jednak podejsc do tego bardzo rozwaznie - on jest teraz mega zestresowany :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Wazne to, ze wiecie ze to Josiu - napewno juz daleko nie zwieje

franczeska2

Od: Śro paź 19, 2011 22:07

Post » Pt wrz 27, 2013 11:46 Re: Niania (') Krzywy (') Thaja (') Czas Zołi i Joszko

AgaPap pisze:I na koniec jeszcze napiszę, że jak już mi udało się tego szalejącego dziada do domu donieść i wypuścić w pokoju to momentalnie zrobił się z niego domowy, kochany miziaczek, który się zachowywał tak jakby w życiu z domu nie wychodził 8O
:twisted

:ryk: :ryk: :ryk:

Ale wracając do rzeczywistości. Bo na chwilę się oderwałam.
Na razie akcja przerwana. Masz rację Franczesko - to trzeba jakoś bardzo spokojnie. Joś jest maksymalnie przerażony. Poruszał się ruchem płożącym (? - jest taki wyraz). Za chwilę znów dziewczyny idą w teren. Ale już jesteśmy lepszej myśli.
Swoją drogą - koty to najbardziej dziwne stworzenia. Nie rozumiem, czemu Joś nie rozpoznaje, nie reaguje na swoich. Przecież jak usłyszał głos znajomy, to powinien (?) poczuć się bezpieczniej? Rzucić się w ramiona? czemu koty w takich sytuacjach uciekają? Przecież to bardzo inteligentne stworzenia.
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Post » Pt wrz 27, 2013 12:01 Re: Niania (') Krzywy (') Thaja (') Czas Zołi i Joszko

bo kot to kot, a pies to pies :mrgreen:
i dlatego koty tak fascynują :1luvu:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Pt wrz 27, 2013 12:08 Re: Niania (') Krzywy (') Thaja (') Czas Zołi i Joszko

Ja po łapaniu Rudolfa też się nad tym zastanawiałam dlaczego :roll:. Tym bardziej, że u mnie rude przez większość czasu jak go wołałam to odzywało się i dlatego udawało mi się go lokalizować w tych krzakach. A jak tylko się zbliżałam do niego na kilka metrów to zaraz albo głębiej w te krzaki zwiewał, albo zmieniał miejsce definitywnie na inną stronę krzaków. Widać było, że jest przerażony i nie czuje się dobrze na tym dworze więc dlaczego nie dawał się złapać? 8O Nie rozumiem tego :twisted:

A w dodatku w ten dzień co mieliśmy tę akcję (tzn. sobota) krzaczory były ogromne i rozrośnięte i dlatego tam się schował pewnie, w poniedziałek jak wracałam z pracy krzaki były już poobcinane ile wlezie i wyglądały jak łyse. Gdyby tak było wcześniej, to on by pewnie leciał przed siebie, bo tam nie miał by się gdzie schować a dalej było podwórko, ogródki działkowe i takie pola, które dochodziły do takich lasków na obrzeżu miasta. W życiu bym go pewnie nie znalazła. Mieliśmy wtedy cholerne szczęście z tymi krzakami gęstymi.

Josiu wracaj :ok: :ok: :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt wrz 27, 2013 12:21 Re: Niania (') Krzywy (') Thaja (') Czas Zołi i Joszko

Podczas spacerów na wyjazdach Mruczuś zachowywał się identycznie - uciekał przed nami i chował się tak jakby nas wcale nie rozpoznawał przynajmniej w ciągu dnia gdy wszystko może na niego zapolować i zrobić mu krzywdę.
W poszukiwaniach pomagała nam świetnie tropiąca suczka - wskazywała miejsce, które potem obserwowaliśmy.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt wrz 27, 2013 12:57 Re: Niania (') Krzywy (') Thaja (') Czas Zołi i Joszko

biedny głupiutki Josiu :cry:
u mnie Duszek jest takim kotem o malym rozumku, w chwili zagrożenia nikomu nie da się zlapać, ucieka na oślep. Masza przychodzi na zawaołanie, spaceruje po klatce schodowej, odwiedza sąsiadów, kiedy coś ja zaniepokoi zawsze biegnie do mieszkania. Drzwi otwiera skacząc na klamkę. Dla Duszka takie działnia oscylują gdzieś w granicach Nobla z fizyki kwantowej :roll:

dalej trzymam :ok:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pt wrz 27, 2013 14:33 Re: Niania (') Krzywy (') Thaja (') Czas Zołi i Joszko

Oby ta przerwana akcja nie trwala zbyt dlugo - bo Josiu moze moze czmychnac do innej kryjowki - on wie, ze zrobil cos niedobrego i dlatego jest zestrochany, a poza tym nie zna terenu na ktorym sie znajduje - dzialajcie! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

franczeska2

Post » Pt wrz 27, 2013 14:33 Re: Niania (') Krzywy (') Thaja (') Czas Zołi i Joszko

Oby ta przerwana akcja nie trwala zbyt dlugo - bo Josiu moze moze czmychnac do innej kryjowki - on wie, ze zrobil cos niedobrego i dlatego jest zestrochany, a poza tym nie zna terenu na ktorym sie znajduje - dzialajcie! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

franczeska2

Post » Pt wrz 27, 2013 15:28 Re: Niania (') Krzywy (') Thaja (') Czas Zołi i Joszko

franczeska2 pisze:Oby ta przerwana akcja nie trwala zbyt dlugo - bo Josiu moze moze czmychnac do innej kryjowki - on wie, ze zrobil cos niedobrego i dlatego jest zestrochany, a poza tym nie zna terenu na ktorym sie znajduje - dzialajcie! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Cały czas robimy obchody. Przed chwilą też i ja szukałam, nawoływałam. Spróbujemy w nocy, koło 12-tej. Zaczynamy się znów bardzo martwić.Też bopimy się, że gdzieś się przemieści niewiadomo gdzie. pozdr
Obrazek Obrazek

Korciaczki

[poprzednia][następna]