Szara Myszka, Księciunio i Dzidzia ;D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 15, 2012 20:39 Re: Księżniczka, Misio-Fenrisio i Dzidzia - Frygusia ma 7 la

Obrazek

Słoneczko :1luvu: :1luvu: :1luvu: mnie wyglądasz? tu jestem ciutke w twoje prawo :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon kwi 23, 2012 18:41 Re: Księżniczka, Misio-Fenrisio i Dzidzia - Frygusia ma 7 la

Gamisia zrobiła sobie małą wycieczkę w ten weekend do Ostrawy - pojechała taki kawał, żeby oceniała ją po raz kolejny jej ulubiona polska sędzina :lol:
Gamisia zdobyła swój pierwszy certyfikat do tytułu Suprema - goni braciszka goni 8)
Pokonała w porównaniu, absolutnie przepiękną szylkretkę solidkę - również z Polski :wink:
a w BIS zremisowała 2:2 z niesamowitą syberyjką - też z PL :mrgreen:
sędzina rozstrzygająca ostatecznie przyznała wygraną syberyjce, ale biorąc pod uwagę, ze ta kotka jeszcze nigdy w swojej karierze nie przegrała BIS-a to Gamisia i tak odniosła duży sukces :D
Fotek nie ma żadnych, bo i ja i mój aparat nie czuliśmy się najlepiej :(
Za to wiemy już, że F&G muszą jeździć razem na wyjazdy :wink: nie tylko Gamisia całą wysatwę chowałą się pod kocykiem w klatce, ale Fenriś, który został w domu odmawiał jedzenia :roll: wychodzi na to, że to był pierwszy i ostatni wyjazd Gamisi solo :|

Fenriś za to zrobił sobie w niedzielę wycieczkę w plener na piknik do Kafki :D
Nie miał ochoty na z pouchwalanie się Roksi :roll: i uznał to za zdecydowany afront kiedy młoda zajęła jego transporter :ryk: jak zaczął na nią pyszczyć to Maria stwierdziła, ze brzmi zupałnie jak Desna :lol: no w końcu po kimś to ma :ryk: F nie pozostał również dłużny Hestii, która próbowała na niego syczeć :twisted: Bo Roksi jego Desnowate okrzyki oczywiście olała :mrgreen:
Także kocie towarzystwo nie wzbudziło zainteresowania Fenrisia, za to bardzo ucieszyły go dzieci :kotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Pon kwi 23, 2012 19:13 Re: Księżniczka, Misio-Fenrisio i Dzidzia - Frygusia ma 7 la

ewkaa pisze:
Za to wiemy już, że F&G muszą jeździć razem na wyjazdy :wink: nie tylko Gamisia całą wysatwę chowałą się pod kocykiem w klatce, ale Fenriś, który został w domu odmawiał jedzenia :roll: wychodzi na to, że to był pierwszy i ostatni wyjazd Gamisi solo :|

heh,nieźle są ze sobą zżyci 8O że aż tak 8O

Hestia :ryk: ona jest niewyjęta w tych sykach :ryk:

Ale zdrówko juz Wam dopisuje? :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Pon kwi 23, 2012 19:25 Re: Księżniczka, Misio-Fenrisio i Dzidzia - Frygusia ma 7 la

Myszolandia pisze:Ale zdrówko juz Wam dopisuje? :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Niestety niebardzo :( z Ostrawy wróciłam bardziej chora niż jak wyjeżdżałam i jeszcze mama chyba się ode mnie zaraziła :(
Ale do wystawy w Łodzi powinnyśmy się wykurować :ok:

ewkaa

Post » Pon kwi 23, 2012 20:03 Re: Księżniczka, Misio-Fenrisio i Dzidzia - Frygusia ma 7 la

Wspomnij jak F przyjął G na samym początku. :) Bardzo się zżyli razem od tamtego czasu.

ewkaa pisze:Nie miał ochoty na z pouchwalanie się Roksi

Biedna Roksi z taką nadzieją na przyjaźń pognała w stronę Fenrisa, a tu zonk. :D
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon kwi 23, 2012 20:14 Re: Księżniczka, Misio-Fenrisio i Dzidzia - Frygusia ma 7 la

MariaD pisze:Wspomnij jak F przyjął G na samym początku. :) Bardzo się zżyli razem od tamtego czasu.
Mniej więcej tak jak teraz na Roksi zareagował :mrgreen:

MariaD pisze:Biedna Roksi z taką nadzieją na przyjaźń pognała w stronę Fenrisa, a tu zonk. :D
F potrzebuje czasu żeby się dac oswoić :roll: najważniejsze, że poza syczeniam i pyszczeniam nie ma morderczych zapędów - nawet łapy mu się podnieść nie chciało :lol: i jak się dobrze nad tym zastanowić to Gamina też nigdy od niego z liścia nie dostała :wink:

ewkaa

Post » Pon kwi 23, 2012 20:18 Re: Księżniczka, Misio-Fenrisio i Dzidzia - Frygusia ma 7 la

ewkaa pisze:
MariaD pisze:Wspomnij jak F przyjął G na samym początku. :) Bardzo się zżyli razem od tamtego czasu.

8O 8O 8O
ewkaa pisze:
Myszolandia pisze:Ale zdrówko juz Wam dopisuje? :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Niestety niebardzo :( z Ostrawy wróciłam bardziej chora niż jak wyjeżdżałam i jeszcze mama chyba się ode mnie zaraziła :(
Ale do wystawy w Łodzi powinnyśmy się wykurować :ok:

oj to zdróweczka od groma dla Was obu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Pon kwi 23, 2012 20:47 Re: Księżniczka, Misio-Fenrisio i Dzidzia - Frygusia ma 7 la

ewkaa pisze:

MariaD pisze:Biedna Roksi z taką nadzieją na przyjaźń pognała w stronę Fenrisa, a tu zonk. :D
F potrzebuje czasu żeby się dac oswoić :roll: najważniejsze, że poza syczeniam i pyszczeniam nie ma morderczych zapędów - nawet łapy mu się podnieść nie chciało :lol: i jak się dobrze nad tym zastanowić to Gamina też nigdy od niego z liścia nie dostała :wink:
Braciszki tak maja-Rysiowi tez sie lapki nie chce podnosic na Gucia ,jak ten go pacnie.A ze Rys niecierpliwy jest ,to becki zbiera-Gucio syczy jak waz-ale to akurat Smakusia i Rys olewaja rowno :roll:
Ostatnio edytowano Wto kwi 24, 2012 5:46 przez anulka111, łącznie edytowano 1 raz
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon kwi 23, 2012 21:10 Re: Księżniczka, Misio-Fenrisio i Dzidzia - Frygusia ma 7 la

Myszolandia pisze:
ewkaa pisze:

8O 8O 8O
Oj kochana chyba musisz w wolnej chwili doczytać, co to się działo jak Dzidza u nas nastała :wink: o np tu :arrow: viewtopic.php?p=6539774#p6539774
ewkaa pisze:Wielki Brat F (i to naprawdę wielki - dopiero przy malutkiej widać JAK wielki :o ) chodzi wkurzony i obrażony :roll: warczy jak ślinik diesla, aż do zagulgotania i całym nim telepie przy tym :evil: Jak odkrył sio malutkiej w jednej z jego kuwet najpierw się oburzył, po jakimś czasie (specjalnie nie sprzątnęłam :twisted: ) wrócił i ostentacyjnie je zakopał, a za jakiś czas również zasiusiał :mrgreen: A Fryga nie miała, żadnego problemu z załatwieniem się w zagamisiowanej kuwecie - a ja myślałam, że to ona jest bardziej terytorialna :roll:

Mała ma trudniej niż miał młody, bo jego ciotki olewały - co najwyżej z daleka śledziły - a Fenris bardzo się stara żeby to coś nie łaziło mu po domu - np. układa się w otwartych drzwiach pokoju, tak żeby nie było przejścia :twisted: Na razie buczą, syczą i warczą na siebie - chociaż Gamina zdecydowanie mniej niż Fenris - właściwie tylko w odpowiedzi :wink:

No ale potem było już tylko tak :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ewkaa

Post » Pon kwi 23, 2012 21:12 Re: Księżniczka, Misio-Fenrisio i Dzidzia - Frygusia ma 7 la

Jaka ona byla malutka :ryk:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon kwi 23, 2012 21:22 Re: Księżniczka, Misio-Fenrisio i Dzidzia - Frygusia ma 7 la

anulka111 pisze:Jaka ona byla malutka :ryk:

Prawda :o a teraz jest wielka jak Fenriś :1luvu:

ewkaa

Post » Pon kwi 23, 2012 21:47 Re: Księżniczka, Misio-Fenrisio i Dzidzia - Frygusia ma 7 la

Rozczuliłam się jak zobaczyłam zdjęcia małej Gamisi :1luvu:

ewagrz

Od: Nie maja 02, 2010 15:58

Post » Pon kwi 23, 2012 21:54 Re: Księżniczka, Misio-Fenrisio i Dzidzia - Frygusia ma 7 la

ewkaa pisze:
Oj kochana chyba musisz w wolnej chwili doczytać, co to się działo jak Dzidza u nas nastała :wink: o np tu :arrow: viewtopic.php?p=6539774#p6539774

no właśnie zaczełam kopać po postach,zeby to znaleźć i skapitulowałam,za dużo tego ,ale jak zwykle czytasz w moich myślach,dzięki wielkie zakodowałam sobie w zakładki i doczytam

ewkaa pisze:No ale potem było już tylko tak :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

o mamusiu ,ja wymiękłam,malutki Gamisiek :1luvu: :1luvu: :1luvu: no nie wyczymam zaraz :1luvu: :1luvu: :1luvu: :oops: :oops: :oops: :oops:

Obrazek

yyyyy :oops: :oops: :oops: :oops: niech ja CIę tylko dorwę :oops: :oops: :oops: :oops:

Przy okazji zaczynając lekturkę wpadłam jeszcze na Nią,nie wiem czy czasem gdzieś nie cytowałam juz tego zdjecia

Obrazek

Dżizas,jaka pieknota 8O :1luvu:

Mario czy ja mogę CIę poprosić,żebyś wybuziała Desnę ode mnie tak fest ? :oops: :oops: :oops: :oops:

A jeszcze mam pytanko,bo ja zielona w tych sprawach , o co chodzi w tych n 22,d 22 itd i czemu akurat te nazwy co są obok tych znaków (?) są akurat takie? to od maści kota zależy? przypisane tym maściom są ? chodzi mi np czemu czarny klasyk ma n 22 a nie np f 22? to tak z ciekawości jeno zapytuję
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto kwi 24, 2012 0:16 Re: Księżniczka, Misio-Fenrisio i Dzidzia - Frygusia ma 7 la

Myszolandia pisze:A jeszcze mam pytanko,bo ja zielona w tych sprawach , o co chodzi w tych n 22,d 22 itd i czemu akurat te nazwy co są obok tych znaków (?) są akurat takie? to od maści kota zależy? przypisane tym maściom są ? chodzi mi np czemu czarny klasyk ma n 22 a nie np f 22? to tak z ciekawości jeno zapytuję

literki mówią o kolorze np. n to czarny, f to czarny szylkret, d to rudy i tak dalej cała reszta :wink: edit: spis literek i kolorków http://pl.wikipedia.org/wiki/Kod_EMS#Oz ... er.C5.9Bci
cyferki to rodzaj pręgowania 22 to klasyczne, 23 tygrysie, 24 centki o nowa koteczka Marii Roksi ma 25 czyli ticked tu jest fajny obrazek pokazujący różne pręgowania http://www.felinologia.org.pl/dziedzicz ... pigulce/#a

Fenriś jest czarny klasycznie pręgowany więc n 22, Gamisia i Desna są czarnymi szylkretkami klasycznie pręgowanymi więc f 22, Ryś anulki jest rudy klasycznie pręgowany więc d 22, Roksi jest czarną szylkretką ticked więc f 25, a np. Bajra jest vczarna tygrysio pręgowana więc n 23

Moja Frygusia jest nie pręgowana za to dymna i z białym więc jej kolorek zapisalibyśmy jako ns 09, gdzie n - czarny, s -dymny, 09 - z białym :wink:
A moja Aria (fotka na pierwszej stronie wątku) była czarną szylkretką też nie pręgowaną, a więc samo f :)

ewkaa

Post » Wto kwi 24, 2012 10:09 Re: Księżniczka, Misio-Fenrisio i Dzidzia - Frygusia ma 7 la

No nie Gamisia malutka cudo :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

[poprzednia][następna]