Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Dorota pisze:MaryLux pisze:A co to jest ogórkowa?
Z ogorkow kiszonych zupa.
Mru
Haker1 pisze:A ja uwielbiam zupy ... nie lubię tylko pomidorowej
Grzybową, jarzynową, rosół, taką z kurek (grzybów z jarzynami), ogórkową uwielbiam.
A Pysia uwielbia ciasto drożdżowe takie świeżo upieczone.
I Pysia uwielbia mięso przyprawione ziołami prowansalskimi, szczególnie piersi z kurczaka i jeszcze lubi piersi kacze przyprawione majerankiem koniecznie z pyzą![]()
Haker
Haker1 pisze:Tak zapracowany, Duża wygoniła mnie z balkonu![]()
Najlepsze słońce a ona do pracy idzie.
Duża ma wnerwa, przez 10 dni wprowadzała legowiska, budki i poduchy z Trixie, skończyła przedwczoraj i co ...
Wczoraj Trixie przysłało plik z wycofywanymi artykułami w tym z 30% wycofanych z produkcji legowisk. Wprowadziłaś sobie jej babo na stronę to teraz wycofuj![]()
![]()
Haker uwięziony w domu
Pysia po wylizaniu łyżeczki zaczynu nie miała sensacji żołądkowych, po surowym małym kawałku ( takim na spróbowanie) ciasta też nie ma - to już Duża wcześniej sprawdziła.
Najbardziej szokujemy Dużą jak zlizujemy mąkę orkiszową i żytnią. Podobno kotom nie powinno podawać się zboża.
A i jeszcze żółw chodzi po całym domu, na razie nie chce sałaty za to my z ochotą po kawałku zjadamy.
Duża mówi, że my burzymy całe pojęcie o żywieniu kota, a szczególnie ja.
Haker
Haker1 pisze:U nas zupy bez śmietany, ale ja i tak lubię.
Moja Duża tak inaczej robi zupy.
Kroi mięso w dużą kostkę głównie pierś z kurczaka plus kawałek rostbefu,
trze jarzyny na tarce (marchew, seler, pietruchę) por kroi w talarki i ew. ziemniaki w kostkę pokrojone
Rozgrzewa w garnku oliwę i to wszystko podsmaża, przykrywa i dusi w sosie własnym.
Jak już tak się ładnie poddusi to dopiero wlewa wodę i przyprawia różnymi ziołami czy też innymi specjałami, np. starymi i rozdrobnionymi ogórkami kiszonymi.
Ja tam lubię te jarzynki i płyn.
Pysia zaś lubi mięsko.
Haker towarzyszący Dużej podczas gotowania
Haker1 pisze:Mysiu, już trafiłaś taki świetny kąsek jakim jest mucha. Zazdroszczę.
A małego należy uczyć szacunku dla starszych, masz rację![]()
Haker
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue i 73 gości