Simbo i Sarabi-proszę o zamknięcie wątku

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob sty 31, 2009 16:00

Moje koty pokochały holistyczne, czasem kupuję im na zmianę pomarańczową Acanę (bardzo im smakuje)...jak chcesz podlinkuję ci taką, którą kupuję, made in USA.

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Sob sty 31, 2009 16:04

Dla moich kupowałam light, bo muszą linie trzymać :) Tera acana chyba nie ma karmy dla kotów odchudzających się.... :roll:
Linka proszę :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob sty 31, 2009 16:17

Moje trzymają linię od kiedy jedzą tłustą 8O po prostu daję im o wiele mniej, niż zaleca producent, ale nie chodzą głodne, bo o tłusta karma. Dodatkowo zalewam wodą - efekt najedzenia już w trakcie jedzenia i skończyły się problemy z sikaniem...

Tyle mądrości teraz karma holistyczna:

Tu masz wersję light: http://animalia.pl/produkt,5325,38,Plat ... rmula.html

A tę kupuję u nas w sklepiku osiedlowym, moje strasznie za nią szaleją, a wygląda na to, że skład ok.

http://animalia.pl/produkt,13361,Taste_ ... rmula.html

Ta karma jest dla kotów aktywnych, ale moje zjadły już z 5 kg i nie przytyły, tylko, jak pisałam, daję naprawdę mniejsze ilości niż karmy Light.

Acana Light jeszcze niedawno była w krakvecie.

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Nie lut 01, 2009 11:41

Witam serdecznie kochane cioteczki
Nelly dlatego kochamy nasze koty że z nimi nie ma letko

Włamania to u nas chleb powszedni więc teraz tylko czekam aż Sarabka pokona w końcu drzwi do szafi i napcha się do bólu

Ja skorzystałam z okazji którą wypatrzyłam na forum i kupiłam 10kg Profilum adlut chicken za 89zł w http://zoo-dragon.pl/
normalna cena sklepowa to 153zł ale wystarczy napisać na maila że chcecie skorzystać z promocji dla hodowców za 89zł 8)

Do tego wzięłam taką gilotynkę http://zoo-dragon.pl/index.php?products ... rod_id=829
pazurki z pomocą Tomka zostały obcięte jeszcze tego samego dnia kiedy przyszła paczka
Sama pewnie miałabym stracha ale we dwójkę daliśmy radę i nawet obyło się bez ofiar w ludziach i krwi :lol:

Potwierdzam to co mówi IzaA kiedy moje paskudy jedzą lighta są non stop głodne
na mniejszych ilościach pełnotłustej może nie chudną ale za to nie tyją i nie jęczą non stop przy miskach[/i]
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Nie lut 01, 2009 11:57

zoo-dragon ma świetne promocje, w listopadzie kupiłam 40litrowy wór cbe+ za 60zł.

a obcinaczki te która Sihaja pokazała są super i najłatwiejsze do obcinania pazurków- a wiem co mówię bo nie wszystkie schroniskowce miały kiedykolwiek pazurki obcinane i nie są przyzwyczajone, a jednak tymi nożyczkami nie ma najmniejszego problemu.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Nie lut 01, 2009 13:33

Tez mam taka gilotynkę i berdzo sobie chwalę.
Miłego dnia :P
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Nie lut 01, 2009 18:57

Witajcie koteczki kolorowe :D

Gilotynkę sobie zaznaczyłam, skoro piszecie, że łatwo to trzeba kupić. Może w mojej kuchni pupila mają takie. Trzeba sprawdzić.
Lepiej tłusta zamiast Light zapamiętam. Nie wiem, czy Light byłby kiedyś potrzebny ale warto wiedzieć.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Pon lut 02, 2009 7:24

Dzień dobry :D

Ja też właśnie się zastanawiam nad kupnem 10kg paki z suchym, ale gdzie ja to pomieszczę :roll: :lol: Bo trzymać na wierzchu nie mogę, bo przecież mój mały gryzoń od razu rozszarpie - i tak już się dobierała do 7 kilowego proszku :twisted: :lol:

Fajna ta gilotynka, muszę spojrzeć czy w innych sklepach też takie są :wink:

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Pon lut 02, 2009 7:30

Mereth pisze:Dzień dobry :D

Ja też właśnie się zastanawiam nad kupnem 10kg paki z suchym, ale gdzie ja to pomieszczę :roll: :lol: Bo trzymać na wierzchu nie mogę, bo przecież mój mały gryzoń od razu rozszarpie - i tak już się dobierała do 7 kilowego proszku :twisted: :lol:

Fajna ta gilotynka, muszę spojrzeć czy w innych sklepach też takie są :wink:

7 kg paczki z suchym miałam schowane zawsze jeszcze w taki pokrowiec od koca zapinany na zamek. Pokrowiec z grubej folii (wygląda prawie jak plastik) :lol: Działało, kot się nie przegryzł chociaż próbował :lol:
Za to tak się nauczył, że do karmy nei da się dostać, że teraz mogę zostawiać normalnie i nawet nie próbuje :lol:

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Pon lut 02, 2009 8:17

Hej kolorki! :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon lut 02, 2009 9:12

Bry S&S :D
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon lut 02, 2009 13:16

U mnie chyba tak się nie da :roll:
Moje paskudy dobrały się do foliowego opakowania Royalowego, które niby jest nie do pokonania przez kota
Simbo kiedy zapragnął dostać się do czapek to wydarł dziukę przez grube foliowe opakowanie po kocu
Słowem moje koty mają fantazję :wink:

czarna.wdowa

Post » Wto lut 03, 2009 7:48

No właśnie, niektóre puchate doopki tak szybko nie odpuszczają :twisted: :lol:

Cześć Kolorki :wink:

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Wto lut 03, 2009 8:41

Witam! :D
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Wto lut 03, 2009 12:29

Razem z Sarabką cieszymy się z wolnej od młodego chaty
w końcu możemy obie zaszyć sie na godzinę w łazience i nikt nie wali w drzwi :roll:
no i mogę nakarmić suchym po przyjściu do domu zamiast przestrzegać rygorystycznie narzuconej przez moje dziecie pory :twisted:

Simbo za to ma ostatnio jakąś fazę
najpierw żąda żeby go głaskać, za chwile idzie sobie i wrzeszczy obok, później zaczyna kogoś lać żeby za minutę znowu wleźć na kolana i układać się tylko po to żeby za chiwlę przenieść sie na inne miejsce
ogólnie nie wie co zrobić ze sobą i swoim życiem :lol:

Żeby było śmieszniej zawarł ostatnio jakiś układ z Panem Odkurzaczem
do tej pory na widok rury od odkurzacza stawały mu dęba wszystkie włosy i podskakiwał na każdy dźwięk
później przechodził przez etap prychania, później przeszedł do łapo- i zęboczynów
a teraz traktuje go z lodowatą obojętnością i udaje że nie zauważa :twisted:

czarna.wdowa

[poprzednia][następna]