Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 31, 2015 18:16 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

klaudiafj pisze:Ja zawsze mówię, że chcę jeden pojedynczy i to mały a babka tu w sklepie małym spożywczym daje mi podwójny i to ogromny jak moja głowa - tej ekspedientki nie trawie, bo wiecznie wciska ludziom więcej niż chcą i to sporo - zamiast 20dag to 30 dag sera, zamiast 2 kg ziemniakow to 3 kg. Ale to jest wyjątek akurat :)

Uczciwie przyznam że ja czasami też wciskam np. jak mam jakąś końcówkę wędliny która ma 24 dkg a po skrojeniu bedzie np. ok 20 dkg a ktoś chce 15 dkg to kroje i sie nie pytam .
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto mar 31, 2015 18:49 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

klaudiafj pisze:Ja zawsze mówię, że chcę jeden pojedynczy i to mały a babka tu w sklepie małym spożywczym daje mi podwójny i to ogromny jak moja głowa - tej ekspedientki nie trawie, bo wiecznie wciska ludziom więcej niż chcą i to sporo - zamiast 20dag to 30 dag sera, zamiast 2 kg ziemniakow to 3 kg. Ale to jest wyjątek akurat :)

Ja miałam jeszcze lepszą sytuację. Weszłam sobie do mięsnego, poprosiłam o 15 deka szynki. Na to pani ekspedientka zaczęła na wagę układać... 15 kaszanek. Zaprotestowałam, bo przecież prosiłam o szynkę - pani spojrzała na mnie maślanym wzrokiem, ale w końcu sprzedała mi to, co chciałam. Potem weszłam do spożywczo-warzywnego obok. Kupiłam swoje. Obsługiwała mnie właścicielka obu sklepów. No to jej opowiedziałam, co chwilę wcześniej zrobiła ta z mięsnego. - Kiedy to było? - Przed chwilką, tyle że przeszłam z jednego sklepu do drugiego. No to właścicielka wskoczyła w kurtkę i pognała op... tę pracownicę.
Uprzedzam: w spożywczaku zostały 2 pracownice, nie groziła więc kradzież towaru

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto mar 31, 2015 19:10 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Różnie to w tych sklepach bywa. Czasami trafia się na mało rozgarnięte ekspedientki a czasami klienci szepczą sobie pod nosem że ciężko ich zrozumieć .
Jeden facet do mnie taki przychodzi i brzęczy coś pod nosem że nie można go zrozumieć. Kiedyś mnie wkurzył bo trzy razy się go pytałam co chce i nie słyszałam co mówił więc mu powiedziałam że tu nie konfesjonał i może mówić głośniej.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto mar 31, 2015 19:12 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Ewa L. pisze:Różnie to w tych sklepach bywa. Czasami trafia się na mało rozgarnięte ekspedientki a czasami klienci szepczą sobie pod nosem że ciężko ich zrozumieć .
Jeden facet do mnie taki przychodzi i brzęczy coś pod nosem że nie można go zrozumieć. Kiedyś mnie wkurzył bo trzy razy się go pytałam co chce i nie słyszałam co mówił więc mu powiedziałam że tu nie konfesjonał i może mówić głośniej.

:ryk: :ryk: :ryk:

MaryLux

Post » Wto mar 31, 2015 19:12 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

A ja się pożegnam i idę lulać bo jutro znów pobudka o 5 rano. Jeszcze trzy razy i wolne. :ok:

Dobranoc! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto mar 31, 2015 19:13 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Biedulka

MaryLux

Post » Wto mar 31, 2015 19:21 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Ewa L. pisze:

Uczciwie przyznam że ja czasami też wciskam np. jak mam jakąś końcówkę wędliny która ma 24 dkg a po skrojeniu bedzie np. ok 20 dkg a ktoś chce 15 dkg to kroje i sie nie pytam .

No tak, nie mam nic przeciwko - ale ona wszystkie zakupy daje podwójnej wielkości, tak jakby chciała najwięcej sprzedać. I to nie o parę gramów a całe 50% wszystkiego. I jestem na nią wściekła bo wydaje mi się, że mnie tak ma za frajerkę ;) I nie rozumie co się do niej mówi - np z tym kurczarkiem. Chciałam mało a ona mi sprzedała pół kg i to nie jest też tak że zapyta - szybko waży pakuje i do siatki i w domu się okazuje że zaś mam wszystkiego za dużo :) O ser pyta, ale 30 dag to dużo sera, jak chce 20 dag to mogę kupić no 15 i będzie. Wiesz o co mi chodzi :) Ta jedna tak ma, i to szybkie pakowanie do reklamówki - może potem premie ma że dużo sprzedała. Żadna inna tak nie robi, a ta ma chyba 60 lat.
Ewa L. pisze:Różnie to w tych sklepach bywa. Czasami trafia się na mało rozgarnięte ekspedientki a czasami klienci szepczą sobie pod nosem że ciężko ich zrozumieć .

Tyś jest wyszczekana :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: hahaha

Dobranoc :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto mar 31, 2015 19:41 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

hej Ewciu i dobranoc :201461 :201461 :201461
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Wto mar 31, 2015 19:46 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

klaudiafj pisze:
Ewa L. pisze:

No tak, nie mam nic przeciwko - ale ona wszystkie zakupy daje podwójnej wielkości, tak jakby chciała najwięcej sprzedać. I to nie o parę gramów a całe 50% wszystkiego. I jestem na nią wściekła bo wydaje mi się, że mnie tak ma za frajerkę ;) I nie rozumie co się do niej mówi - np z tym kurczarkiem. Chciałam mało a ona mi sprzedała pół kg i to nie jest też tak że zapyta - szybko waży pakuje i do siatki i w domu się okazuje że zaś mam wszystkiego za dużo :) O ser pyta, ale 30 dag to dużo sera, jak chce 20 dag to mogę kupić no 15 i będzie. Wiesz o co mi chodzi :) Ta jedna tak ma, i to szybkie pakowanie do reklamówki - może potem premie ma że dużo sprzedała. Żadna inna tak nie robi, a ta ma chyba 60 lat.

Tyś jest wyszczekana :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: hahaha

Dobranoc :D

Życie uczy Klauduś :ryk: :ryk: :ryk:
Jak zaczynałam pracę x lat wstecz to wystarczyło że ktoś się źle spojrzał lub podniósł głos a ja od razu ryczałam. Teraz nie dam sobie w kaszę dmuchać i nauczyłam się nie podnosząc głosu i w grzeczny sposób powiedzieć co o takim delikwencie myślę i sądzę że aż mu w pięty wejdzie .
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto mar 31, 2015 19:50 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

:ok: :ok: :ok: :ok: brawo Ewciu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto mar 31, 2015 19:56 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Ewa L. pisze:Życie uczy Klauduś :ryk: :ryk: :ryk:
Jak zaczynałam pracę x lat wstecz to wystarczyło że ktoś się źle spojrzał lub podniósł głos a ja od razu ryczałam. Teraz nie dam sobie w kaszę dmuchać i nauczyłam się nie podnosząc głosu i w grzeczny sposób powiedzieć co o takim delikwencie myślę i sądzę że aż mu w pięty wejdzie .

brawo Ewciu :201494
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Wto mar 31, 2015 20:09 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Czyli wychodzi na to,że nawet lepiej,że ja nigdzie nie pracuję :D W sekundę po jakimś upierdliwym tekście klienta że na przykład szynka nie taka zwyczajnie bym mu zainstalowała tą szynkę tam gdzie słońce nie dochodzi i to dodatkowo butem :D Ewidentnie za nerwowa jestem na kontakty z ludźmi :D Ale do zwierzątek mam cierpliwość zaiste anielską... :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Od: Pt paź 11, 2013 18:40

Post » Wto mar 31, 2015 21:32 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

:ryk: :ryk: :ryk:
Jak następnym razem mu sprzedasz coś czego by nie chciał to się nauczy głośno mówić.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto mar 31, 2015 22:54 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

klaudiafj pisze:Kiełbasa za krótka albo za długa?!?!?! :20147 buhahaaaaa :20145

moja wyobraźnia wyraźnie pobudzona tym zdaniem,kazała coś napisać,ale nie napiszę :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro kwi 01, 2015 4:42 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Hej

Ewcia,ja dzisiaj też wczesną pobudkę miałam,od 4.20 na nogach,to nie ludzkie :mrgreen: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

[poprzednia][następna]