morelowo-migdałowa jesień

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 17, 2015 17:52 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

E tam..
Nie nadajecie się na leśnych ludzi :roll:
A poza tym, jakbyście musiały wstawać to byście wstawały, a potem chodziły spac wcześniej.. itd. Przyzwyczajenie.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto mar 17, 2015 19:47 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/trwa- ... a-w-polsce
Widziałyście to??
Może się uda komuś - kto wyżej i dalej od miasta - zobaczyć!
A na zachodnim niebie wieeeelka Wenus ! :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto mar 17, 2015 21:49 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

alessandra pisze:
morelowa pisze:
alessandra pisze:
nooo, u mnie te ptaki to tak klaksony mają,walą naczepami i brumią ,że aż strach ..
jakis inny gatunek być musi :roll: :mrgreen:

Przekarmione? :mrgreen:

Usypia? Się? 8O
Basiu... Usypia się ok 22:00 :lol:

w porze kolacji ? 8O

usypia się ok. 24 tej lub po :mrgreen:

jak zaczyna świtać, ptaszki słodko kołyszą do snu :mrgreen:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto mar 17, 2015 22:38 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

morelowa pisze:http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/trwa-bardzo-silna-burza-geomagnetyczna-poziomie-g5-mozliwa-zorza-polarna-w-polsce
Widziałyście to??
Może się uda komuś - kto wyżej i dalej od miasta - zobaczyć!
A na zachodnim niebie wieeeelka Wenus ! :D

niestety. U mnie niebo czyste i gwieździste. Nic poza tym. Ale i tak ładnie.
Nigdy nie potrafiłam znaleźć Wenus. Prawdę mówiąc rozróżniam tylko Wielki Wóz i Kosiarzy :roll:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro mar 18, 2015 7:58 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

Wenus na zachodnim niebie przez kilka godzin po zachodzie słońca. Duża i jasna tak, że nie da się nie zauważyć.

Obrazek

morelowa

Post » Śro mar 18, 2015 14:22 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

:wink:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt mar 20, 2015 7:51 Re: morelowo-migdałowo wiosenne zaćmienie!

Tośmy się doczekali WIOSNY kalendarzowej! I zaćmienie się zaraz zacznie! no, za trochę .. :mrgreen:
http://fakty.interia.pl/polska/news-jak ... Id,1701573

Obrazek

morelowa

Post » Pt mar 20, 2015 11:00 Re: morelowo-migdałowo wiosenne zaćmienie!

oglądałam rogalik:)
Okopciłam trochę szklana pokrywkę.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt mar 20, 2015 11:09 Re: morelowo-migdałowo wiosenne zaćmienie!

dobra do obserwacji jest też dyskietka* wyciągnięta z plastikowej obudowy i złożona na pół

piękne zaćmienie!
jeszcze trwa
następne takie za 11 lat :mrgreen:

* wyjaśnienie pojęcia dla młodszych :arrow: http://pl.wikipedia.org/wiki/Dyskietka
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt mar 20, 2015 11:35 Re: morelowo-migdałowo wiosenne zaćmienie!

JUż po u nas :D Zrobiło się jaśniej. Nawet w domu było jak wieczorem lub pochmurny dzień 8O

Chyba robiłam jakies porządki kiedyś bo żadnych dyskietek nie znalazłam :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Pt mar 20, 2015 11:41 Re: morelowo-migdałowo wiosenne zaćmienie!

U mnie jeszcze jest :) Fajnie wygląda. Ino szkoda, że gołym okiem nie da się tego zaobserwować patrząc wprost na Słońce.

Aia

Post » Pt mar 20, 2015 11:57 Re: morelowo-migdałowo wiosenne zaćmienie!

No, nie da się - można wzrok stracić :strach:
U nas było wcześniej. Największe na południowym-wschodzie, a Wy po drodze :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Sob mar 28, 2015 12:41 Re: morelowo-migdałowe wkurzenie na żwirek Corn str. 78

Jak w tytule - wracam do tematu, bo mnie normalnie .. coś... tego..
Pisałam, że kukurydziany żwirek jest beznadziejny. Podtrzymuję po dluższym czasie używania. Może ktoś nie widzi - ma jasne, szare, beżowe meble, podłogę. Ja widzę - wszędzie: na podłodze, meblach kocie łapki. Nie widzę pyłu , ale na pewno jest. Koty wylizują i wygryzają stópki bardziej niż kiedykolwiek. Przy zamiataniu rozsypuje się w pył. Nie jestem uczulona, ani specjalnie wrażliwa ale go też czuję przy sprzątaniu.Itd.
Jestem gotowa stracić niestety na tym interesie. Czekam do pierwszego i muszę kupić inny. Pół worka dużego podaruję schronisku chyba.
Najlepsze, że od razu chciałam umieścić w zooplusie opinię... Dwa razy chciałam.. Się nie pokazała :twisted: Napisałam mail. Po krótkiej wymianie tychże i tłumaczeniu, że nikt , nic nie widział, napisałam opinię dziś po raz trzeci.
Przecież, kurcze, i tak u nich kupię ten inny. Przecież bym ten inny kupiła od razu, jakbym taką opinię zobaczyła. A sobie zaoszczędziła nerwów i kasy :evil:

Poza tym - piszą na pogodowych , że kwiecień ma być jednym z .... najzimniejszych od lat ! :placz:
I w związku z tym - nie zaoszczędzę na prądzie, zmarznę, nie będę chodziła na spacery, nie doprowadzę balkonu do porządku, bo za zimno na takie 'ogródkowe' prace i wietrzenie..
Niech to się nie sprawdzi!!!! :ok:
Pal sześć deszcz - jest niezbędny. Ale żeby ciepło było!!!

Natomiast przestawienie czasu mi pasuje. Chyba mam tak uregulowany organizm - zgodnie z astronomicznym czasem, prawdziwym, zimowym :mrgreen: - ok. 5.00 jestem przytomna, wieczorem wręcz przeciwnie.

Obrazek

morelowa

Post » Sob mar 28, 2015 12:57 Re: morelowo-migdałowe wkurzenie na żwirek Corn str. 78

Też uważam, że zimowy czas jest jedyny prawdziwy i słuszny! i nie powinno się go zmieniać :twisted:
Dwa dni deszczu i dziś "wybuchły" pączki na krzewach/drzewach. Forsycje już, już za chwilę będą :) Dziś znów widziałam przelatujące gęsi, lecz tym razem klucza nie było, tylko chaos ;) Sąsiedzi z góry (kawki) poruszeni, skrzeczący, dzieje się u nich, kłócą się co chwila :mrgreen:
Jakieś zdjęcie kotów byś wrzuciła. Toż to zapomnieć można, że posiadasz...
Żwirku szkoda. Zawsze kupowałam najtańszy, bentonitowy, nigdy nawet drewnianego nie miałam, bo u kogoś widziałam, jak się na pył rozpada i roznosi 8O dla mnie nie do przyjęcia.

Aia

Post » Sob mar 28, 2015 21:08 Re: morelowo-migdałowe wkurzenie na żwirek Corn str. 78

Jakieś zdjęcie kotów byś wrzuciła. Toż to zapomnieć można, że posiadasz..

Z tym posiadaniem - kto kogo - to bym jednak dyskutowała :mrgreen:

U mnie wróble się tak strasznie kłócą. A ostatnio - jeszcze nie padało - w poidle siedział wielki grzywacz, a właściwie leżał na brzuchu i machał dziobem na obie strony wylewając wodę. Chyba chodziło mu o to by się wykąpać, bo zapamiętale wydziobywał się między piórami.
Popaduje. Robi kałuże, trochę nawadnia drzewa - są małe listeczki :D i pączki - ale to za mało chyba, żeby porządnie napoić ziemię.
Zagęściła mi się przestrzeń za oknem, jeszcze tydzień a nie będzie widać z dwóch stron mieszkania, ulicy.

Żwirek od lat używałam drewniany - nie rozkruszał się na mąkę i można było palcami pozbierać pojedynczo rozsypane kawałeczki. Poza tym to drewno, mam do niego inny stosunek. A ta mąka kukurydziana... zgroza. I drewniany też można do kibla, co mnie niezmiernie cieszy.

Zrobię zdjęcia jak tylko koty się znajdą w odpowiednim miejscu, w odpowiednim oświetleniu. Wprawdzie mogłabym jakiekolwiek stare wkleić , a i tak by się nikt nie poznał - jakoś się szczególnie nie zmieniają, ale to by nie było w porządku :)

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]