Dziękuję

Prześliczne - całkiem jak w naszym parku!
..........
Witamy!
U nas nadal medycznie!
Było coś dziwnego - nikt nie zareagował gdy wróciłam do domu, nikt nie szczeknął jak wchodziłam po schodach, nie było powitalnego tańca... i po chwili obserwacji natychmiast wet...
Mam w domu psa czołgającego się, z opuszczonym ogonem, smutnego, piszczącego, w razie konieczności i dużego pobudzenia wydającego dziwne dźwięki bez otwierania pysia zamiast szczekania – ma ropne zapalenie gardła i coś z tchawicą… Temperatura 38,2 czyli dobra, już 2 razy dostała „Betamox” „Metacom”, podczas pierwszej wizyty dodatkowo „Catosal”, łykamy 3 x dziennie kapsułki z witaminą E.
Spacery krótkie i tylko z konieczności na załatwienie się.
Dziś opryskiwanie „Fiprexem”,
Jutro kolejna wizyta kontrolna i następna dawka leków.
……
Wczoraj spotkaliśmy się z Andrzejem – waży już 145 kg…
Temat rozmowy stały ten sam co od lat z Babcią tylko efektu żadnego mimo jednoznacznego zalecenia wszystkich lekarzy… - leczenie chorobliwej otyłości
…..
Na forum i w życiu gdzie nie zaglądnę i z kim nie rozmawiam same problemy i nieszczęścia albo niepokoję się tym o czym wiem…
Kolejne koteczki [*]
…..
…..
„wolny płyn w jamie otrzewnej {-}” - wyjaśniam na wypadek gdyby jednak to kogoś zainteresowało a do tej pory nie było nikogo kto np. robił sobie to badanie i we co oznaczają te symbole albo lekarza, który ujawniłby się i odpowiedział na najbardziej pilne dla mnie pytanie i nie było wiadomo czy tym się denerwować... {-} w wyniku tego badania podobno znaczy że jest dobrze i płynu brak…
…..
Na rozpoczęcie tygodnia powiem Wam o czymś nareszcie pozytywnym u nas z czego bardzo się cieszymy:
Młodsza Czekoladowa Księżniczka melduje że ma:
FT4 1,3 ng/dl (norma 1-4), TSH 20 ng/dl (norma 15 – 40) czyli przestajemy się leczyć z niedoczynności tarczycy i po kolejnym linieniu i możliwe że cieczce około maja-czerwca znowu się zbadamy !Bardzo przydałyby się nam kciuki za coś bardzo ważnego dla Krzysia - od czwartku 10:00
Jedynie tutaj,w wersji mniej szczegółowej i przeznaczonej dla szerszego grona gdy już nie ma jak w inny sposób szybko się porozumieć, jest możliwe napisanie jakiejkolwiek wiadomości dla mnie bardzo ważnej i najbardziej pilnej nawet gdy coś się dzieje...
Nawet gdybym tego potrzebowała nie sprawdzają się inne metody - brak aktywności na czacie, brak własnego telefonu lub nie dochodzący SMS albo mail, który doszedłby nie wiadomo czy i kiedy! nawet PW na forum nie dochodzi szybko~!
Mam wrażenie mimo dużej ilości wizyt ukradkiem, prowadzenia monologu...
- nawet jeśli Wam zadaję jakieś pytanie nie odpowiada na nie nikt...
- nawet jeśli zadane pytanie dotyczy czegoś z czym mam problem...
- nawet po kilku dniach bo na gorąco wiadomo, że nie może odezwać się nikt - tak natychmiast zareagować da się jedynie w realu albo podczas rozmowy przez telefon.
Tutaj w necie na wątku wiadomo, że jest inaczej - nikt nie ma czasu na forum, każdy jest zajęty w realnym życiu i w domu i w pracy i rzadko tutaj ktokolwiek bywa...
To wszystko i prowadzenie monologu to jest dodatkowy powód zaniku aktywności... i zwyczajnie brak chęci i motywacji do opowiadania czegokolwiek i wklejania zdjęć
W efekcie traktuję to jako własny pamiętnik ogrodniczo-kulinarno-kocio-psi.... bo tutaj najłatwiej mi się sprawdza wszystkie informacje.... a sama dla siebie gdy to nikogo nie interesuje nie czuję potrzeby robienia tego często a w efekcie post powstaje bardzo długi i gdy nikt się nie ujawni jest wielokrotnie edytowany i jego treść bardzo się zmienia
Gosiu co ze Starszą Księżniczką?
Co u Was Wszystkich, czy jesteście zdrowi i jak się czujecie, co w pracy i w domu, czy Lenka już wróciła, jak minął urlop?
Miłego spokojnego dnia, mniej obciążenia pracą i ZA WSZYSTKO, ZA WSZYSTKICH
Pozdrawiam!