u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 06, 2013 15:25 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

U mnie okna wyglądają tak po paru tygodniach od mycia :ryk: :ryk: :ryk:
Kto ma kociaste w domu okna wiecznie upaćkane :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt wrz 06, 2013 15:50 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Niestety to zdjęcie z dnia, kiedy okno było myte. :evil: Po śniadanku koty i psy łapały muszki. :twisted:
Jestem przeziębiona więc zostałam w domku, ale właśnie mam wieści od TŻ. Ponieważ żadne leki nie pomagały, a nasz wet nic w sprawie ząbków uradzić nie umiał, Gaja odwiedziła dziś kociego stomatologa. Niestety większość trzonowców zostanie usunięta. :cry:
Będzie to zabieg ze znieczuleniem miejscowym, ponieważ ząbki słabo się trzymają i nie ma co obciążać organizmu. Wet ocenił jej kondycję, jako dobrą. Od dziś dostaje środki przeciwzapalne, a w poniedziałek zabieg. Powiedział, że nie zaleca morfologii, by kocicy nie stresować dodatkowo. Co o tym sądzicie? W porządku są ząbki przedni i kły. Zmartwiły mnie te wieści. Jak ona sobie będzie radziła z jedzeniem? Czy powinnam upierać się przy morfologii? Usunięte zostaną trzy z lewej i z prawej za kłami.
Zastrzyki dostaje 3 dni przed i trzy dni po zabiegu. Postanowiłam podawać jej w domku, by nie stresować wożeniem, bo do weta tego jest dość daleko od nas. Moje biedactwo.

Trzymajcie kciuki za moje Gajkowe słoneczko. Obrazek

Żeby wyrobić się z odrobaczaniem ptaszków w tym miesiącu muszę chyba odświeżyć mój bazarek. :wink:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pt wrz 06, 2013 16:04 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

[. Obrazek

ulubione kwiatki Tofika :mrgreen: pozbawił mi 2/3 :cry:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt wrz 06, 2013 16:05 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Obrazek[/quote]

i żyją jak pies z kotem :ryk:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt wrz 06, 2013 16:10 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Biedna Gajka :(

Ilonko tak na logikę to sama wizyta Gajki u weta jest stresująca, pobranie krwi przy okazji do morfologi to pikuś. Co innego gdybyś chciała cały profil.
Nie wiem jak to z lekami, ale nie powinny wpłynąć na obraz krwi.

Po takim zabiegu na pewno przez jakiś czas badanie krwi odpada. Paszcza będzie ją boleć co za tym idzie pewnie stres wzrośnie. Po co robić badanie które mogą być niewiarygodne.

Może skonsultuj to telefonicznie z innym wetem dla pewności.

Nie wiem jak radzą sobie takie kotki bez ząbków :( Może być problem z suchym przez jakiś czas :(

jednak porządek w paszczy musi być, takie stany zapalne mogą doprowadzić do problemów z nerkami.

Za Gajeczkę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: w poniedziałek będę o Was ciepło myśleć :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Pt wrz 06, 2013 16:22 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Teraz, to już są w drodze do domku, więc ewentualna morfologia byłaby robiona dopiero przed samym zabiegiem, a wynik byłby na drugi dzień po. Nie mają bowiem własnego laboratorium. Gaja suchego nigdy nie jadła, nawet jak ząbeczki były OK, więc to akurat nie jest problemem. Nie znam więcej kocich stomatologów, więc nie wiem, kogo się poradzić. Ale zaraz podzwonię i popytam, co o tym myślą. Podobno badanie zniosła bardzo dzielnie, chciała tylko jak najprędzej wpakować się do transporterka.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Sob wrz 07, 2013 17:30 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Cudowne wieści z Ciapkowego Domku.
Kotuś już przywykł do nowego otoczenia, z radosnym rozpasaniem oddaje się zabawom i wylegiwaniu na tarasie, na którym i ja spoczęłabym z niebywała przyjemnością. Z rezydentką się zaprzyjaźnili, wspólnie buszują głównie nocami, ponieważ Chanel jest małym dziczkiem. Ciapek z przyjemnością przyjmuje pieszczoty Pani i Pana domu, czując respekt jedynie przed synem - pełnoletnim już mężczyzną, który dopiero stara się wkupić w Ciapkowe łaski. Jedzonko ma takie, jak lubi, własną przestronną kuwetkę z ulubionym żwirkiem, nowe legowiska, multum zabawek i drapaczków. Opiekunowie są w nim zakochani i liczą, że z czasem będzie obdarzał ich jeszcze większymi oznakami uczucia. Pani nie może wyjść z podziwu nad zmyślnością koteczka. Ponoć dobrze wychowany. :mrgreen:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Sob wrz 07, 2013 19:18 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Super wieści :mrgreen:
Poproś Ilonko domek o fotki kawalera :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jasne, że Capuś dobrze wychowany, w końcu z byle jakiego domu nie poszedł :ryk: :ryk: Mamusia Ilonka dobrze wychowała koteczka :mrgreen:

Oby tak dalej :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Sob wrz 07, 2013 20:55 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Ciapek uciekał na widok aparatu, nie zna takiego sprzętu. Ale jak się uda w przyszłości i dostanę, to zamieszczę. :)

A dzisiaj przeżyłam zrobienie Gajce zastrzyku, tylko trzy sznyty. Jutro kolejny. :|
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Nie wrz 08, 2013 9:49 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

saintpaulia pisze:
A dzisiaj przeżyłam zrobienie Gajce zastrzyku, tylko trzy sznyty. Jutro kolejny. :|

Masz przeboje z delikwentką :roll:
Kubuś jak brał dłużej zastrzyki to łatwiej było mu podać w domu niż u wetki, a każdy wie jaki Kubuś potrafi być dożarty :wink:

Za to kot wetki w domu nie pozwoli sobie nic zrobić. wetka wozi go do kliniki i dopiero może cokolwiek podać. Ta to ma dopiero przeboje.

Ilonko za dzisiejszy kuj :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Nie wrz 08, 2013 11:02 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Koty bez zębów świetnie sobie radzą. Mój Jasiek nie ma ani trzonowców, ani przed. Wielu znajomych ma bezzębne koty i też bez problemów. Nawet suchą trzaskają.

A ja mam wieści z Ciapkowego domku, że Chanelka pod jego urokiem pierwszej rujki dostała.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Nie wrz 08, 2013 13:03 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Tak, o rujce też słyszałam. :mrgreen:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Nie wrz 08, 2013 13:10 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Miłej niedzieli :D
Ja też trzymam kciuki za dzisiejszego kuja :ok: :ok:
Do mnie też zapraszam na oglądanie fotek.
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Nie wrz 08, 2013 14:28 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Nie dziwota Ciapuś to urodziwy chłopaczek :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Wto wrz 10, 2013 12:36 Re: u nas cz. II Zmiany. Ciapek w domku. Neska rezydentką.

Jak miewa się Gajka po wczorajszym zabiegu ?
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

[poprzednia][następna]