Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 20, 2013 10:49 Re: Zalana norka u Alienorka

Miałam zapytać, skąd się wziął brak zaufania do tej fundacji.
Już wiem...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro lut 20, 2013 11:01 Re: Zalana norka u Alienorka

Witaj Alienorku i Kociaste
nie wiem jak u Was ale nas zasypuje śnieg znowu,chyba w sobote pójdziemy na sanki co?albo bałwana ulepimy dla kotów :lol:

Wiesz szkoda nerwów z tą Fundacja naprawdę
Gdybym od początku wiedziała że to ktoś z Fundacji założył ten wątek to bym się tam nigdy nie wpisała na temat Niuni
Nagle stał się fundacyjnym nagle Wszystkie tam Koty były ich podopiecznymi
a mój nr telefonu znalazł się tam tylko dlatego że Ashaski obiecał ogłaszac kotkę,wtedy pytałam na pw czy reprezentuje jakąś fundacje to napisał mi że nie
kłamstwa popychane kłamstwami

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Śro lut 20, 2013 11:52 Re: Zalana norka u Alienorka

U nas też sypało od wczoraj jakby mu za to płacili - na szczęście teraz słońce wyszło i przestało sypać :ok: . Dziś u nas wszystko poopóźniane było, normalnie klęska żywiołowa bo śnieg do kostek leży :roll: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lut 20, 2013 12:06 Re: Zalana norka u Alienorka

Alienor pisze:U nas też sypało od wczoraj jakby mu za to płacili - na szczęście teraz słońce wyszło i przestało sypać :ok: . Dziś u nas wszystko poopóźniane było, normalnie klęska żywiołowa bo śnieg do kostek leży :roll: .

to chyba mieszkamy w innym mieście :lol:
bo u mnie 5 stopni na termometrze, świeci słońce i kapie z dachu

dobra ta kawa pięciu przemian, skorzystałam z informacji i sobie taką zrobiłam, choć miałam początkowo wątpliwości co do niej - bo ona czarna i słodzona , a ja tylko białą i bez cukru
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lut 20, 2013 14:37 Re: Zalana norka u Alienorka

Kiedyś stałam na Środuli (sąsiednie wzgórze) latem - w krótkim rękawku, w pełnym słońcu i patrzyłam na straszną, gwałtowną burzę na Zagórzem, gdzie stała prawie jedna ściana wody... Ślady deszczu urywały się w połowie drogi między Środulą a Zagórzem, nad drogą szybkiego ruchu oddzielającą te 2 dzielnice. Tak że nie dziwi mnie ładna pogoda kilka kilometrów dalej... :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Śro lut 20, 2013 14:39 Re: Zalana norka u Alienorka

Widok musiał być niesamowity...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro lut 20, 2013 14:46 Re: Zalana norka u Alienorka

hanelka pisze:Widok musiał być niesamowity...

Nawet sobie nie wyobrażasz - tu niebo niebieskie, z kilkoma chmurami, wszyscy się smażą na słońcu a mniej niż kilometr dalej niebo szaroczarne, błyskawice walą raz za razem (linia wysokiego napięcia tamtędy idzie), wierzby pokazują białe spody liści a z nieba leje się prawdziwe oberwanie chmury - nie widziałam nigdy większego kontrastu, zwłaszcza na tak małej przestrzeni... Przecież od bloku do przedszkola (zaraz za nim jest droga oddzielająca te dzielnice) szło się powolnym spacerkiem z 2-latką 10 minut. Bo jak panna raczyła siedzieć na wózku, to tylko 5 minut.

Alienor

Post » Śro lut 20, 2013 19:38 Re: Zalana norka u Alienorka

Sporo w zyciu jeżdziłam samohodem. Raz zdarzyło mi się ze słonecznego dnia wjechać w centrum oberwania chmury. Granica była tak wyraźna, że widać było na asfalcie równą linię wody. To było niesamowite.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Śro lut 20, 2013 20:25 Re: Zalana norka u Alienorka

No, jakby to.. fakt, zobaczyć nie zdarza się często, ale przecież zawsze tak jest, że jest granica deszczu czy czegoś tam...Że w jednej dzielnicy pada, w drugiej nie... Nie to co teraz - pada śnieg na całym świecie chyba :twisted: Ciągle mi sie przypomina taki jakiś film, gdzie prawie wszystko zasypało po dachy wieżowców :twisted: :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lut 21, 2013 7:59 Re: Zalana norka u Alienorka

Dziewczyny już poschnięte wszystko?
Ale śmiezyca u nas o matulu 8O

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Czw lut 21, 2013 8:43 Re: Zalana norka u Alienorka

Nie wszystko jeszcze poschnęło - bo kotecki miały mokrą rękawiczkę i fillet od welona schowany do zabawy :evil: . Wczoraj je dopiero odkryłam i poszły niestety do śmieci. Jutro będę nowy dłubać, o ile znów nie będę przysypiać w autobusie.
Cielito opędzlował wczoraj 3 miseczki gęstej "zupy" z ryb - zresztą wszystkim prócz Księżnej smakowało - nawet Rukii, która od ryby woli wątróbkę. Potem poprawił resztką kurczaczka, którego Księżna nie zjadła bo był na wpół surowy. Rano bozita cieszyła się powszechnym uznaniem (nie Księżnej oczywiście) a wieczorem będzie dla mnie "zaległe" omuraisu a dla kotów wołowinka. Bo po zakupach wczoraj juz nie miałam siły gotować nic prócz budyniu czekoladowego z migdałami i orzechami laskowymi. Jeszcze mi połowa została na dziś :ok:

Alienor

Post » Czw lut 21, 2013 11:18 Re: Śnieżna norka u Alienorka

Mięso i ryba to podstawa żywienia kociastych? Suplementujesz je jakoś?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw lut 21, 2013 11:32 Re: Śnieżna norka u Alienorka

Tak naprawdę to mięso/podroby/ryba gotowana jest ok. 1/3 diety. Stale mają chrupki (sanabelle sensitive) a zmokrego 1 posiłek jest domowy a jeden to puszka. Czasem zdarza się, że zamiast puszki tylko domowe - jeśli np. poprzedniego dnia była tylko pucha. Tak że chyba nie wymagają suplementacji, zwłaszcza że co jakiś czas jest maltpasta witaminizowana i olej z łososia. Tylko nie wiem czy przy Księżnej nie powinnam suplementować ale czym i w jakiej ilości :oops: . Poradzisz?

Alienor

Post » Czw lut 21, 2013 11:48 Re: Śnieżna norka u Alienorka

Tak często piszesz o mięsie i rybce że myślałam że to podstawa :wink:
Jeśli to tylko 1/3 i dostają pasty witaminowe to rzeczywiście nie ma chyba potrzeby dodatkowego suplementowania. Można jeszcze dodatkowo dawać taurynę bo w karmach jest jej zwykle za mało i np co kilka dni surowe żółtko.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw lut 21, 2013 11:52 Re: Śnieżna norka u Alienorka

Mam bozitę z tauryną, a żółtko tylko surowe? Bo czasem robimy kotkom dobrze ściętą jajeczniczkę na masełku. Bez soli i innych przypraw.

Alienor

[poprzednia][następna]