Moje śliczne panienki LILA i KAJA

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 03, 2012 8:48 Re: Moje śliczne panienki - Duza żądna mordu!!!!!!!

Miłej soboty i niedzieli :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob mar 03, 2012 9:17 Re: Moje śliczne panienki - Duza żądna mordu!!!!!!!

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Sob mar 03, 2012 10:09 Re: Moje śliczne panienki - Duza żądna mordu!!!!!!!

Czesc dziewczęta...:)
Dzieki za rady itp itd :D
Ja dzis juz troszkę lepiej... choc te zmiany opatrunków wykanczaja mnie psychicznie :evil: Sączek narazie siedzi... a czy zebezpieczony to niewiem... 8O 8O 8O az tak sie nie znam... jak dla mnie to po prostu cos sobie wisi i tyle :roll: :ryk: :ryk: :ryk: Ból z kazdym dniem coraz mniejszy... ale i tak siadam na krótko i na wielkich poduchach :ryk: :ryk: Ale mam nadzieje ze jak nie bedzie sączka to juz bedzie duzo lepiej :ok:

Meg... dla mnie to ten chirurg zachowywal sie jak rzeznik (nie mam z lekarzami duzego doswiadczenia na szczescie), ale coz... juz po... wiec to najwazniejsze, a poza tym przy tak duzym stanie zapalnym, to moze faktycznie znieczulenie nie zadzialalo :|

My dzis w planach mamy leniuchowanie... pozniej jakis obiadek, sprzątanie w wykonaniu Kamyka i na wieczor przyjmowanie gosci...bo znajomi przyjdą odwiedzic nie wychodzącą rekonwalescentkę :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

ninakiler

Od: Pt paź 14, 2011 14:49

Post » Sob mar 03, 2012 10:23 Re: Moje śliczne panienki - Duza żądna mordu!!!!!!!

To za dużo leniuchowania nie będzie. :wink:
Szybkiego powrotu do zdrowia! :ok: :ok:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Sob mar 03, 2012 10:35 Re: Moje śliczne panienki - Duza żądna mordu!!!!!!!

Witamy w ten słoneczny, wiosenny ranek :1luvu:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Sob mar 03, 2012 12:55 Re: Moje śliczne panienki - Duza żądna mordu!!!!!!!

Miłego leniuchowania Ninko :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Sob mar 03, 2012 13:49 Re: Moje śliczne panienki - Duza żądna mordu!!!!!!!

Witanko Ninka i kotki, miłego weekendziku!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob mar 03, 2012 13:57 Re: Moje śliczne panienki - Duza żądna mordu!!!!!!!

Hej hej

Mam prośbę... mozecie polecic mi trawę dla kota? tzn jakiej firmy najlepsza... itp Bo chcialam kupic, bo mi sztuczne kwiatki oskubują...wiec moze ta trawka by pomogla. Przeglądałam wiele firm i tych trawek, ale nie mam pojecia jaka bedzie najlepsza.. i na co mam zwrocic uwagę... :oops:
I jak to wygląda w praktyce :oops:

Jakos niedouczona jestem w tej kwestii :oops:

ninakiler

Post » Sob mar 03, 2012 14:10 Re: Moje śliczne panienki - Duza żądna mordu!!!!!!!

Ta kupowana w pudelku chyba nie jest najlepsza z kilku powodów.
Po pierwsze nasiona muszą być jakoś chemicznie zaprawiane, bo strasznie szybko to to rośnie - ktoś tu kiedyś pisal, że mu się kot chyba tym podtrul.
Po drugie, z tego samego powodu, wszystko ma tą samą dlugość po wyrośnięciu, a to się niektórym kotom nie podoba; moje kocury nie bardzo chcą to podgryzać, bo trudno im wybrać jakiś listek i finalnie czekają, aż wyschnie, żeby sobie z tego poduszeczkę z siankiem zrobić :roll:

Chyba najlepiej kupić gdzieś nasiona pszenicy i owsa i to wysiać. Tylko trzeba dobrze chronić zanim wyrośnie, bo jak się polapią, że taką atrakcję ukrywasz, to będziesz mieć przechlapane :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob mar 03, 2012 14:27 Re: Moje śliczne panienki - Duza żądna mordu!!!!!!!

felin pisze:Ta kupowana w pudelku chyba nie jest najlepsza z kilku powodów.
Po pierwsze nasiona muszą być jakoś chemicznie zaprawiane, bo strasznie szybko to to rośnie - ktoś tu kiedyś pisal, że mu się kot chyba tym podtrul.
Po drugie, z tego samego powodu, wszystko ma tą samą dlugość po wyrośnięciu, a to się niektórym kotom nie podoba; moje kocury nie bardzo chcą to podgryzać, bo trudno im wybrać jakiś listek i finalnie czekają, aż wyschnie, żeby sobie z tego poduszeczkę z siankiem zrobić :roll:

Chyba najlepiej kupić gdzieś nasiona pszenicy i owsa i to wysiać. Tylko trzeba dobrze chronić zanim wyrośnie, bo jak się polapią, że taką atrakcję ukrywasz, to będziesz mieć przechlapane :mrgreen:

:ryk: :ryk: :ryk: hehe

A tak jeszcze a propo tego owsa i pszenicy... bo ze mnie ogrodnik jak z koziej du... trąbka :ryk: Zasiac ją w ziemi od kwiatków, pół na pół czy jakos inaczej - wiecej pszenicy np? I ile tego sypac? np pół szklanki czy ile? do takiej malej doniczki jak są te gotowe tacki :oops: Przysypac ziarka ziemią i podlac... tak...? No i sprawdzac by podloze bylo wilgotne... ale tez nie za mokre. I gdzie przechowywac? Moze byc normalnie parapet? Tylko kwestia czy mi tego kocinki nie zdewastują przed wykielkowaniem.. :roll: Bo pewnie dobre oswietlenie jest potrzebne prawda? A i przykrywac niczym nie wolno? A i ile kupic mam tych nasion ? Bo zebym nie kupila tyle, ze murawę piłkarską bede miala w domu :ryk: :ryk:

Sorki, ale ze mnie to laik kompletny :ryk:

ninakiler

Post » Sob mar 03, 2012 14:44 Re: Moje śliczne panienki - Duza żądna mordu!!!!!!!

Hej :D
Po pierwsze- szybkiego powrotu do zdrowia i trzymaj się :1luvu: :ok:
Po drugie- ja kupiłam trawkę trixie od razu ze żwirkiem a torebce. Ale jak tu wyżej zostało napisane- następnym razem postaram się o pszenicę lub owies... Dziewczyna na forum pisała, że od razu na chusteczki higieniczne wysypała i super jej to rośnie. Podlewam raz dziennie tak, żeby było mokre ale woda nie powinna się wylewać. Chowam na półkę przy oknie a jak młody śpi w dzień to przestawiam na parapet :mrgreen:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Sob mar 03, 2012 14:47 Re: Moje śliczne panienki - Duza żądna mordu!!!!!!!

[quote="ninakiler" A tak jeszcze a propo tego owsa i pszenicy... bo ze mnie ogrodnik jak z koziej du... trąbka :ryk: Zasiac ją w ziemi od kwiatków, pół na pół czy jakos inaczej - wiecej pszenicy np? I ile tego sypac? np pół szklanki czy ile? do takiej malej doniczki jak są te gotowe tacki :oops: Przysypac ziarka ziemią i podlac... tak...? No i sprawdzac by podloze bylo wilgotne... ale tez nie za mokre. I gdzie przechowywac? Moze byc normalnie parapet? Tylko kwestia czy mi tego kocinki nie zdewastują przed wykielkowaniem.. :roll: Bo pewnie dobre oswietlenie jest potrzebne prawda? A i przykrywac niczym nie wolno? A i ile kupic mam tych nasion ? Bo zebym nie kupila tyle, ze murawę piłkarską bede miala w domu :ryk: :ryk:

Sorki, ale ze mnie to laik kompletny :ryk:[/quote]

Jak kupisz po 5 deko to powinno w te i z powrotem wystarczyć. I dokladnie, przysypać trochę ziemią i podlać, a potem pilnować, żeby nie mialo za sucho. No generalnie podobnie jak z doniczkowym zielskiem.
Parapet jest najlepszy, ale pilnować trzeba, bo niektóre koty faktycznie lubią grzebać w doniczkach - tutaj pewnie najwygodniejsza bylaby nie za duża blaszka od ciasta albo kuweta fotograficzna (nie będzie przeciekać na lączeniu). Na początek można przykryć calość gazą, żeby światlo bylo, a potem zdjąć, bo liście przejdą przez otworki i kiszka.
Posiej może nie mieszane, to się zorientujesz co im bardziej podchodzi.

felin

Post » Sob mar 03, 2012 15:42 Re: Moje śliczne panienki - Duza żądna mordu!!!!!!!

Dzieki Felin i Juana
W poniedzialek wyślę Kamyka do zielarskiego, tudziez jakiegos dobrze zaopatrzonego sklepu z nasionami. :D No chyba ze bede w stanie to moze jakos doczłapę się sama do sklepu i kupię co potrzeba... :ok:

ninakiler

Post » Sob mar 03, 2012 15:54 Re: Moje śliczne panienki - Duza żądna mordu!!!!!!!

Nie wiem czy w sklepie z nasionami dostaniesz zboża. Prędzej na jakimś placu pod haslem żarcia dla ptaków czy coś.

felin

[poprzednia][następna]