Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; Halloween ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto maja 17, 2011 21:51 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; Hamburg zdobyty ;)

Kicorek pisze:BIS był ciekawie prowadzony - pierwszy raz taki widziałam.
Pogrupowano koty nie kategoriami, jak u nas, tylko prezentowano poszczególne klasy kotów: najpierw kocięta wszystkich czterech kategorii po kolei, potem młodzież, potem kastratki, potem kastraty, kotki i kocury. Gdzieś tam jeszcze miot się przewinął, chyba po kociętach albo młodzieży.

Tak było u nas na wystawie DCC w Mysłowicach :wink:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Wto maja 17, 2011 21:54 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; Hamburg zdobyty ;)

Kicorek pisze:Ehh, starania kronikarza nie są doceniane, tylko obrazki by chcieli... :cry: ;)
[...]
Stewardzi w Hamburgu też byli nieco inni niż u nas - przeważnie w średnim albo nawet wręcz emerytalnym wieku. Kociolubka i jeszcze jedna młoda dziewczyna były wyjątkami i mocno zaniżały średnią :lol:

po pierwsze, nie desperuj, kronika pierwsza klasa.
a po drugie, w Erkner onegdaj też się zdziwiłam wiekowymi stewardami.
a najbardziej się zdziwił Ludź, kiedy go wnieśli triumfalnie rozciągniętego :lol:
Milva może zaświadczyć, bo też była.

taka to widać specyfika tamtejszych wystaw.
Izabela
Obrazek

Marcepan

Od: Śro lip 11, 2007 15:22

Post » Wto maja 17, 2011 21:54 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; Hamburg zdobyty ;)

ewkaa pisze:
Kicorek pisze:BIS był ciekawie prowadzony - pierwszy raz taki widziałam.
Pogrupowano koty nie kategoriami, jak u nas, tylko prezentowano poszczególne klasy kotów: najpierw kocięta wszystkich czterech kategorii po kolei, potem młodzież, potem kastratki, potem kastraty, kotki i kocury. Gdzieś tam jeszcze miot się przewinął, chyba po kociętach albo młodzieży.

Tak było u nas na wystawie DCC w Mysłowicach :wink:

I w Zilinie. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto maja 17, 2011 22:12 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; Hamburg zdobyty ;)

Z tym, że w Niemczech nie było BOSów, BOBów ani innych BICów. Był BIS, garnek w rękę i do domu ;)
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Śro maja 18, 2011 17:12 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; Hamburg zdobyty ;)

Marcepan pisze:a po drugie, w Erkner onegdaj też się zdziwiłam wiekowymi stewardami.
a najbardziej się zdziwił Ludź, kiedy go wnieśli triumfalnie rozciągniętego :lol:
Takie zdziwko przeżyła Hestia w Zgierzu rok temu :twisted:
Na szczęście biała została odebrana nierozgarniętemu stewardowi przez fajną stewardkę, zanim sędziowie do nich podeszli. Ulga moja była wielka, bo Hestia miała już mega wqrwa na taką nieznajomość sztuki wystawiania kota :lol:

Zdjęcia z aparatu nie mieszczą mi się w komputerze i muszę zrzucać po kawałku :|
No i nie mam teraz za bardzo czasu, bo trzeba chodzić do pracy, a poza tym wczoraj wrócił Cyryl od mojej mamy i znów muszę robić kocie roszady pomiędzy pokojami i jakoś dzielić mój czas między futrzaki.

Zaczęłam już jednak obrabiać fotki z soboty, więc wieczorem po pracy coś wrzucę.

A na razie kroniki cd. 8)

Niedziela na wystawie była równie spokojna jak sobota, a nawet spokojniejsza, bo już wiedziałam, co i jak ;)
Hestii foch przeszedł, więc przy ocenie nie pyskowała :)

Tym razem białasy oceniała sędzina Drieling, a Bonia sędzina Bruin - wymieniły się :lol:

Hestia wzbudziła zachwyt - sędzina oglądała, niemal cmokała i jak już zaczynała pisać ocenę, to jeszcze szepnęła: "fantastic". Serio :mrgreen:

Chico mimo sexy body już takiego zachwytu nie wzbudził, bo futro zbyt objedzone przez mole :twisted:
Ale pierwszy CAGPIB dostał bez gadania, bo należał się jak psu zupa ;)

Za to słodki Bonio wzbudził zachwyt - sędzinie podobały się proporcje jego głowy, futro też zyskało aprobatę, a jak spojrzał na nią tymi wielkimi niebieskimi oczami, to już całkowicie ją sobie kupił. Też dostał pierwszy CAGPIB i został nominowany do bisu 8)
Mogłam wybrać rozetkę (w niedzielę nominowane koty dostawały rozetki, w sobotę tylko karteczki), więc wybrałam oczywiście niebieską, pod kolor oczu :mrgreen:

A FluszakPluszak to piękne wydarzenie przespała w samochodzie :twisted:

W bisie powtórka z rozrywki - Hestia znów wygrała i znów biedny prowadzący musiał łamać sobie język na moim nazwisku :lol:

W niedzielę nie było pucharów, tylko piękne rozety, tradycyjna reklamówka z karmą, a do tego białas dostał cudny porcelanowy talerzyk w kształcie serduszka, z namalowanymi żonkilami. Zastanawiam się, czy go nie podprowadzić dla siebie :oops: :lol:

Nieśmiały Bonio skończył na nominacji, ale miał niezłą konkurencję - bangala i ocicata. I tak się pięknie chłopak spisał :ok:

"Wnuczka" milvy b wygrała BIS :) (w Hamburgu patyki to naprawdę była konkurencja, nie tak jak u nas, gdy są trzy sztuki na krzyż :P )

A po wystawie spakowałyśmy manatki i wyruszyłyśmy z kotami w powrotną drogę. Dotarłyśmy późno w nocy. Milva została odstawiona do domu, a my pojechaliśmy do FluszakówPluszaków odespać wrażenia. Hestia nocowała u nich w sypialni, a ja w "gościnnym" pokoju. Dawno tak dobrze nie spałam, pewnie dlatego, że miałam spokój :mrgreen:

W poniedziałek po południu razem z Hestią pojechałyśmy pociągiem do domu. Konduktorka tylko się przyczepiła, że kot powinien być w transporterze, bo ktoś może mieć alergię. A chała :twisted:
Zresztą nikt z pasażerów się nie czepiał, a nawet porozmawialiśmy troszkę o kotach.

Wieczorem dotarłyśmy do domu i tu się kończy ta przydługa opowieść :P

Teraz będzie przerwa w wystawach, może na jesieni gdzieś się wybierzemy, jak się uda. Hestii brakuje już tylko dwóch certyfikatów do SP, a musi czekać do połowy września na DSM, więc mamy czas 8)
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro maja 18, 2011 18:09 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; Hamburg zdobyty ;)

Relacja super-to czekam teraz na fotki :P
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw maja 19, 2011 9:38 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; Hamburg - foty z soboty

Na razie mam zdjęcia z soboty.

Niemiecka "wnuczka" milvy b:
Obrazek

Tankowiec milvy b:
Obrazek

Czik i Bonio:
Obrazek Obrazek

Hestia:
Obrazek

Hestia w bisie:
Obrazek

Tankowiec w bisie dyskutuje z sędziną: ;)
Obrazek

Strzelanie z kota ;) (fuzją był Gofer milvy b :P ):
Obrazek

A po męczącym dniu relaks ze śmierdzielem: :twisted:
Obrazek Obrazek

To były wybrane fotki, wszystkie są w albumie: WYSTAWA HAMBURG 14.05.2011
Z czasem dojdą tam jeszcze zdjęcia z niedzieli.
Ostatnio edytowano Czw maja 19, 2011 10:27 przez Kicorek, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw maja 19, 2011 9:41 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; Hamburg - foty z soboty

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Brawo, Kicor!!! Zdjęcia genialne :) :piwa:

Kicorek pisze:Tankowiec milvy b:
Obrazek

Najprawdziwszy DSM - Dokąd Sięga Mójozor? :ryk:
Ostatnio edytowano Czw maja 19, 2011 9:46 przez milva b, łącznie edytowano 1 raz
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Czw maja 19, 2011 9:46 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; Hamburg - foty z soboty

A takie małe pytanko w kontekście relacji z podróży samochodowej: kto pilotował? Kicorek? 8)
Obrazek

MariaD

Post » Czw maja 19, 2011 9:50 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; Hamburg - foty z soboty

hmmm, nie wiem czy mogę zdradzić szczegóły obsady naszego kopcącego wozu.....
ale niech będzie:
Fluszak Pluszak - na zaszczytnym miejscu kierownicy,
milva b - czapka pilotka i na dach,
Kicorek - stiułardessa ( full service dla futer, all inclusive, łącznie z funkcją babci klozetowej :ryk: )
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Czw maja 19, 2011 10:53 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; Hamburg - foty z soboty

Obsada, że strach poruszać się po tych samych drogach. ;) :ryk:
Obrazek

MariaD

Post » Czw maja 19, 2011 10:59 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; Hamburg - foty z soboty

Na dodatek wóz nam wysiadł zaraz po przekroczeniu granicy w piątek.... była adrenalinka ;)
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Czw maja 19, 2011 11:05 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; Hamburg - foty z soboty

Wnuczka milvy sklada sie w 90% z uszu :1luvu: A Hestia w niebieskim wyglada jak królowa 8)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Czw maja 19, 2011 11:08 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; Hamburg - foty z soboty

anulka111 pisze:Wnuczka milvy sklada sie w 90% z uszu :1luvu:

Nie nie nie, może w 50% z uszu i w 40% z wytrzeszczu ;)

anulka111 pisze: A Hestia w niebieskim wyglada jak królowa 8)

No oczywista :) Biała królowa, jak w Narnii :)
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Czw maja 19, 2011 11:14 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; Hamburg - foty z soboty

milva b pisze:
anulka111 pisze:Wnuczka milvy sklada sie w 90% z uszu :1luvu:

Nie nie nie, może w 50% z uszu i w 40% z wytrzeszczu ;)

anulka111 pisze: A Hestia w niebieskim wyglada jak królowa 8)

No oczywista :) Biała królowa, jak w Narnii :)

Wytrzeszcz tylko 5 % ale slodko wyglada 8) :1luvu:

anulka111

[poprzednia][następna]