Beeju, Guree i Natalia.... i Kacperek..? zmiany...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 28, 2010 17:44 Re: Bliźniaki i Natalia - bo nowy dzień wstaje... :)

estre pisze:Kartony to jest to, co koty kochają najbardziej :mrgreen:

Oj tak... :P

To dzisiaj parę nie-kocich zdjęć jeszcze... ;-)

Napadła nas zima... ;-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Nie lis 28, 2010 18:25 Re: Bliźniaki i Natalia - bo nowy dzień wstaje... :)

charm pisze:Napadła nas zima... ;-)

Oj tam zaraz napadła... Koniec listopada, kiedyś musi spaść śnieg, nie? ;-)
Tylko w ręce czasem zimno... Ale poza tym do wytrzymania. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Nie lis 28, 2010 18:34 Re: Bliźniaki i Natalia - bo nowy dzień wstaje... :)

siriwan pisze:
charm pisze:Napadła nas zima... ;-)

Oj tam zaraz napadła... Koniec listopada, kiedyś musi spaść śnieg, nie? ;-)

nie :P

siriwan pisze:Tylko w ręce czasem zimno... Ale poza tym do wytrzymania. ;-)

i zdjęcia się ciężko robi :(

charm

Post » Pon lis 29, 2010 6:06 Re: Bliźniaki i Natalia - bo nowy dzień wstaje... :)

No i zima jak zwykle zaskoczyła drogowców...

charm

Post » Pon lis 29, 2010 21:44 Re: Bliźniaki i Natalia - bo nowy dzień wstaje... :)

No właśnie... Mój brat wracał z pracy 4 godziny... W Wa-wie jakaś masakra!
Nie lubię zimy!
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pon lis 29, 2010 22:22 Re: Bliźniaki i Natalia - bo nowy dzień wstaje... :)

ewaw pisze:Nie lubię zimy!

Jezu, nie lubię i nie lubię...
Czy to naprawdę ja jestem jedyny taki nienormalny któremu ta pora roku odpowiada? :roll:
Choć z drugiej strony facet który ma kota i w dodatku jest wolontariuszem w schronisku z definicji nie jest normalny. :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Pon lis 29, 2010 22:26 Re: Bliźniaki i Natalia - bo nowy dzień wstaje... :)

Mnie się dziś nawet rano podobało, śnieg czysty, taki skrzący i skrzypiący pod butami. Szłam sobie na przystanek, zajrzałam do parku.
Wieczorem podobało mi się mniej ;)

Ale odkąd przesiadłam się na komunikację miejską zaczęłam o dziwo bardziej lubić zimę :lol:

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Wto lis 30, 2010 20:12 Re: Bliźniaki i Natalia - bo nowy dzień wstaje... :)

siriwan pisze:Jezu, nie lubię i nie lubię...
Czy to naprawdę ja jestem jedyny taki nienormalny któremu ta pora roku odpowiada? :roll:
tak :P

siriwan pisze:Choć z drugiej strony facet który ma kota i w dodatku jest wolontariuszem w schronisku z definicji nie jest normalny. :lol:
Najpierw przydałaby się precyzyjna definicja normalności, a jak wiadomo o to dość ciężko ;-) :twisted:

charm

Post » Śro gru 01, 2010 22:54 Re: Bliźniaki i Natalia - bo nowy dzień wstaje... :)

siriwan pisze:
ewaw pisze:Nie lubię zimy!

Jezu, nie lubię i nie lubię...
Choć z drugiej strony facet który ma kota i w dodatku jest wolontariuszem w schronisku z definicji nie jest normalny. :lol:

Więcej takich facetów poprosimy!!! :D :D :D
(a najlepiej wolnych ;-) )

PS: Nie lubie zimy głównie dlatego, że tyle zwierząt przez nią cierpi...
Jak myślę o tych wszystkich bezdomniaczkach, to mi się chce wyć... jest tak strasznie zimno...
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Śro gru 01, 2010 22:56 Re: Bliźniaki i Natalia - bo nowy dzień wstaje... :)

estre pisze:Mnie się dziś nawet rano podobało, śnieg czysty, taki skrzący i skrzypiący pod butami. Szłam sobie na przystanek, zajrzałam do parku.

Nie no, ładnie jest, owszem, wizualnie nie mam zastrzeń (dopóki się nie zrobi plucha...).
Ale jest zimno!
I żal tych, co nie mają ciepłego kąta...
Obrazek

ewaw

Post » Czw gru 02, 2010 17:40 Re: Bliźniaki i Natalia - bo nowy dzień wstaje... :)

ewaw pisze:
siriwan pisze:Czy to naprawdę ja jestem jedyny taki nienormalny któremu ta pora roku odpowiada? :roll:

Więcej takich facetów poprosimy!!! :D :D :D
(a najlepiej wolnych ;-) )

:P
Wtedy by już pewnie tak zupełnie wolni nie byli :twisted:

ewaw pisze:Ale jest zimno!
I żal tych, co nie mają ciepłego kąta...

Dokładnie tak... jak mi się przypomina Natalia - wystawiona z "domu" na przystanek tramwajowy przy mrozach -20..... i te wszystkie inne bezdomne zwierzęta... jak jest ciepło, to jest łatwiej, a zimą... :(

charm

Post » Czw gru 02, 2010 19:18 Re: Bliźniaki i Natalia - bo nowy dzień wstaje... :)

Charm, ale Ty ładna dziewczyna jesteś!!

A ja do Ciebie z interesem wpadam! :mrgreen:
Dawno temu kupiłaś na bazarku odżywkę do włosów, ale obiecałaś kupić coś jeszcze, coby na przesyłce zaoszczędzić 8)
No to masz okazję, bo świąteczne świecie wystawiłam!
Link w podpisie :wink:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw gru 02, 2010 22:48 Re: Bliźniaki i Natalia - bo nowy dzień wstaje... :)

villemo5 pisze:Charm, ale Ty ładna dziewczyna jesteś!!

:oops:

villemo5 pisze:Dawno temu kupiłaś na bazarku odżywkę do włosów, ale obiecałaś kupić coś jeszcze, coby na przesyłce zaoszczędzić 8)
No to masz okazję, bo świąteczne świecie wystawiłam!

Na razie zaznaczyłam, zobaczę w weekend jak się licytacja rozwinie ;-)
(generalnie świeczek u mnie dostatek, choć ostatnio trochę ubyło... myślę, że obecnie w setce się mieszczę, choć bywały okresy, że było ponad 200... ale wtedy kotów nie miałam, i kolacja przy świecach = kolacja gdzie w pokoju było porozstawianych co najmniej kilkadziesiąt... jak są koty to znacznie mniej, i tylko na niektórych półkach, ale te o zapachu pieczonego jabłka z cynamonem kuszą :P)

charm

Post » Wto gru 07, 2010 19:33 Re: Bliźniaki i Natalia - bo nowy dzień wstaje... :)

W tym tygodniu w końcu nadrobię zaległości z wątkiem - jutro będą nowe fotki, itd...
I może w końcu się wyśpię :P

Niestety powody nie są aż tak optymistyczne, ale we wszystkim znajduję jakieś jasne strony... ;-)
tak jak w piosence
"Gdy jest źle to dobry znak
Bo może znów lepiej być"

No więc minus jest taki, że do końca tygodnia jestem na chorobowym z powodu zapalenia oskrzeli :/

Będę miała trzy dni na zrobienie w końcu własnym kociastym zdjęć przy dziennym świetle ;-)
Koty też bardzo zadowolone, bo wygłaskane... ;-)
Do tego się nieco wyśpię... ;-)

i jeszcze jeden cytat z tej samej piosenki, tak mi akurat chodzi po głowie:

Lecz chcę dalej iść pod prąd (Dalej iść pod prąd)
I wciąż szukać trudnych tras
Czas już otrzeć łzy (Otrzeć łzy)
Nie będzie źle, musi lepiej być
(Przecież teraz tę szansę mam)
Może własnie ja
(Może właśnie wygram dziś)
Osiągnę wreszcie cel
Będę robić to co chcę

Więc zamiast marudzić, że ledwo oddycham (uroki zapalenia oskrzeli u astmatyka...) muszę grzecznie wziąć leki (antybiotyki, bleee), do tego okłady z kotów, żebym do weekendu była zdrowa ;-)

charm

Post » Wto gru 07, 2010 20:13 Re: Bliźniaki i Natalia - bo nowy dzień wstaje... :)

Zatem zdrówka życzymy!!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

[poprzednia][następna]