Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38 - 16 urodziny Rudzi :)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 14, 2024 17:16 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38

15 kilosów to niezły spacerek! Podziwiam.
A tabliczka super!
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob cze 15, 2024 9:58 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38

Silverblue pisze:Nie wątpię. Fajnie mieć taką wiedzę. U nas, tzn prawie u nas w Katowicach takie beboki są
Obrazek
Przepraszam mir.ka że w Twoim wątku, ale tak mi do głowy teraz te beboki przyszły:)

A za co przepraszasz? 8O wstawiaj jak masz ochotę. O bebokach w Katowicach słyszałam , ale ich nie widziałam, prawie nie bywam w Katowicach, za to krasnali we Wrocławiu widziałam i sfociłam sporo.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob cze 15, 2024 10:01 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38

MB&Ofelia pisze:15 kilosów to niezły spacerek! Podziwiam.
A tabliczka super!

Nieraz mam jeszcze dłuższe spacerki jak idę na cały dzień w góry, choć kroki nie zawsze mam wtedy dobrze policzone, bo urządzenie nie mierzy jak wspinam się do góry, czy schodzę prawie pionowo na dół ,tylko to po płaskim :(
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob cze 15, 2024 15:39 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38

Też lubię długie spacery, niestety TŻ nie podziela mojej pasji. Mam na szczęście jedną koleżankę od spacerów i jak tylko możemy to idziemy na wyprawę.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Sob cze 15, 2024 21:04 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38

mir.ka pisze:
MaryLux pisze:
mir.ka pisze:Wrocławskie krasnale
Obrazek

fontanna
Obrazek

"krasnal" kot :wink:
Obrazek

No tak: kibice Śląska Wrocław, Wodolej (szkoda, że nie było gorąco, przy temperaturach około 30 stopni leje wodę, można się pod nim porządnie ochłodzić) i Dante (pierwowzorem był żywy kot z antykwariatu, dorobił się swojej figurki po przejściu za TM)

Raczej dobrze, że nie było 30 stopni, bo to nie do wytrzymania, szczególnie na wybetonowanym rynku :( Wolę bardziej znośna temperaturę, nawet jak coś umknie z tego powodu.
A w tym antykwariacie mają innego kota w zastępstwie Dantego czy został im tylko ten przed wejściem?

Jest rudy Tycjan (dość dorosły) i jakiś młodzik nieznanego mi imienia (w niedzielę pokazali się "moim" Litwinom)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob cze 15, 2024 21:33 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38

A gdzie jest ta księgarnia, poza tym, że we Wrocławiu?
mir.ka bardzo fajna wycieczka, trochę zazdroszczę wrażeń :)
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Sob cze 15, 2024 21:57 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38

madrugada pisze:A gdzie jest ta księgarnia, poza tym, że we Wrocławiu? .......

Blisko Rynku Antykwariat Naukowy ul.Szewska 64
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Sob cze 15, 2024 23:00 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38

Senanta pisze:

Dzięki Senanta :)
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Nie cze 16, 2024 9:21 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38

Silverblue pisze:Też lubię długie spacery, niestety TŻ nie podziela mojej pasji. Mam na szczęście jedną koleżankę od spacerów i jak tylko możemy to idziemy na wyprawę.

Tam gdzie mieszkam to nie bardzo mam gdzie spacerować, ale jak jest tylko możliwość to jedziemy w góry na cały dzień, Beskidy nie są tak daleko od nas.
Obrazek

mir.ka

Post » Nie cze 16, 2024 9:24 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38

MaryLux pisze:
mir.ka pisze:
MaryLux pisze:
mir.ka pisze:Wrocławskie krasnale
Obrazek

fontanna
Obrazek

"krasnal" kot :wink:
Obrazek

No tak: kibice Śląska Wrocław, Wodolej (szkoda, że nie było gorąco, przy temperaturach około 30 stopni leje wodę, można się pod nim porządnie ochłodzić) i Dante (pierwowzorem był żywy kot z antykwariatu, dorobił się swojej figurki po przejściu za TM)

Raczej dobrze, że nie było 30 stopni, bo to nie do wytrzymania, szczególnie na wybetonowanym rynku :( Wolę bardziej znośna temperaturę, nawet jak coś umknie z tego powodu.
A w tym antykwariacie mają innego kota w zastępstwie Dantego czy został im tylko ten przed wejściem?

Jest rudy Tycjan (dość dorosły) i jakiś młodzik nieznanego mi imienia (w niedzielę pokazali się "moim" Litwinom)

a mnie się wtedy nie pokazały :(
Obrazek

mir.ka

Post » Nie cze 16, 2024 9:30 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38

madrugada pisze:A gdzie jest ta księgarnia, poza tym, że we Wrocławiu?
mir.ka bardzo fajna wycieczka, trochę zazdroszczę wrażeń :)

To był jak zwykle zaplanowany urlop, pogoda dopisała i większość planów udało się zrealizować.
Choć na Festiwalu Kryminału lepiej byłoby bywać nocując we Wrocławiu, więcej autorów udałoby mi się poznać, a tak musiałam wybrać tylko jeden dzień, a których było ich 3 z tych co czytam.
W każdym razie impreza mi się spodobała i być może wybiorę się na nią jeszcze.
Obrazek

mir.ka

Post » Nie cze 16, 2024 9:31 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38

Senanta pisze:

bardzo blisko
Obrazek

mir.ka

Post » Nie cze 16, 2024 9:36 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38

U nas w budce są już następne młode sikoreczki, wczoraj obserwowałam większy ruch. Ta budka jest łatwiejsza do obserwacji niż ta w której był poprzedni lęg. Rodzice jeszcze nie za często się kręcą czyli małe musiały dopiero niedawno się wykluć.
Obrazek

mir.ka

Post » Nie cze 16, 2024 10:07 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38

Fajnie że są młode sikoreczki :) U mnie za oknem widzę tylko gołębie na trawie. Jeszcze niedawno miałam blisko okien drzewa, ale budowali ścieżkę rowerową no i drzew nie ma. A tak zawsze była większa różnorodność ptactwa.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Nie cze 16, 2024 13:36 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.38

Silverblue pisze:Fajnie że są młode sikoreczki :) U mnie za oknem widzę tylko gołębie na trawie. Jeszcze niedawno miałam blisko okien drzewa, ale budowali ścieżkę rowerową no i drzew nie ma. A tak zawsze była większa różnorodność ptactwa.

U mnie z roku na rok coraz więcej ptaków, rośliny sie rozrosły to mają gdzie się chować, mają budki lęgowe, no i od jesieni do wiosny są dokarmiane.

Polowałam z aparatem na małą sikorkę, bo sprzeczaliśmy się o to czy to bogatka i modraszka, no i to mąż miał rację - modraszka, choć kolorki ma jeszcze nie wyraźne jak to u młodziaków.

Zaraz wstawię fotki :)
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]