Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 01, 2015 19:46 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Czekam na moj tydzien urlopu :mrgreen:
Jutro jadę do innej restauracji, musze pomoc zamknąć miesiac, nie chce mi sie, ale w ramach dobrych relacji miedzy restauracjami pójdę i zrobie :lol:

Koty siedza na balkonie i chłodzą sie w ciepłym powietrzu :mrgreen:
Dzis w ogóle zaspalam do pracy, ale kto by sie tym przejmował? Ważne ze ja sie wyspalam :ryk:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto wrz 01, 2015 20:00 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

zdarza sie najlepszym.

Dla mnie genialna rzecza jest elastyczny czas pracy ale tez zmora. Jak nie masz takiego bata nad soba... ciezko sie zmobilizowac zeby rano ruszyc dupsko i byc na punkt w pracy. Zwykle jezdze na 8. +/- 30 min ;) Przy czym u nas to jest na "legalu" wszystko.

Ja tez... nawet mam w planach 2 tygodnie. ALe chyba dopiero od 5.10 akurat na rocznice slubu. Pewnie bym brala koncem wrzesnia na przeprowadzke ale w tym tygodniu sie okazalo ze 1-2 pazdziernika jade na 2 dni na konferencje do Krakowa. to bym musiala dzielic urlop... a po co :)

NO ty juz urlop w Zakopanem niebawem masz :D Tak pozytywnie zazdroszcze:)
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Śro wrz 02, 2015 9:28 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Pixie wcina antybiotyk az mu sie uszy trzesa... nie musze mu w niczym go przemycac... je z reki cala tabletke i jaki szczesliwy bo jakis bonus dostaje a dziewczyny nie :D

Poszalalam. Kupilam wlasnie bilety na przyszly weekend do warszawy :D Przejedziemy sie slynnym pedolino ;) rano wyjazd, wieczorem powrot :)
Nie ma odwrotu. Bilety kupione ;D

PixieDixie

Post » Śro wrz 02, 2015 12:18 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Hej Janinko :)
Bardzo super, że jedziesz do Warszawy - to moje marzenie i to też bym chciała pendolino. Wybieram się na jesień :) Zdasz relacje czy jeden dzień się opłaci, bo ja myślę, że może z jednym noclegiem bym zrobiła wycieczkę.. :) No zobaczymy :) A kiedy jedziecie i ile bilet kosztował?
Zgadzam się z tym, że jak się nie ma bata nad sobą... i takie tam :D
Pixuś zdrowiej :ok: :1luvu: :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro wrz 02, 2015 12:23 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Hej Klaudiuś!

No my w końcu sie mega spontanicznie zdecydowalimy ale już nie mogę się doczekać. Bilety kupione.
Wiesz co tam jedziemy o 8:50 z Katowic, o 11 na miejscu. 1 klasa bilet 140 zl / 2 os,
Spowrotem przed 18 mamy pociag, wracamy 2 klasa i jest taniej bo 100 zl / 2 os.
Lacznie 250 zl niecale. Bylo by taniej ale chcemy przetestowac obie klasy :D

My poki co nie chcemy nikomu kotow wciskac... wiec tylko na 1 dzien ;) Przyda nam sie wspolny wyjazd, bez kompa itp itd t ylko we 2 :)
Bede dzisiaj chyba wieczorem planowac gdzie isc i co chcemy zobaczyc :)

Pixus zdrowieje mam nadzieje :) Wcina antybiotyk dalej chetnie, wyczytalam na necie ze faktycznie ten antybiotyk jest tak zrobiony - "smakowy" by smakowal zwierzakom :)

Jade chyba dzisiaj sprzatac w mieszkaniu :) Zeby pierwszy kurz zebrac :)

PixieDixie

Post » Śro wrz 02, 2015 12:31 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

PixieDixie pisze:Pixie wcina antybiotyk az mu sie uszy trzesa... nie musze mu w niczym go przemycac... je z reki cala tabletke i jaki szczesliwy bo jakis bonus dostaje a dziewczyny nie :D

:ryk: :ok:

Kilka lat temu przyjechała chrzestna z Niemiec w celu obejrzenia Warszawy. Szczerze nie wiedziałam, co Jej pokazać, bo tam nic takiego ciekawego nie ma 8O Ani widoków, ani zachwycających ruin, ani krasnali... Ale mam nadzieję, że Wam coś w oko wpadnie, co będziecie chcieli zwiedzić w stolicy :)

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro wrz 02, 2015 12:34 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Myslimy o centrum nauki :D I Muzeum powstania warszawskiego :D Znaczy ja mysle.. maz jeszcze nie wie ;D Mysle ze on specjalnie nie bedzie sie przeciwstawial :D

PixieDixie

Post » Śro wrz 02, 2015 12:36 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Doczytałam szybko wszystko i meble super :)

A co do Pixiego to powiem Ci, że moja Marysia też ma takie kupki od pewnego czasu :( Śluzu w nich nie ma, ale są luźniejsze i z krwią. Pamiętasz, byłam u weta i mi też wetka powiedziała, że to nie problem, ale dała mi maść na poprawę pracy jelit. Tą maść to sobie mogę wsadzić, bo kiepsko się ją podaje i Marysia strasznie cierpi jak ma brać takie leki, a to trzeba podawać 2 razy dziennie. Nie podaję :/ Ani razu nie udało mi się jej dać 1 ml.
Też się zastanawiam czy to nie przez dietę - może przez Purizon... teraz odkąd jest Tosia to ma takie kupki, a odkąd jest Tosia to bardzo dietę mamy niestabilną - dużo mokrego jedzenia i przeróżnych firm. Do tego Marysia dużo pije i może dlatego ma płynów sporo. Wcześniej jadły suchą karmę + jedna saszetka na dzień, czyli gł suche jadły, a teraz mokrego dużo. Ale też biegunki nie ma, tylko ciut luźniejsza kupa i ze śladową ilością krwi :/
Muszę ustabilizować dietę - nawet teraz mają w miskach suche - purizon dla dorosłych, purizon rybny, purizon dla kociąt, purina dla kociąt + smakołyki w labiryncie. Trochę sporo nawet tego suchego i Marysia tą Purinę dla kociąt wciąż wyjada :) Ale już się kończy i więcej jej nie kupię, bo Tosia je chrupki dla dużych dziewczyn Ooo :)
Może u Was też się dieta zmieniła?

edit. Janinko, ale to extra, że się zdecydowałaś jechać :) Ja też tak raz zrobiłam z Karkonoszami :) Ja mogę sobie na jeden nocleg pozwolić - brat tu zanocuje jedną noc, więc nie będzie problemu. Planuj i rozkoszuj się planowaniem tego co zobaczysz :) Ale kiedy jedziecie? Super cena w pierwszej klasie :ok:

klaudiafj

Post » Śro wrz 02, 2015 12:40 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Tak! Centrum Kopernik jest godne uwagi (choć ja oczywiście nie byłam...) i jak już tam będziecie w pobliżu, to wybierzcie się na Podzamcze na multimedialne fontanny (powinny być jeszcze we wrześniu pokazy)
http://warszawa.naszemiasto.pl/artykul/ ... id,tm.html

Może Zamek Królewski będzie miał jakieś ciekawe ekspozycje, ale standardową wycieczkę też polecam, bo wnętrza ma ładne. Wilanów jest chyba najatrakcyjniejszy, ale tam, to potrzeba całego jednego dnia, by zobaczyć wszystko.

Aia

Post » Śro wrz 02, 2015 12:41 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Znaczy u pixiora to bylo jednorazowa akcja. Teraz kupa jest ok. Moze byc ze karma jej nie sluzy. Podobno to czeste przy zmianie diety, albo jak karma jest zle dobrana. Mysle ze musisz sie na cos zdecydowac. Ja pamietam ze poprzednia akcja z krwia jescze w zeszlym roku - byla po podaniu zoltka. Dzwonilismy do weta jeszcze tego poprzedniego i powiedzial ze to moglo byc od zoltka bo pierwsze pytanie bylo czy dostal cos nowego.

U nas to pisalam wlasnie dzien wczesniej dostali Tunczyka z puszki (z wody) i potem zamista animondy dostali whiskasa. I potem taka akcja.

U nas Coco tez wcina to co wszyscy. Ma Juliora nasypanego ale panuje totalna wolnaamerykanka. Wszyscy jedza wszystko.

CO do wyjazdu do Wawy to 13go wrzesnia. W niedziele :) Jeszcze przed przeprowadzka :)

Aia dzieki za rady! Wezme pod uwage planujac trase :) Bedziemy tyklo 6h ale... moze uda sie wlasnie :)

PixieDixie

Post » Śro wrz 02, 2015 13:10 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Jak na 6 godzin, to proponuje nie oddalać się z Centrum. Czyli Pałac Kultury, Muzeum PW, metro, Nowy Świat, Teatr Narodowy, Zamek Królewski (z daleka będzie widać Stadion Narodowy i Wisłę), Starówka, Podzamcze, Centrum Kopernika. Dalej tylko stracicie czas na dojazdy i nic nie zobaczycie. Niestety po knajpach się nie włóczę, więc nie mogę polecić co i gdzie zjeść :( Ale odradzam posiłki na Starówce (drogo i niesmacznie ;) chyba, że bułki z pieczarkami! - wskażę dobrą miejscówkę :P ), choć tam ma swoje dwa lokale Magda Gessler (jeden droższy, drugi dla zwykłych ludzi ;)) Na Nowym Świecie jest kilka znanych jadłodajni i kawiarni i tam bym czegoś szukała. Bardzo lubię takie wycieczki jednodniowe :) Sporo miast tak zwiedziłam :)

Aia

Post » Śro wrz 02, 2015 13:51 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Ja planuję zobaczyć Łazienki, jakiś stary cmentarz i centrum. A jak jest mało czasu to można wypożyczyć rower, bo podobno są dość spore odległości między puntami :)

klaudiafj

Post » Śro wrz 02, 2015 14:17 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Klaudia własnie myślałam o Tobie, że jeśli to byłabyś Ty, to bym poleciła odwiedzić Powązki :P Klimat marzenie! Zupełnie odrealnione miejsce. A jakby jeszcze w deszczu :1luvu: Myślę, że bardzo by Ci sie podobalo. Ale na to tez trzeba mieć 1-2 dni, jeśli się dodatkowo robi zdjęcia ;) Kilka lat temu poszłam tam z aparatem. Dzień nie wiadomo kiedy się skończył.
Na rowerze można się poruszać, jeśli coś jest blisko siebie ;) Z Chrzestną potrzebowałyśmy 3-ech dni (od 8:00 do 21:00) by zobaczyć niezbędne minimum. Warszawa to ogromne miasto... Śmieję się, bo zawsze mnie zachwycało, że na Śląsku można jednym tramwajem dojechać do 3 miast :P by przejechać W-wę trzeba 3 tramwai :wink: (mój rekord - z jednego końca na drugi 3 godziny 8) i to nie były obrzeża :twisted: )

PS Łazienki to moje miejsce. Kocham. Chadzałam tam czytać książki :) i oczywiście karmić dzikie zwierza z ręki :wink:

Janinko, jeśli będziecie potrzebować pomocy w ustaleniu trasy, gdy już sobie wybierzecie atrakcje, to mogę spróbować Wam pomóc :)

Aia

Post » Śro wrz 02, 2015 14:32 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Asiu :) Właśnie taką wycieczkę chcę jak mówisz i dzięki za polecenie cmentarza, bo bym nie wiedziała na jaki się udać :) A w ogóle to śliczna jesteś, bardzo chuda i robisz super podusie :D Pewnego razu mam nadzieję, że będę mogła zakupić jedną jako akcesorium do zdjęć :)

Październik na zwiedzanie cmentarza i Łazienek myślę, że jest bardzo odpowiedni, a też mam rocznice :)
Dziś piekę piwoszki - bez jajek i z piwem :) Kazałam m. kupić przez sms piwo i oczekiwałam, że mi wygarnie alkoholizm, że już o 12 chcę piwo :D Ale nie udało się - od razu spytał co też robię za potrawkę :D

klaudiafj

Post » Śro wrz 02, 2015 14:38 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

A dziękuję Ci za komplementy :oops:
Koniecznie Stare Powązki. Mówię i powiadam Ci, że latałam, jak opętana ( :oops: ) od grobu do grobu, bo każdy z nich ładniejszy od poprzedniego i wart sfotografowania - niektóre wytworne, niektóre skromniutkie, bądź zaniedbane, ale prawie każdy z zachwycającym pomnikiem, przeważnie aniołów. Aż poszukam płytki z tamtymi zdjęciami.

Aia

[poprzednia][następna]