Atka pisze:Aha

Dołączyła do nas niespodziana niespodziewajka

– ale nikt nie zauważył jej zdjęcia na górze strony
Zupełnie nie planowana
(bo plany były/są inne) – częściowo przypadek, częściowo szczęście i los po naszej stronie
Los…

bo jej ojcem jest rodzony brat kocura, którego wybrałam na pierwsze krycie Tsuli
(z którego nic nie wyszło), a w rodowodzie ze strony mamy ma mój ideał somalijczyka - Way’a…
Szczęście…

bo hodowczyni kocurów (braci), z którą się dobrze poznałyśmy wsparła nasze starania o kociaka…
Los...

bo wszystkie 3 siostry (tak jak Tsula – jest jedną z 3 sióstr) były już zarezerwowane, ale hodowczyni pamiętała o nas kiedy okazało się, ze jedna być może będzie wolna
(być może, bo Pani chciała ją w swojej hodowli zostawić)…
Szczęście…

bo okazała się nie być nosicielem PRA* – pierwszym od pięciu pokoleń w tej hodowli (aż hodowczyni sama nie mogła w to uwierzyć) i pierwszą z trzech przetestowanych przez nas do tej pory pod tym kątem potencjalnych kotek…
Jeszcze miesiąc temu była zarezerwowana – nie dla nas, a jeszcze 2 tygodnie temu czekaliśmy na decydujące wyniki badań…
A potem siup – tydzień na rezerwację biletów i oto jest…
Tym razem Duneczka –
Catika’s Cashmere Mist – „Kaszi (Kaszmirka)” - dokładnie dziś kończy 4 miesiące
Ze względu na sporą domieszkę duńskiej krwi w rodowodzie Tsuli, a nawet kilku wspólnych (odległych) przodków w rodowodach obu wiewiór liczymy na to, ze może jakoś uda im się znaleźć wspólny język
chociaż oczywiście wszystko przebiega jak przewidywałam
Z różnych względów my postanowiłyśmy nie zaczynać hodowli od kotek nosicieli stąd wynik badania był decyzyjny.__________________________________________________
Trochę fotek
Tatuś i mamusia

:

Kaszi od maleńkości

Kaszi z siostrami

A tu już moje fotki z soboty - jeszcze w domku rodzinnym