PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lis 13, 2013 12:36 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Bellemere pisze:Mnie pytają tak wszyscy :ryk:

W sprawie Mefisty czekam na telefon od pani Anety, bo możliwe, że jej koleżanka mogłaby bezpośrednio z Sosnowca zgarnąć koteczkę, wtedy problem transportu miałybyśmy z głowy, a Mefista byłaby w domku dziś lub jutro. Jeśli się nie uda, to pojedzie zaraz jak znajdziemy jakiś transport :ok:

Aga dogadała się z lecznicą, że wszystkie przelewy dla Lacky'ego będą szły na konto lecznicy. Także zawsze będę podawać na pw bezpośrednio numer konta, który podała mi Aga.

To super, się wklei może na bazarkach co?
A czy jest pewność, że lecznica będzie tę kasę trzymać dla Lacky'ego ?

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro lis 13, 2013 12:42 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Tak, Aga powiedziała, że się z nimi dogadała, dlatego ważny jest dopisek, że to dla Lacky'ego. Ustaliły też, że jak zostanie ewentualna nadwyżka, to lecznica zwróci jej to, co zostało, żeby dołożyć do wyprawki :ok:

A chyba lepiej podawać na pw, bo ostatnio, jak dla Mefisty podałam swój numer konta, ktoś zwrócił uwagę, że to może zostać odebrane jako zbiórka publiczna, na którą trzeba mieć zezwolenie czy tam płacić podatek, nie znam się na tym. W każdym razie mogłyby wyniknąć z tego jakieś problemy, więc bezpieczniej podawać takie dane na pw. Na wszelki wypadek ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Śro lis 13, 2013 12:43 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Bellemere pisze:Tak, Aga powiedziała, że się z nimi dogadała, dlatego ważny jest dopisek, że to dla Lacky'ego. Ustaliły też, że jak zostanie ewentualna nadwyżka, to lecznica zwróci jej to, co zostało, żeby dołożyć do wyprawki :ok:

A chyba lepiej podawać na pw, bo ostatnio, jak dla Mefisty podałam swój numer konta, ktoś zwrócił uwagę, że to może zostać odebrane jako zbiórka publiczna, na którą trzeba mieć zezwolenie czy tam płacić podatek, nie znam się na tym. W każdym razie mogłyby wyniknąć z tego jakieś problemy, więc bezpieczniej podawać takie dane na pw. Na wszelki wypadek ;)

Ok :)

Spilett

Post » Śro lis 13, 2013 13:25 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Wrzucam link do zdjęcia łapki Lacky'ego, widok jest okropny i nie każdy może chcieć oglądać...
http://img854.imageshack.us/img854/2294/3yx9.jpg

Do tego przemieszczenie w barku - łapka po prostu wykręcona w drugą stronę, wybita ze stawu... Wygląda na to, że to go najbardziej boli...

Dzisiaj Aga jedzie już do lecznicy, najwyżej zrobi zabieg na krechę, biedaczek okropnie cierpi i niemal każdy ruch sprawia mu ból.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Śro lis 13, 2013 14:32 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Mefista o 16 jedzie do swojego domku :1luvu:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Śro lis 13, 2013 14:49 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Bellemere pisze:Wrzucam link do zdjęcia łapki Lacky'ego, widok jest okropny i nie każdy może chcieć oglądać...
http://img854.imageshack.us/img854/2294/3yx9.jpg

:crying: :crying: :crying: :strach: :strach: :strach: biedactwo...

Ale przynajmniej dobre wieści o Mefiście!

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Śro lis 13, 2013 15:19 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Aukcja Lackusia już działa - zapraszamy!

http://allegro.pl/show_item.php?item=3709730689

Spilett

Post » Śro lis 13, 2013 16:33 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

ooo ale jestem do tyłu z wiadomościami. Wystarczy kilka dni choroby a mnie omijają takie wazne informacje !

Mówiłam, że jak raz sie udało znaleźć szybko domek dla potrzebującej koteczki to drugi raz też sie uda?

Super! Bardzo się ciesze ze jest domek!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=157693

Obrazek Tęsknimy... Cały czas i bez końca.

Agnes181jaw

Od: Czw maja 16, 2013 18:19

Post » Śro lis 13, 2013 16:38 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Cały czas przeplatają się dobre i złe wieści... choć ostatnie tygodnie przynosiły więcej złych - może w końcu się odmieni!
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro lis 13, 2013 16:41 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

złych? oj wiele mnie omija....

Póki co staram się ogarnąć wątki znajomych.... cięzko to widze
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=157693

Obrazek Tęsknimy... Cały czas i bez końca.

Agnes181jaw

Od: Czw maja 16, 2013 18:19

Post » Śro lis 13, 2013 17:27 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Będzie dobrze, musi być ... temu biedakowi również trzeba pomóc, koniecznie!.
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro lis 13, 2013 17:37 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Lacky ma to szczęście, że trafił na Agę, a do tego po wyleczeniu ma zagwarantowany DT. Dzisiaj koło 18 ma jechać do lecznicy i tam podejmą decyzję, co i kiedy zrobić z łapeczką.
Poznałam go dziś przelotnie, to piękny kot, jak się go odkarmi i o niego zadba (co Aga potrafi najlepiej - widać po Mefiście :1luvu: ) będzie jeszcze piękniejszy, i rzeczywiście bardzo miziasty ;)

Mefista już w drodze do domku. Pulpecik się z niej zrobił, czarna jest jak smoła i mięciutka. I wstąpił w nią diabełek - wypruła z klatki jak dzika, i dawaj, hasać po suszarni! Za to w transporterze cud, nie kot - grzecznie sobie siedziała, skubnęła kilka ziarenek suchego, pospała. Potem czekaliśmy na koleżankę pani Anety, która Misię odbierała. Chciałam koteczce dać zwiedzić samochód, otworzyłam transporter, a ona? Ona uznała, że woli grzecznie posiedzieć, podstawiła tylko główkę do głaskania, pobawiła się pomponami z mojego szalika i mruczała jak mały traktorek :1luvu:
Aż zazdroszczę pani Anecie takiego cudownego kociaka! :1luvu:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Śro lis 13, 2013 18:48 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Och jooooj :) Jak cudownie się to czyta :1luvu:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Śro lis 13, 2013 18:58 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Aż się przyjemnie na serduchu robi :1luvu:
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Od: Wto gru 26, 2006 18:42

Post » Śro lis 13, 2013 19:01 Re: PomyLuna cz.II - bo czarne koty przynoszą szczęście

Mój wątek zrobił się ostatnio wątkiem wszystkich znalezionych kotów :D
Ale Lunka powiedziała, że spoko. Dostała dziś nową sizalową piłkę z piórkami i kolorowym ogonkiem, i gania za nią zadowolona. ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

[poprzednia][następna]