Przeprosiny mogą tu nie wystarczyć

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kamari pisze:Przypadkiem![]()
to zwykła zazdrość i podłość ludzka, co nie zna granic
![]()
![]()
Spalić kotu własne, prywatne pudło
I to od Rysia
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Przeprosiny mogą tu nie wystarczyćmyślę, że trzy pudła za to utracone mogłyby ukoić smutek
vip0 pisze:Jeszcze chciałam o Alusiu.
Czytając maile od pani J. powiem szczerze, że trochę się obawiałam.
Pisała, żę Aluś potrafi ugryźć, że jest nieoswajalny do końca i wogóle....
Wszystkie moje koty są miziakami, może Plamek trochę mniej kiedyś, ale nigdy nie wykazywał najmniejszej agresji w stosunku do mnie czy innych ludzi.
A tu taki Aluś....
No więc prostuję następną niezgodność rzeczywistości z relacją poprzedniej właścicielki Alka.
Aluś po prostu będąc w domu sam po 18 godzin najzwyczajniej w świecie dziczał.
Ja to tak widzę. Sama pani J. pisała, że może mu poświęcić najwyżej pół godziny dziennie.
On był bardzo spragniony ludzia, po prostu.
W tej chwili bez obaw mogę go miziać, już prawie nie burczy, za to coraz częściej włącza mu się mruczanka.
Lubi siedzieć obok mnie i patrzeć jak coś robię.
Gada i zaczepia, odpowiada na pytania.
Z Michaliną zawarli pakt o nieagresji, nawet czasem ocierają się o siebie przechodząc.
Wiecie co, dumna jestem z siebie i z Alka.
vip0 pisze:Ale dowiedziałam się, że przyznanie alimentów zależy od kryterium dochodowego.
Do tej pory naiwnie myślałam, że alimenty przyznaje sie dziecku...
izka53 pisze:vip0 pisze:Ale dowiedziałam się, że przyznanie alimentów zależy od kryterium dochodowego.
Do tej pory naiwnie myślałam, że alimenty przyznaje sie dziecku...
Bo to sa alimenty z funduszu i tam jest faktycznie kryterium dochodu, jak zarabiasz full, to fundusz nie wypłaci, a Ty sobie mozesz niewypłacalnego tatusia scigac sama. Moja córka miała przez sąd przyznane 350 zł, tatus nigdy nie dał złamanego grosza i jak Zuza miała chyba 13 lat to z więzienia , gdzie siedział za dług alimentacyjny , napisał odwołanie, bo mu sie bliżniaki urodziły i nie stac go na płacenie. Wnioskował o obnizenie chyba do 150. Teraz Zuza ma 19 lat, ponieważ uczy sie, więc alimenty nadal należą sie i nadal jest to 350. I nadal co rok są kołomyje z dostarczaniem dokumentów, ściganie komornika, walka z MOPS itp. Córka doszła juz do poziomu mistrzowskiego
puszatek pisze:Małgosiu...wytłumaczenie jest bardzo proste....ta kobieta go nie kochała
Ty po prostu jesteś inna...kochasz każdego kotai chwała Ci za to...
vip0 pisze:I w dodatku tak wrednie nakłamać na jego temat.
izka53 pisze:puszatek pisze:Małgosiu...wytłumaczenie jest bardzo proste....ta kobieta go nie kochała
Ty po prostu jesteś inna...kochasz każdego kotai chwała Ci za to...
vip0 pisze:I w dodatku tak wrednie nakłamać na jego temat.
Tu własciwie jest wszystko napisane - ona nawet specjalnie nie kłamała, nie kochała kota, nie rozumiała jego potrzeb- a on się bronił jak potrafił. Kochany Alus , mądry kotek![]()
![]()
![]()
A ty robisz wszystko jak powinno być , nie narzucasz się, nie opuszczasz go - po prostu jesteś i kochaszPrzeciez koty , oprócz ogromnej mądrości mają ten swój tajemny zmysł, pomagający im odnależć tego właściwego ludzia - Aluś był tobie pisany i na Ciebie właśnie czekał, żeby się otworzyć
vip0 pisze:Ja Basiu wiem, ale czemu brała kota, w dodatku dorosłego, jeśli nie ma dla niego czasu?
Od roku już mógłby być u kogoś, kto by się nim naprawdę zaopiekował i pokochał.
No nie rozumiem tego i tyle...
I w dodatku tak wrednie nakłamać na jego temat.
vip0 pisze:Też myślałam, że doszłam do poziomu mistrzowskiego, ale co rok coś mnie zaskakuje.
No dobra, ale co mi da ściganie tatuśka?
Nie ma kasy, bo menel, to nie zapłaci.
Jak go do pierdla wsadzą, to i tak kasy nie będzie.
Mogę go podać do sądu, do komornika, a potem każą mi do funduszu składać, gdzie kryterium....i tak wkoło wojtek.
Tak g...no, a tak nasrane.
Ogólnie debilstwo jakieś.
kamari pisze:Przypadkiem![]()
to zwykła zazdrość i podłość ludzka, co nie zna granic
![]()
![]()
Spalić kotu własne, prywatne pudło
I to od Rysia
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Przeprosiny mogą tu nie wystarczyćmyślę, że trzy pudła za to utracone mogłyby ukoić smutek
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016 i 52 gości