KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 26, 2011 18:19 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

kotx2 pisze:
vip0 pisze:
kotx2 pisze:
vip0 pisze:
Lidka pisze:To ja jeszcze z uporem maniaka o ciepełku:)
Czy masz taryfę nocną:)
Mógłby byc grzejnik olejowy do wzięcia. Taki panel. Nie nowy ale za to za darmo. Jeśli jesteś zainteresowana to daj znać.

Niestety nie mam, mam normalną taryfę i rozliczenia półroczne :( .

jakie masz ogrzewanie :?:

Ano piec mam kuchenny...i musi ogrzać wszystko...

na prad :?: :roll:

na węgiel :( .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Śro paź 26, 2011 18:19 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

Wiecie, ja ostatnio próbowałam przeliczyć węgiel na prąd. No i nie wiem, czy prąd nie wychodzi taniej :roll: Tylko wtedy pewnie woda w rurach zamarza, czyli tez nie dobrze :oops:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro paź 26, 2011 18:22 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

kamari pisze:Wiecie, ja ostatnio próbowałam przeliczyć węgiel na prąd. No i nie wiem, czy prąd nie wychodzi taniej :roll: Tylko wtedy pewnie woda w rurach zamarza, czyli tez nie dobrze :oops:

przede wszystkim prąd nigdy nie nagrzeje mieszkania tak jak węgiel,moim zdaniem oczywiscie :D ,jest to zupełnie inne ciepło,przerabiałam centralne na prad ...masakra, zimno i o finansach nie wspomnę :strach:

Gosiu masz komin tylko w kuchni?
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro paź 26, 2011 18:26 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

kotx2 pisze:
kamari pisze:Wiecie, ja ostatnio próbowałam przeliczyć węgiel na prąd. No i nie wiem, czy prąd nie wychodzi taniej :roll: Tylko wtedy pewnie woda w rurach zamarza, czyli tez nie dobrze :oops:

przede wszystkim prąd nigdy nie nagrzeje mieszkania tak jak węgiel,moim zdaniem oczywiscie :D ,jest to zupełnie inne ciepło,przerabiałam centralne na prad ...masakra, zimno i o finansach nie wspomnę :strach:

W pierwszej pracowni jaka wynajmowałam nie było wogóle ogrzewania, miałam dwa piecyki na prąd. Teraz mam z piecem na węgiel i tak sobie przeliczam, że ten prąd wychodził mi taniej.

A jakby tak dało się u Małgosi połączyć? Ta zamarzająca łazienka nie daje mi spokoju :roll:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Śro paź 26, 2011 18:28 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

kamari pisze:
kotx2 pisze:

W pierwszej pracowni jaka wynajmowałam nie było wogóle ogrzewania, miałam dwa piecyki na prąd. Teraz mam z piecem na węgiel i tak sobie przeliczam, że ten prąd wychodził mi taniej.

A jakby tak dało się u Małgosi połączyć? Ta zamarzająca łazienka nie daje mi spokoju :roll:

duzo zależy też od samego pomieszczenia,mieszkania itd.pietro,boczna ściana itd.

kotx2

Post » Śro paź 26, 2011 18:30 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

kamari pisze:
kotx2 pisze:

Gosia czy ty gotujesz na tym piecu ,czy to tylko do grzania?

kotx2

Post » Śro paź 26, 2011 18:31 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

Przepraszam, że jestem taka monotematyczna ale zima za pasem a ja przejełam sie tym co napisała kiedyś kamari ale na swoim wątku.
No i powiedzmy sobie szczerze i otwarcie, ogrzanie kuchni i pokoju piecem kuchennym jest raczej niemożliwe. Zwłaszcza jeśli jest problem z opałem.

Zaglądałam wczoraj na allegro. Można kupic elektryczny akumulacyjny za 700-800 zł. To sa peiece z demontażu ale z gwarancją.
Ludzi tu zagląda sporo, może ktoś będzie miał jakis pomysł.

Inne rozwiązanie - naprawienie nieczynnego pieca kaflowego. Koszt ok 300-350. No i trzeba mieć węgiel albo drewno.

Taki grzejniczek olejowy na zimę to za mało ale może warto byłoby go mieć, choćby w razie choroby.
I przepraszam, że piszę to takim otwartym tekstem ale potrzebna jest pomoc, żeby zwierzaki nie marzły:)
W końcu to kocie forum i trzeba kotom pomóc:)

Tylko trzeba wybrać sposób i skoncentrowac sie na nim.
Kamari zaczęła ale teraz ma swoje problemy i trzeba pomóc im obu:)

Edit: nie wiedziałam, ze już tyle napisałyście, ale może wyjaśni sie sytuacja.
W łazience może taki olejowy albo zwykła dmuchawa. Tylko że dmuchawa to jest nagrzewanie w momencie włączenia.
Ostatnio edytowano Śro paź 26, 2011 18:34 przez Lidka, łącznie edytowano 1 raz

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro paź 26, 2011 18:32 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

kotx2 pisze:
kamari pisze:
kotx2 pisze:

duzo zależy też od samego pomieszczenia,mieszkania itd.pietro,boczna ściana itd.

Nie pomyślałam o układzie. Pierwsze pomieszczenie miałam długie, taki tramwaj, 50 m kwadr. Teraz jest o połowę mniej, za to domek.
Tylko teraz nowoczesne piecyki są bardzo wydajne :roll: sama nie wiem...
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Śro paź 26, 2011 18:34 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

Lidka pisze:Przepraszam, że jestem taka monotematyczna ale zima za pasem a ja przejełam sie tym co napisała kiedyś kamari ale na swoim wątku.
No i powiedzmy sobie szczerze i otwarcie, ogrzanie kuchni i pokoju piecem kuchennym jest raczej niemożliwe. Zwłaszcza jeśli jest problem z opałem.

Zaglądałam wczoraj na allegro. Można kupic elektryczny akumulacyjny za 700-800 zł. To sa peiece z demontażu ale z gwarancją.

Inne rozwiązanie - naprawienie nieczynnego pieca kaflowego. Koszt ok 300-350. No i trzeba mieć węgiel albo drewno.

Taki grzejniczek olejowy na zimę to za mało ale może warto byłoby go mieć, choćby w razie choroby.
I przepraszam, że piszę to takim otwartym tekstem ale potrzebna jest pomoc, żeby zwierzaki nie marzły:)

trzeba wziac pod uwagę metraz pomieszczenia :roll:

kotx2

Post » Śro paź 26, 2011 18:34 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

Lidka pisze:Przepraszam, że jestem taka monotematyczna ale zima za pasem a ja przejełam sie tym co napisała kiedyś kamari ale na swoim wątku.

Ja przepraszam, trochę odpadłam z tematu, ale znowu zaczynam myśleć :ok: :ok: :ok:

A to niezmiernie ważny temat. Marznąć pół roku??? Ja sobie nie wyobrażam :oops:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Śro paź 26, 2011 18:37 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

szkoda ,ze nie mam bliżej :?

kotx2

Post » Śro paź 26, 2011 18:37 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

Lidka

Post » Śro paź 26, 2011 18:38 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

kotx2 pisze:szkoda ,ze nie mam bliżej :?

:?:
MAsz jakiś pomysł?

Lidka

Post » Śro paź 26, 2011 18:39 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

Na piecu gotuję, ale awaryjnie mam małą kuchenkę gazową...tak w razie czego.
Wogóle uważam, że potrawy gotowane na piecu maja inny smak...może to głupie, ale tak mi się wydaje :oops: .

Cóż, ja nie będę ukrywać, że zima mnie przeraża.
No po prostu zimno jest i już.
Pamiętam, jak jeszcze chodziłam do pracy, wstawałam o 4.30, wszędzie zimno, szyby zamarznięte, z zimnego wychodziłam w zimne, i dopiero w pracy tajałam.
Tak już w połowie grudnia brakowało mi węgla, więc rozbijałam jakieś stare szafki, i w komórce takie klatki na króliki.
Ale deski to deski, pssst i wypalone.
Naprawdę, zima jest ciężka w tym domu.
Ale i tak nie narzekam za bardzo, mam jakiś dach nad głową.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Śro paź 26, 2011 18:41 Re: KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

Lidka pisze:
kotx2 pisze:szkoda ,ze nie mam bliżej :?

:?:
MAsz jakiś pomysł?

jakby było bliżej zawsze bym wspomogła węglem lub drewnem ...w tej chwili finansowo mi ciężko ale trochę opału bym podrzuciła zawsze cos tam bym znalazła ,między innymi ramy drewniane z okien,palety i takie tam :roll:

kotx2

[poprzednia][następna]