wspólne życie - wątek optymistyczny - Euzebiusz :-) str. 99

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 18, 2011 9:16 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - życie dla Maxa s.67

Bazyliszkowa pisze:Super, że USG ok.
Tylko skąd te skrzepy? :?

no wlaśnie :evil: jest jedna teoria związana ze sposobem siedzenia i leżenia Niusi. Przy leżeniu lewa noga najczęściej idzie pod brzuch, siedzi Niuśka też dziwnie - na pupie, jak dziecko. Może przy tych nienaturalnych dla kota pozycjach gdzieś występuje ucisk i tworzą się te skrezpy. Ale to tylko teoria :roll:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pon lip 18, 2011 13:52 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - czekając na Henia...

Wiem, wiem...jestem głupsza niż ustawa przewiduje....nie powinnam itd itp...ale trzeba się teraz szybko douczyć o nerkach :roll:

W przyszłym tygodniu przyjedzie do nas Heniu. Na tymczas.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=126408&start=0

Obawiam się, że ten tymczas będzie trochę trwał, bo już małe co nieco o pnn zdążyłam się dowiedzieć :roll:
Ale i tak, jak się go uda ustabilizować, to poproszę was o pomoc w FB i innych ogłoszeniach.

Muszę też przysiąść nad ogłaszaniem Chłopania, Pumy i Ałły. Ałła powolutku się socjalizuje i zaczyna lubić drapanaie za uchem. Kiedy śpi. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pon lip 18, 2011 13:54 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - czekając na Henia...

kamari pisze: Ałła powolutku się socjalizuje i zaczyna lubić drapanie za uchem. Kiedy śpi. :mrgreen:

:wink: :smiech3: :love:
Obrazek

KasiaF

Od: Sob sie 14, 2010 19:15

Post » Pon lip 18, 2011 15:11 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - czekając na Henia...

Opieka nad kotem z pnn nie jest aż tak skomplikowana, jak się na pierwszy rzut oka wydaje. Zwłaszcza, gdy uda się już kota ustabilizować. Podstawa to dobry wet.
Dasz radę z Heniem :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon lip 18, 2011 16:59 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - czekając na Henia...

Kamari, dasz radę :!: ... kto jak nie Ty :wink:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pon lip 18, 2011 17:30 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - czekając na Henia...

Zrobię co w mojej mocy, żeby ustabilizować Henia, ale popatrzcie tutaj http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=130226&start=180 mała ma naprawdę szansę stanąć na nogi, tylko czy pożyje wystarczajaco długo? :(
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pon lip 18, 2011 17:37 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - czekając na Henia...

O kurczę, a rokowania Foczki były takie dobre :(

Bazyliszkowa

Post » Pon lip 18, 2011 17:59 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - czekając na Henia...

Dziewczyny, tej małej Foczce trzeba koniecznie znaleźć dom. I zmienić imię :roll:
Poczytałam, porozmawiałam, pomyślałam - wierzę niezbicie, że ją się da rehabilitować i doprowadzić do stanu samodzielności.

Kręgosłup nie jest złamany, tylko zwichnięty, jest zachowane czucie głębokie w tylnych łapkach, Foczka jest mała - to wszystko przemawia na jej korzyść. A takie małe Foczki, potrafią lekarzom spłatać figla i stanąć na nogi :ok:

Tu jest Foczka na fb http://www.facebook.com/?ref=home#!/event.php?eid=166649230071869
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pon lip 18, 2011 18:08 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - czekając na Henia...

Znam dobrze wydarzenie kici na FB :mrgreen: , ale ono stało się tylko sukcesem finansowym - odpowiedziało mnóstwo ludzi deklarujacych pomoc finansową, ale nikt nie zaproponował domu. Nie sądzę, żeby udało się znaleźc kogoś "z zewnątrz", tu potrzebny jest ktoś z forum, kto ma pojęcie o podobnych przypadkach, jak ty, kamari, jak Agn czy opiekunka małej Sprinterki i Fruzi Ines_Chorzow.

Bazyliszkowa

Post » Pon lip 18, 2011 18:15 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - czekając na Henia...

Jest jeszcze Kasia i Lidka :D wiele wspaniałych osób :ok: Trzeba koniecznie sprobować.
Zastanawiam się, jak sformułować posta na FB. Nie jestem wetem, więc nikt nie musi mi wierzyć, ale ja naprawdę uwarzam, że ona ma szansę na chodzenie :roll:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pon lip 18, 2011 18:21 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - czekając na Henia...

kamari pisze:Jest jeszcze Kasia i Lidka :D wiele wspaniałych osób :ok: Trzeba koniecznie sprobować.
Zastanawiam się, jak sformułować posta na FB. Nie jestem wetem, więc nikt nie musi mi wierzyć, ale ja naprawdę uwarzam, że ona ma szansę na chodzenie :roll:

Jasne, na forum na pewno jest jeszcze więcej osób, które mają doświadczenie (podawałam tylko przykłady).
Na niekorzyść FB działa to, że emocje tam już opadły i mniej ludzi zagląda. :(
No i dużo tam osób przypadkowych, które teraz będą jeszcze głośniej krzyczały "uśpić".
Zmieniłam tytuł wydarzenia, może to coś da.

Bazyliszkowa

Post » Pon lip 18, 2011 18:29 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - czekając na Henia...

Bazyliszkowa pisze:
kamari pisze:Jest jeszcze Kasia i Lidka :D wiele wspaniałych osób :ok: Trzeba koniecznie sprobować.

Jasne, na forum na pewno jest jeszcze więcej osób, które mają doświadczenie (podawałam tylko przykłady).
Na niekorzyść FB działa to, że emocje tam już opadły i mniej ludzi zagląda. :(
No i dużo tam osób przypadkowych, które teraz będą jeszcze głośniej krzyczały "uśpić".

To w takim razie trzeba szukać głównie na forum.
I nie robić błędów ortograficznych :oops: Głupieję od pisania na klawiaturze :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto lip 19, 2011 10:53 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - czekając na Henia...

KasiaF pisze:
kamari pisze: Ałła powolutku się socjalizuje i zaczyna lubić drapanie za uchem. Kiedy śpi. :mrgreen:

:wink: :smiech3: :love:

... poza tym Ałła troszkę urosła

Obrazek

uwielbia spać z Niusią

Obrazek

i bawić się z Myszolkiem

Obrazek

To bardzo prokoci kot :D Szukam jej domu z kocim towarzystwem, bo miziakiem nakolankowym to ona raczej nie będzie :roll:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto lip 19, 2011 10:57 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - czekając na Henia...

kamari pisze:
Obrazek

To bardzo prokoci kot :D Szukam jej domu z kocim towarzystwem, bo miziakiem nakolankowym to ona raczej nie będzie :roll:

Wspaniały koci świat :love: :kotek: :love:
Obrazek

KasiaF

Od: Sob sie 14, 2010 19:15

Post » Wto lip 19, 2011 11:19 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - czekając na Henia...

Kurcze jak patrze na Ałłe to mam przed oczami moją tymczasowiczkę Shebę.
To dorosła kotka odłowiona do sterylki i nie mogła juz tam wrócić.
Jest w kociej Chatce juz od 2 lat a od roku u mnie na DT.
Do tej pory nie da się dotknąc i pogłaskać.
Mnie to nie przeszkadza, ale ostatnio miałam takie zdażenie że widać było że jej cos dolega i pomimo to nie dała się złapać.
Nie mogę jej też pogłaskać jak śpi bo śpi bardzo czujnie.
Jak postępować z takim kotem żeby chociaz minimalnie zufal.
Może macie jakiś magiczny sposób.
I Sheba tak jak Alla niesamowicie prokocim kotem.
Normalnie jestem bezsilna. A jak będzie jej potrzebna pomoc to co 8O
A oto i Sheba Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]