Długowłosy, rudy Czaruś.Mela, Gucia i Bohun.Czaruś chory..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 09, 2012 21:38 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Wdzięczna jestem Czarusiowi za jedno, nauczył moją Gucię bawić się :lol: Z rozkoszą patrzę jak oboje ( czasem i Julcią się przyłączy) leżą na dywanie i bawią się tunelem RC.Tak długo są razem, a stosunkowo niedawno jest między nimi coś w rodzaju przyjaźni.Bardziej Czaruś lgnie do Guci niż ona do niego, ale zawsze to coś.Oboje są rudzi i kudłaci, rozmiarów sporych, fajnie to wiec wygląda, takie dwa orangutany :lol:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw sty 12, 2012 19:06 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Zadzwoniła dzisiaj jakaś kobieta w sprawie Czarusia.Ze wsi, kot by biegał po podwórku i chyba byłby lepiej traktowany niż ich dwuletnia kotka, bo to zwykły dachowiec :evil:
A oto Czaruś z Gucią
Obrazek

ewar

Post » Czw sty 12, 2012 19:48 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Fajny ten Czaruś 8) I jak dobrze mu z towarzystwem 8)
Szkoda, że mój Bronek taki głupolek jeśli chodzi o inne koty.

Lepiej traktowany... bo nie dachowiec :evil:
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Czw sty 12, 2012 21:31 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Złota kobieta :mrgreen: Nic tylko jej oddać Czarusia jak ma być lepiej traktowany :roll:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw sty 12, 2012 21:56 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Stefan w dobrym zdrowiu, przynajmniej po zwykłym badaniu. Jutro wyniki morfologii, w przyszłym tygodniu reszta. Czy Czaruś wciąż jest chętny?
Obrazek Stefanek Obrazek Bombuś

295955

Od: Pon gru 26, 2011 14:12

Post » Czw sty 12, 2012 22:12 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

No to chyba wizytę p/a czas Ewcia szykować :wink:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Pt sty 13, 2012 7:45 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Cieszę się, że Stefan ma się dobrze.

ewar

Post » Pt sty 13, 2012 15:37 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Budzę się rano, Czaruś leży na boku, na ławie tuż przy moim łóżku, patrzy się na mnie i delikatnie głaszcze moją rękę.Jak nie kochać takiego kota?

ewar

Post » Pt sty 13, 2012 15:48 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

rozczulające :D ja choruje na takiego pięknego mądrale od dawna - ale niestety jeszcze nie teraz :( Ewcia to może jednak Czaruś zostanie u Ciebie :wink:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Pt sty 13, 2012 16:22 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

ewan pisze: Ewcia to może jednak Czaruś zostanie u Ciebie :wink:

dołączam się :)

295955

Post » Pt sty 13, 2012 17:43 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Niestety, nie :cry: Już wiem, że kolejnym kotom trzeba będzie pomóc :cry: Takie słoneczka, jak Czaruś już miałam i jakoś też musiałam się pogodzić z oddaniem ich. Są szczęśliwe w swoich nowych domkach.

ewar

Post » Pt sty 13, 2012 18:30 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Nade mną to chyba jakaś klątwa ciąży :evil: Kiedy tylko znajdę jakiegoś kota to okazuje się domowym miziakiem, przekochanym, przesłodkim.Nie mogłabym trafić na dzikusa? Wysterylizowałabym, wykastrowała, potem podkarmiała i z głowy.Nie, nic z tych rzeczy.Bazyli miał być dziki :wink: I co?
Teraz moja koleżanka karmi kotka, który mieszka w piwnicy.Jest cudny, niebieski z dłuższym włosem i wiewiórczym ogonem.Ona ma cztery koty w jednopokojowym mieszkaniu ( w tym jednego z forum i jednego bardzo starego, chorego), wziąć malucha nie może.Jego mama to jakaś kolorowa, długowłosa kocica, ojciec to pewno jeden z nie wykastrowanych pseudopersów, wychodzących oczywiście.Kotka rodzi po kilka miotów rocznie, trzeba się tym koniecznie zająć, a malucha obfocić i chociaż ogłosić, już sama nie wiem.Jest też i piękny, dorodny rudas.To daleko ode mnie, ale tak być nie może.W dodatku tam ktoś strzela z okna do kotów.To taka dzielnica :cry: .
W listopadzie znowu ktoś wyrzucił kociątko w miejscu, gdzie panie otwierają piwnicę, koty mają podwórko, są podkarmiane.W sumie zostały same stare koty, bo wszystko było ciachane.Teraz ten maluszek tam się znalazł. Na oko ma trzy miesiące, ale pewno jest starszy.Ładniutki, płeć nieznana, płochliwy.Dostaje jeść dwa razy dziennie, nie wiem, gdzie mieszka, ale włazi pod samochody :cry: .Zaniosłam jednej pani trochę karmy dla niego, bo ona sama ma w domu stado i karmi bezdomniaki, jest jej ciężko.
Przepraszam za OT, ale już ręce opadają.Jedno znajdzie dom, zaraz pojawia się następne.

ewar

Post » Pt sty 13, 2012 19:03 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Ja w dalszym ciągu jestem chętna na dokocenie Czarodziejem Ewo. Dostałam dziś wyniki morfologii i biochem. Na chwilę obecna nie mam się czym martwić :)

Jeśli narazie jesteś niechętna na oddanie Czarusia, mogę spróbować pomóc Ci z jednym z kotów, o których pisałaś wyżej. Zależy mi jedynie na tym, by przyszły kolega mojego mruczka był otwartym kotem, żeby dokocenie nie sprawiło bardzo silnego stresu. Im mniej stresu ma Stefan tym lepiej.

Strzelanie do kotów, absurd.

Żeby wydawać się bardziej personalna, chociaż do mojego "numerku" mam ogromny sentyment, przedstawiam się: z tej strony agnieszka.

295955

Post » Pt sty 13, 2012 19:24 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Miło mi, Agnieszko.Strasznie trudny ten numerek do zapamiętania.
Przepraszam, ale piszę chaotycznie, bo Rosa jest już bardzo długo w drodze, czekam na wiadomość i denerwuję się bardzo.

ewar

Post » Pt sty 13, 2012 19:25 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Agnieszko, bo to tak jest z tymi tymczasami, bardzo trudno się rozstać, choć rozsądek podpowiada, że taka kolej rzeczy. Ja od kilku tygodni zbieram się, żeby odnowić Krzysiowi ogłoszenia, chociaż serce rozpada mi się na kawałki, kiedy pomyślę, że przyjdzie mi oddać tę przylepę.
Dobrze będzie :ok:
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

[poprzednia][następna]