sarra pisze:witamy![]()
Max do tej pory nie je suchego,czy ktos ma jakis pomysl jak go tego nauczyc? nie spotkalam jeszcze kota ktory zwiewa na widok podstawianej pod nos miseczki z suchym.On jest wogole nie zainteresowany,i to jest klopot dla mnie bo jest zawsze bardziej glodny niz reszta,reszta je suche pomiedzy mokrymi posilkami jak zglodnieja bo suche zawsze w miseczkach stoi natomiast Max nie je i tak zyje od mokrego do mokrego,nie moge go podkarmiac mokrym w miedzyczasie bo sie zaraz wszystkie zlatuja.A potem w czasie karmienia Max robi tak,ze zostawia swoje w miseczce i podjada innym odpychajac ich od misek i wtedy wraca do swojej miseczki i zjada.Je najszybciej ze wszystkich i jest to dla mnie duzy problem bo musze stac i pilnowac,jak juz skonczy swoje tp laduje w pokoju gdzie zamykam drzwi aby nie wyszedl dopuki reszta sie nie naje.Wiem ze to moze brzmi smiesznie ale to jest naprawde klopot.Czy macie jakis pomysl??
Próbowałaś różne suche karmy, może te co ma pod nosem po prostu mu nie smakują.
U mnie był problem z mokrym, Sisi nie chciał jeść i po wielu próbach trafiłam w jego gust