Pecia,Niuś,Kajtek,Albert&Ja część pierwsza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 20, 2010 20:59 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Gratuluje nowego lokatora :mrgreen: Dołączam się do grona zazdrośników woliery cuuudna. Moi rodzice też mają jeża pod balkonem buszuje nocą, a w dzień znika. Miłej kąpieli dla nowego lokatora :ryk:
Obrazek Obrazek

Kotola

Od: Pt mar 06, 2009 21:38

Post » Wto lip 20, 2010 21:12 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Cześć Kotola.
Całuski dla Aishy. :1luvu:

Woliera jest zaniedbana. Trawa porosła. Trzeba co 2 tygodnie kosić. Z uwagi na upały jakoś to sobie odpuściliśmy, ale w weekend to nadrobimy.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Śro lip 21, 2010 9:16 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

To prawda, że jeże potrafią być bardzo zapchlone.
Kąpiel w szamponie na pchły powinna pomóc :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro lip 21, 2010 9:28 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Petka-P1 pisze:Woliera jest zaniedbana. Trawa porosła. Trzeba co 2 tygodnie kosić. Z uwagi na upały jakoś to sobie odpuściliśmy, ale w weekend to nadrobimy.

ale za to kotom chłodniej w wyższej trawie ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro lip 21, 2010 13:09 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Właśnie sobie doczytałam i dooglądałam :1luvu: :1luvu: :1luvu:
I wreszcie Twojego jeża widzę - taki śmiszny :1luvu: I jaki mondry, stołówkę raz, raz wyniuchał :wink: :D

Jestem bardzo ciekawa relacji z jeżykowej kąpieli 8) Ciekawe czy polubi pluskanie tak jak my :wink: :D

Całuski dla Twoich wspaniałych chłopaków :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro lip 21, 2010 13:29 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja fotki str.74

Petka-P1 pisze:Troszkę się pofociliśmy

Obrazek

Obrazek

kurcze, fajny pomysl z ta woliera :) :ok: Widze, ze kociastym sie podoba :)

Petka-P1 pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek

hehehe, to zalotne oczko... :1luvu:

Petka-P1 pisze:Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :ryk: :ryk: :ryk: aaaaaaaleeeeeee paaaaaaaaszczaaaaaaaa :ok: Super ujecie :ok:

Petka-P1 pisze:I mamy nowego lokatora w wolierze.
Przechodzi przez siatkę i czuje się jak u siebie. :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

myslalam, ze jeze trzymaja sie z daleka od czlowieka, a on dosc blisko jest 8O

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro lip 21, 2010 15:32 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

viewtopic.php?f=13&t=114630
zapraszam na wątek nowego Tyskiego Mruczka-Mańka :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro lip 21, 2010 19:48 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Nie dostałam jeszcze odpowiedzi jak "wyprać" jeża ... poczekam jeszcze, a jak nie odpowiedzą to zrobię jak radzi Kropka.

Znowu upał ...
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Pt lip 23, 2010 7:18 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Dostałam odpowiedź.

"Witam
Pasożyty znajdujące się na jeżu nie przechodzą ani na człowieka ani na inne zwierzęta. Proszę jeży nie kąpać!
Wszelkie porady dotyczące jeży znajdzie Pani na naszej stronie.
W razie wątpliwości, proszę pytać po kliknięciu w POMOC JEŻOM.

Pozdrawiam,
J. ...... - Prezes Zarządu
Polskie Stowarzyszenie Ochrony Jeży NASZE JEŻE
www.naszejeze.org"

Petka

Post » Pt lip 23, 2010 7:30 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Petka-P1 pisze:Dostałam odpowiedź.

"Witam
Pasożyty znajdujące się na jeżu nie przechodzą ani na człowieka ani na inne zwierzęta. Proszę jeży nie kąpać!
Wszelkie porady dotyczące jeży znajdzie Pani na naszej stronie.
W razie wątpliwości, proszę pytać po kliknięciu w POMOC JEŻOM.

Pozdrawiam,
J. ...... - Prezes Zarządu
Polskie Stowarzyszenie Ochrony Jeży NASZE JEŻE
http://www.naszejeze.org"

toteż mi się wydawało, że z tą kąpielą to nie do końca... oni tam mają na tej stronie jakąś opowieść, że kąpali jeżyki, ale to były zwierzaczki z interwencji, jakaś baba trzymała je w małym pudełku wyłożonym szmatkami i te jeżyki poobcierały sobie całe łapki i brzuszki do krwi...

Georg-inia

Post » Pt lip 23, 2010 21:36 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Sesja z samego rana.
TŻ w pracy, ja wychodzę do pracy a kociaste....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Petka

Post » Sob lip 24, 2010 14:19 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Ale się słodko śpi :P

mahob

Post » Sob lip 24, 2010 16:03 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Zmęczone po przespanej nocy. Muszą odpocząć jak nikogo w domu nie ma.

Dzisiaj u nas wiatr wieje i pada. Przemokłam do mokrej nitki jak rano udałam się do sklepu.

Czy Wy też nie lubicie myć lodówki? Nie znoszę taj czynności... ale już trzeba było.

Petka

Post » Sob lip 24, 2010 18:02 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Petka-P1 pisze:Czy Wy też nie lubicie myć lodówki? Nie znoszę taj czynności... ale już trzeba było.

nienawidzę :twisted: podobnie jak ściągania i chowania prania z suszarki :oops:

Georg-inia

Post » Nie lip 25, 2010 20:27 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś,Albercik&Ja foty i nowy lokator;) str.74

Oj, tak. Mycie lodówki jest blee :?

mahob

[poprzednia][następna]