SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY - KOTełkowa Drużyna

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 21, 2010 18:25 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- Co z tym Bodziem?

Zrobiłam mój ostatni bazarek dla Bodzia i serdecznie wszystkich zapraszam na zakupy :wink:

Bazarki już nieaktualne, dziekuję za udział w nich :1luvu:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Nie mar 28, 2010 21:55 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- Co z tym Bodziem? Filmiki :)

Jesli ktos tu jeszcze zaglada :wink: to wklejam filmiki: figlarnego Bogusia i mojej zaokiennej mysi :)
Zobaczcie czy ta myszka nie jest urocza? (że o Bogdanku nie wspomne) :D

A Zdzisia tylko sie oblizuje :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=P4ttffn72mE
http://www.youtube.com/watch?v=LlHJUGaGDNc
http://www.youtube.com/watch?v=ree0HF4xi0A
Ostatnio edytowano Pon mar 29, 2010 8:59 przez Iweta, łącznie edytowano 1 raz

Iweta

Post » Nie mar 28, 2010 22:54 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- Co z tym Bodziem? Filmiki :)

Cudne filmiki! :D
Ja nic nie chcę mówić, ale ta myszka jest bardzo hmm.... okrąglutka :D zresztą trudno się dziwić, przy tylu smakołykach :roll: A koty są na pewno przekonane, że im kotleta tuczysz...
A na Bodzia aż miło popatrzeć, że smutasek biedny nie jest. Cały czas trzymam za niego kciuki.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Pon mar 29, 2010 8:59 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- Co z tym Bodziem? Filmiki :)

Afatima pisze:Cudne filmiki! :D
Ja nic nie chcę mówić, ale ta myszka jest bardzo hmm.... okrąglutka :D zresztą trudno się dziwić, przy tylu smakołykach :roll: A koty są na pewno przekonane, że im kotleta tuczysz...
A na Bodzia aż miło popatrzeć, że smutasek biedny nie jest. Cały czas trzymam za niego kciuki.

No jest trochę okrąglutka :wink: Nie znam się na myszach ale przychodzi tez taka mniejsza i myślę, ze nie jest mniejsza dlatego, ze jest młodsza tylko to jakiś inny gatunek myszy :wink: Ta, która jest na filmiku wcale się nie boi , mogę ruszać aparatem, rekami i wcale ją to nie rusza, a ta mniejsza jest bardzo płochliwa, rzadko zdarza mi się zrobić jej zdjęcie, bo porusza się z prędkością światła :lol:
Bardzo mi się podoba jak wyszukuje sobie słonecznik i wyłuskuje z środka ziarenko :D

Bodzio rzeczywiście potrafi być wesoły i ta zabawa na stole była super. Ciesze sie jak sie przemieszcza, ze poszedł do pokoju, wszedł na stół itd ale niestety często siedzi tylko w kuchni, znalazł sobie miejsce koło stołu w kuchni. Połozyłam mu tam poduszke i dużo czasu spędza własnie tam, ale miewa tez dni kiedy łazikuje, wchodzi po schodach na pietro, znowu schodzi, pochodzi po dole domu i znowu idzie na góre, a czasami tylko porusza sie po kuchni :cry:

Jutro na 10 rano jestem umówiona do dr Gierka w Katowicach na konsultacje, juz sie boje , znowu bedzie trzeba go spremedykować, zeby przeprowadzić badania. No i jeszcze dojazd do Katowic, przedtem Bogus był super jesli chodzi o jazde samochodem a teraz niestety nie. Myśle, ze samochód i transporterek kojarzy mu sie z wetem i dlatego, nie wiem jak bedzie jutro. Jeszcze nie wiem czy mój TŻ poustawia sobie tak prace , ze będzie mógł ze mną jechac z domu , czy będę musiała sama dojechać gdzies w okolice , a On tylko zawiezie mnie już do lecznicy, która nie mam pojecia gdzie jest :roll: Ale to i tak sukces, ze w koncu znalazł czas, zeby mnie jakos zaholować na miejsce :roll:

Trzymajcie jutro kciuki, zeby mój Bogus choć w części odzyskał wzrok :cry:

Iweta

Post » Pon mar 29, 2010 9:10 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- Co z tym Bodziem? Filmiki :)

Kciuki za Bogusia już od dzisiaj :ok: :ok: :ok:

Myszki super, kibicuję im na KŁ :D
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon mar 29, 2010 9:18 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- Co z tym Bodziem? Filmiki :)

Amika6 pisze:Kciuki za Bogusia już od dzisiaj :ok: :ok: :ok:

Dzieki, nie wiedziałam, ze myszory mają juz swój Fan club :lol:

Iweta

Post » Pon mar 29, 2010 9:56 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- Co z tym Bodziem? Filmiki :)

Myszki i Boguś :1luvu: :1luvu: :1luvu: :D

Kciuki za dziś :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon mar 29, 2010 10:02 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- Co z tym Bodziem? Filmiki :)

Wow, te Twoje myszki to rozpusciłaś niemożliwie:))
Przebieraja w smakołykach, że aż miło patrzeć:))
Pewnie będziesz mogła obserwować i małe bo sterylki im przeciez nie zrobisz:))
JAk patrze na te myszki to tak sobie myślę - czemu my właściwie nie lubimy takich stworków. No właściwie prawda, zjadaja nasze zboża... Ale fajne są:))

A Bodzio śliczny, tak pięknie sie bawi.

Gdybyś potrzebowała sie przechowac to zapraszam do siebie.
Trzymamy kciuki za optymistyczna diagnozę.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon mar 29, 2010 10:57 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- Co z tym Bodziem? Filmiki :)

Iweta pisze:
Amika6 pisze:Kciuki za Bogusia już od dzisiaj :ok: :ok: :ok:

Dzieki, nie wiedziałam, ze myszory mają juz swój Fan club :lol:

Jasne że mają :D nawet swoją kocio-mysią historyjkę tam opisałam
Obrazek

Amika6

Post » Pon mar 29, 2010 13:20 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- Co z tym Bodziem? Filmiki :)

Iwetko - nic nie chce mówic ale niedługo chyba bedą małe mysieta bo myś na zacionżonom wyglada;. :ryk: A Bodzio całkiem dobrze widzi skoro się bawi tym małym jabolem przyczepionym do obrusa - ma bardzo precyzyjne ruchy :mrgreen: Bedzie dobrze!!!
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pon mar 29, 2010 19:04 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- Co z tym Bodziem? Filmiki :)

Witam sie grzecznie i przykucam zeby kciuki potrzymac za Bodzia i jego oczka :ok:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Pon mar 29, 2010 20:48 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- Co z tym Bodziem? Filmiki :)

Na tym filmiku Boguś wygląda na całkiem zdrowego kota :) I chyba musi coś widzieć skoro tak precyzyjnie te wisielce atakuje. Trzymam mocno kciuki
Tak mnie naszła myśl że on dobrze odżywiony jest - zupełnie tak jak ta mysza. Nota bene myszy założyłam prywatny fanclub - jest cudowna :)

realka

Od: Pon kwi 25, 2005 19:35

Post » Wto mar 30, 2010 6:03 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- Co z tym Bodziem? Filmiki :)

Dzięki Wszystkim za kciuki :ok: mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze.

Nie wiem skąd Wy to wiecie, że moja Mysia jest ciężarną Mysią :roll: ja wiem na pewno, ze ojcem nie jest żaden z moich kotów 8) a jak będą małe no to cóż....będę zabawiać maluchy :lol:

Moje Mysie są jednak zagrożone, co prawda nie przez moje, spoglądające zza szyby koty, lecz obce, które nocami grasują po moim balkonie, już widziałam dwa razy, kociego potffora jak siedział na skrzynce :evil:

Maju , Bodzio jednak bardzo słabo widzi, to tylko tak się wydaje na filmiku, on te jabłka po prostu wyczuwa, może przez ciężar, gdy dyndają i ciągną obrus? Wkleję film , na którym macham mu przed oczami długopisem, Bodzio wyczuwa każdy podmuch, wibracje, zapach,wie, że coś się dzieje, może zauważa jakiś kształt, ale na pewno ma bardzo ograniczony wzrok. Natomiast bardzo wyostrzyły mu się pozostałe zmysły, czasami mam wrażenie , że on słyszy, a on tylko wyczuwa drgania np, jak upadła mi pokrywka od garnka.

Przy takiej zabawie rzeczywiście wygląda świetnie, ale czasami, jak chodzi, potyka się, wchodzi na ścianę albo nagle straci orientacje gdzie jest i kręci się w kółko spanikowany to chce mi się płakać. Na pewno widzi szczątkowo, mam wrażenie, ze tylko jasna plamę, gdy świeci słońce lub lampa.

Chat, fajnie, ze wpadłaś :ok:

Lidziu tym razem Cię nie nawiedzę , choć chętnie zobaczyłabym Twoje dwa nowe nabytki, w tym ryczącego potfffora :wink: Jednak mój TZ znalazł dla nas czas i pojedziemy razem 8)

Realko a jak Bazylek sie miewa? Może przysłać Ci jakąś mysie dla Bazylka? :wink:

Filmik - czy Boguś widzi długopis :?:

http://www.youtube.com/watch?v=N1IZMjIRxoM

Trzymajcie kciuki za ok. godzinę wyjeżdżam :roll:

Iweta

Post » Wto mar 30, 2010 8:46 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- Co z tym Bodziem? Filmiki :)

Trzymam kciuki.
Jak dla mnie to nie wiem na ile, ale Bodzio coś widzi. Inaczej by się ie wkurzył i nie poszedł, i nie odwróciłby tyle razy łebka, przed którym ktoś ciągle mu czymś macha i go wnerwia ;) Tyle, że nie wodzi za nim wzrokiem.

Mam wrażenie, że Melania też by nie wodziła. Ugryzłaby mnie i uciekła. :roll:
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Wto mar 30, 2010 8:53 Re: SPRYTNE ISTOTY TE MOJE KOTY- Co z tym Bodziem? Filmiki :)

Trzymam :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Amika6

[poprzednia][następna]